ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το ντεμπούτο ενός νέου φορέα είναι φυσιολογικό να γίνεται «εν χορδαίς και τυμπάνω». Στην περίπτωση του νέου συλλόγου «Ελληνοκύπριοι του Νιού Τζέρσει» και τα όργανα αλλά και η συμμετοχή του κόσμου έστειλαν δυνατά μηνύματα ότι ήρθε η στιγμή να οργανωθούν σε μια ακόμη πολιτεία οι κυπριακής καταγωγής ομογενείς.

Η πρώτη λοιπόν εκδήλωση του νέου φορέα δόθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Μουνάτσι της Νέας Ιερσέης, στο γνωστό χώρο κοινωνικών εκδηλώσεων που φέρει το όνομα «The Graycliff».

Ολοι οι Ελληνοκύπριοι που διαμένουν στο Νιού Τζέρσει έδωσαν το «παρών» τους και μαζί τους και αρκετοί που ήρθαν απο τη Νέα Υόρκη, και αναμεσά τους και ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος –Βαντέ με την συζυγό του. Ηταν επίσης παρόντες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, ο εκ των αντιπροέδρων, κ. Μαρτίνος Κυπριανού, ο κ. Σάββας Τσίβικος, o κ. Ανδρέας Κωμοδρόμου, ο κ. Αρίστος Κωνσταντίνου, ο κ. Νίκος Νικολάου, η κ. Μαρία Πάπας, πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου και ο Τάσος Ζαμπάς, αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ.

Από αριστερά διακρίνονται οι κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, Δέσποινα Αξιωτάκη, Μαρτίνος Κυπριανού, ο γενικός Πρόξενος κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ, Τάσος Ζαμπάς και Αρίστος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS.

Ψυχή του νέου φορέα η δραστήρια και αεικίνητη Δέσποινα Αξιωτάκη, που κατάφερε να τον οργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα να ετοιμάσει ενα πρόγραμμα που θα το ζήλευαν πολλές από τις θεατρικές επιχειρήσεις στο Μπρόντγουει. Με την βοήθεια του ταλαντούχου Φύτου Στρατή ετοίμασαν και παρουσίασαν ένα σόου στυλ Βαριετέ, μια μουσική κωμωδία με την συμμετοχή των Δημήτρη Μιχαήλ, Αγγελική Ψώνη, Λούη Παναγιώτου και Ελεάνας Φινοκαλιώτη, Στο μπουζούκι συνόδευσε ο Αντώνης Φαρδιάς.

Καλωσορίζοντας τα μέλη και τους επισήμους η πρόεδρος του νέου φορέα κ. Αξιωτάκη, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και τα μέλη της οργανωτική επιτροπής, τον Μηνά και τη Νίκη Αντωνίου, τον Μάριο Κωμοδρόμου, την Ειρήνη Κυριάκου και την Ελενα Τσάμπους.

Όπως είπε κ. Αξιωτάκη η δημιουργία του νέου φορέα ξεκίνησε το 2018 με στόχο την προβολή και την διατήρηση των εθίμων και των παραδόσεων των Ελληνοκυπρίων. Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε, είπε, στην συνέχεια η κ. Αξιωτάκη να γνωρίσει την επιτυχία χωρίς την γενναιόδωρη υποστήριξη των χορηγών. Καταλήγοντας η κ. Αξιωτάκη ευχήθηκε σύντομα να είναι και πάλι ενωμένη η Κύπρος.

Η πρόεδρος κ. Δέσποινα Αξιωτάκη. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ ευχαρίστησε την Πρόεδρο και την επιτροπή που διοργάνωσε την εκδήλωση και επεσήμανε ότι σήμερα νοιώθει ιδιαίτερα ευτυχισμένος. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την προσέλευση στο νέο φορέα και χαρακτήρισε την κ. Αξιωτάκη ως «σούπερ-γυναίκα», αναφερόμενος στους φορείες στους οποίους συμμετέχει ως δραστήριο στέλεχος. Απευθυνόμενος στη νεολαία που ήταν εκεί, τους κάλεσε μέσω του Facebook να επισκεφθούν την ιστοσελίδα «Cyprus in New York» του Κυπριακού Προξενείου και να την αξιολογήσουν, αφού την ίδια στιγμή η σελίδα του Τουρκικού Προξενείου έχει 10 χιλιάδες αξιολογήσεις (Like).

Ο κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού, πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, επεσήμανε την σημασία του νέου φορέα και εξήγησε ότι η απουσία του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ οφείλεται σε ενα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ευχόμενος «καλή ανάρρωση» και να τον έχουμε και πάλι σύντομα κοντά μας.

Ο εμπνευστής και συντπονιστής της όμορφης μουσικο-χορευτικής παράστασης «Τι να φταίει;-Τι να φταίει;» Φύτος Στρατής. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Το σόου έκλεψε τις εντυπώσεις

Ωστόσο τις εντυπώσεις της πρεμιέρας του νέου φορέα έκλεψε η μουσικο-χορευτική παράσταση «Τι να φταίει;-Τί να φταίει;» την οποία ετοίμασαν με πολύ μεράκι οι ερμηνευτές και ο Φύτος Στρατής. Ήταν μια καταπληκτική και άκρως ψυχαγωγική παράσταση που όχι μόνο ξεσήκωσε όλους τους παρευρισκόμενους που χτυπούσαν παλαμάκια και τραγουδούσαν μαζί με τους ερμηνευτές τα υπέροχα τραγούδια, που δικαιολογημένα, ξύπνησαν σε πολλούς όμορφες αναμνήσεις.

Τόσο οι ερμηνείες όσο και τα σκέτς που ήταν μέρος της παράστασης αποδόθηκαν με πολύ σπιρτόζικο τρόπο και ανέδειξαν το ταλέντο των ερμηνευτών, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί όχι μόνο πρόσφεραν κέφι, αλλά και γιατί συνέβαλαν με την συμμετοχή τους ώστε το ντεμπούτο του νέου φορέα να διεκδικήσει από την πρώτη κιόλας εκδήλωση τις δάφνες της πρώτης θέσης. Μάλιστα, πολλοί από τους παρόντες ανέφεραν ότι δεν θυμούνται να υπήρχε τέτοια συμμετοχή και τόσο κέφι σε παρόμοια εκδήλωση εδώ και πολλές δεκαετίες. Και φυσικά το ενθαρρυντικό στοιχείο ήταν η συμμετοχή των νέων, που σε μια ακόμη εκδήλωση είχαν το δικό τους τραπέζι.

Το τραπέζι με τη νεολαία, ήταν με το «καλημέρα» ενα δυνατό μήνυμα για την πορεία του συλλόγου στο μέλλον. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS

Στο συμβούλιο του νέου συλλόγου μετέχουν επίσης: ο Μηνάς Αντωνίου, αντιπρόεδρος και ταμίας, η Ρενα Κρίστι, γραμματέας και ως μέλη οι: Νίκη Αντωνίου, Μάριος Κωμοδρόμου, Ευαγγελία Κωμοδρόμου, Έλενα Τσάμπους, Λία Ιωάννου και Ειρήνη Κυριάκου.

Να σημειωθεί ότι οι «Αναμνήσεις» ήταν το μοναδικό ειδησεογραφικό μέσο που παρακολούθησε την εκδήλωση.

Ενα απο τα τραπέζια που γέμισαν με παρέες Ελληνοκυπρίων του Νιού Τζέρσει. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS
Ο γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αλέξης Φαίδωνος-Βαντέ. Φωτογραφία: ΕΤΑ / PRESS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.