ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα Ραγκουτσάρια του ιστορικού Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» επανήλθαν και πάλι μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προσέφεραν μοναδικές στιγμές χαρά και γέλιου σε τρεις γενιές Καστοριέων και των φίλων τους.

Διακόσιοι περίπου Καστοριανοί το βράδυ του Σαββάτου, 7 Ιανουαρίου 2023, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση της οργανωτικής επιτροπής με επικεφαλής τον Ανδρέα Βασίλειου και κατέκλυσαν την Σαραντάκειο Αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της νεότερης γενιάς των Καστοριέων και ειδικά των παιδιών και εφήβων που είχαν μεταμφιεστεί.

Το ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Λευτέρη Μπουρνιά ξεκίνησε νωρίς και την ώρα της κορύφωσής του εισήλθαν στην αίθουσα τα μπουλούκια συνοδευόμενα από την μπάντα των πνευστών και τα νταούλια, όπως γινόταν και στην ιδιαίτερή τους πατρίδα, στην Καστοριά.

Κάθε ένας και κάθε μια είχαν επιλέξει κάτι διαφορετικό να παρουσιάσουν, αλλά τα περισσότερα χειροκροτήματα απέσπασαν τα δύο παιδιά που υποδύθηκαν την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή που κουβαλούσε μια βαλίτσα με ευρώ και τον Εμίρη του Κατάρ που την συνόδευσε, καθώς επίσης ο Αρκούδος. Ο Γιώργος Αντωνίου, ο οποίος υποδύθηκε τον Αρκούδο κρατούσε μια πινακίδα αφιερωμένη στο Αρκουδοσυναπάντημα της γυρολιμνιάς και σατίριζε την κάθοδο μιας αρκούδας που είχε ξεφύγει από την χερσόνησο του Προφήτη Ηλία και τον περασμένο Αύγουστο έκοβε βόλτες στην γυρολιμνιά και φαινόταν ιδιαίτερα εξοικειωμένη με τους κατοίκους και τους τουρίστες της Καστοριάς.     

Το έργο της Επιτροπής των Κριτών ήταν πράγματι δύσκολο και χρειάστηκε να γίνει εκ νέου παρέλαση για να βραβεύσουν τα τρία καλύτερα μπουλούκια και συγκεκριμένα τον «Αρκούδο», την «Πικραμένη Μάνα» και μια κυρία που είχε υποδυθεί τον Άγγελο.

Τα παιδικά μπουλούκια δεν βαθμολογήθηκαν και αντ΄ αυτού η επιτροπή προσέφερε σε κάθε παιδιά που είχε μεταμφιεστεί δέκα δολάρια.

Ο Γιώργος Αντωνίου προσέφερε $300 τα οποία θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου για την αγορά ενός ασθενοφόρου για τον Ερυθρό Σταυρό της Καστοριάς.

Πρόκειται για τον φιλόδοξο στόχο του Συλλόγου του 2022 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και ο οποίος έχει εισέλθει στην φάση της υλοποίησης, καθώς ο Σύλλογος έχει ήδη δώσει την προκαταβολή για την αγορά του ασθενοφόρου.

Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας από τους αρχαιότερους εθνικοτοπικούς συλλόγους της Νέας Υόρκης, ο οποίος εφέτος θα γιορτάσει την 113η επέτειο της ιδρύσεώς της.

Τα παιδιά τα οποία υποδύθηκαν την Εύα Καϊλή και τον Εμίρη του Κατάρ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μεταμφιεσμένοι επί τω έργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα των Καστοριέων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Αντωνίου, ο οποίος υποδύθηκε τον Αρκούδο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μεταμφισμένοι επί τω εργω. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κριτική επιτροπή. Από αριστερά διακρίνονται οι Πάνος Πολιτίδης;, Γιώργος Τζίμας, Χρήστος Γιωβές και Ζαχαρίας Παπαναγνώστου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.