ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η νέα εκστρατεία για την ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων, η πρόοδος του «Ταμείου Πατριάρχης Βαρθολομαίος» και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης μετά το Πάσχα σύσκεψης της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Η σύσκεψη λόγω της πανδημίας έλαβε χώρα την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021  διαδικτυακά και βάσει της αποφάσεως της εν λόγω συνεδρίασης θα είναι και η τελευταία τηλεδιάσκεψη.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η Αρχιγραμματεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Σήμερα, 16 Ιουνίου 2021, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συγκάλεσε σε τακτική συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο. Στην αρχή της συνεδρίασης, πρώτης μετά το φετεινό Πάσχα, έγιναν οι συνήθεις χαιρετισμοί και αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων φιλάδελφες εόρτιες ευχές.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος:

1) συζήτησε τη συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών για τη συγκέντρωση δωρεών για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο Κληρικών και Λαϊκών Υπαλλήλων της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων. Ενώ η εξασφάλιση πόρων πραγματοποιείται γενικά ήδη από την αρχή του έτους, τα συνοδικά μέλη ενημερώθηκαν συγκεκριμένα και για μια εθνική εκστρατεία που θα ξεκινήσει την «Ημέρα της Γιορτής του Πατέρα» (20 Ιουνίου, Κυριακή της Πεντηκοστής), η οποία στόχο έχει να τιμήσει δεόντως τους ευσεβείς κληρικούς της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Προκειμένου να ενισχυθεί η ως άνω πρωτοβουλία, αποφασίστηκε ομόφωνα, κάθε Μητρόπολη να ενημερώσει εγκαίρως κλήρο και λαό και να συγκεντρώσει δωρεές για το σκοπό αυτό.

2) ενημερώθηκε για την πρόοδο του «Ταμείου Πατριάρχης Βαρθολομαῖος», το οποίο σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ήδη έχει συγκεντρώσει δωρεές άνω των δέκα εκατομυρίων δολλαρίων. Αποφάσισε ομόφωνα ότι όλες οι Ι. Μητροπόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, θα αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη του Ταμείου αυτού. Το Ιερό Σώμα ευχαρίστως έλαβε γνώση ότι το ίδρυμα «Nicholas J. and Anna K. Bouras» θα προσφέρει μια αντίστοιχη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολλαρίων, ισόποση της συνολικής δωρεάς των Ι. Μητροπόλεων, για να ενισχύσει περαιτέρω το «Ταμείο Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

3) ενημερώθηκε από τον κ. Αργύρη Βασιλείου , Πρόεδρο της «Ηγεσίας των 100» και της «Επιτροπής για τους εορτασμούς των εκατό ετών από την ίδρυση της Ι. Αρχιεπισκοπής» για τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις και προετοιμασίες που πραγματοποιούνται για τον άρτιο σχεδιασμό και συντονισμό των εν λόγων εορταστικών εκδηλώσεων. 

4) αποφάσισε ότι η πρώτη, μετά την πανδημία, συνεδρία της Ι. Επαρχιακής Συνόδου με τη φυσική παρουσία των μελών της θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή  Σεπτέμβριο στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη. Έτσι οι Αρχιερείς θα έχουν την ευκαιρία να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την πανήγυρη της Σχολής, την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, και να πανηγυρίσουν την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού Έτους με τους Συλλόγους Καθηγητών του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής, τους φοιτητές και το διοικητικό προσωπικό.

Τέλος, αντηλλάγησαν μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και των συνοδικών Αρχιερέων ευχές για την εορτή της Πεντηκοστής και ένα ξεκούραστο καλοκαίρι.


Εκ της Αρχιγραμματείας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.