ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εντείνονται οι προετοιμασίες και μεγαλώνει το ενδιαφέρον των εκθετών και των επισκεπτών για την 31η Διεθνή Έκθεση «Hermes Expo International», καθώς επίσης και για το τιμητικό δείπνο, που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου, 2022 στις αίθουσες εκδηλώσεων του «Grand Marquis» στο Old Bridge της Νέας Ιερσέης.

Στην έκθεση αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 60 χορηγοί και εκθέτες καθώς επίσης και η Περιφέρεια της Ηπείρου πλαισιωμένη από το Εμπορικό Επιμελητήριο των Ιωαννίνων  και τις εταιρείες «Zagori Village», «Farma Metsovou», «N. Kolionasios», «Myrtali Organics», «Orini Gi», «Pandora and Pandora prospect», «Byzantium Jewels» και «Zoinos Winery».

Ο περιφερειάρχης της Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στο μήνυμά του προς τον ιδρυτή και πρόεδρο της Έκθεσης, κ. Παύλο Κοτρότσιο εκφράζει την ικανοποίησή του και τονίζει ότι «εγκαινιάζουν φέτος την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής».

Στιγμιότυπο σπό την περσινή έκθεση Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Hermes Expo.

«Είναι ο τελευταίος προορισμός, μιας επίπονης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια για την προβολή και προώθηση των Ηπειρωτικών Προϊόντων, σε αγορές μεγάλων χωρών της Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καχριμάνης.  

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των εκθετών από την γενέτειρα, από την ομογένεια, καθώς επίσης και από τη Νέα Ιερσέη, καθώς ο δήμαρχος του Old Bridge, Owen Henry και το επιτελείο του «Economic Development Office» έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους την έκθεση.

Το επίσημο δείπνο

Η έκθεση, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λήξει με το επίσημο τιμητικό δείπνο στο οποίο βραβεύεται η αριστεία σε όλους τους τομείς.

Εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των τιμωμένων καταλαμβάνουν οι ομογενειακοί φορείς που εφέτος συνεορτάζουν την 100ή επέτειο και συγκεκριμένα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, οι κοινότητες του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης, του Αγίου Γεωργίου στο Κλίφτον της Νέας Ιερσέης, του Αγίου Γεωργίου στο Τρέντον και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφιας καθώς επίσης και η 5η Περιφέρεια της AHEPA της Νέας Ιερσέης.

Ο Παύλος Κοτρότσιος με εκθέτες και επιχειρηματίες στην περσινή διεθνή έκθεση. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Hermes Expo.

Θα τιμηθούν επίσης ο φιλέλληνας ομοσπονδιακός βουλευτής Φρανκ Παλόν, οι πρώην πρόεδροι του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, κ.κ. Κώστας Βέτσας, Στηβ Σιδεριάς και Δημήτριος Λογοθέτης, η Μάγκυ Σταυριανίδη και ο Χαράλαμπος Γερουλάνος για την προσφορά τους στην παιδεία, η ενδοκρινολόγος Dr. Reema (Salat) Patel, ο ομογενής Δρ. Ντένης Χατζηλιάδης (Denis Hadjiliadis) και τα ηγετικά στελέχη της AHEPA Αργύρης Αργειτάκος και Τεντ Βήτας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του «Improvement Authority in Middlesex County», κ. Τζέιμς Πόλος θα είναι και ο παρουσιαστής της βραδιάς.   

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του μηνύματος του περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη: Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκαινιάζουμε φέτος την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε Διεθνή Έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Είναι ο τελευταίος προορισμός,  μιας επίπονης και φιλόδοξης πρωτοβουλίας που έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια για την προβολή και προώθηση των Ηπειρωτικών Προϊόντων, σε αγορές μεγάλων χωρών της Ευρώπης, αλλά και της Μέσης Ανατολής.

Η αφίσα της διεθνούς εκθέσεως Ερμής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, αν και μικρή σε έκταση, είναι περιοχή αναφοράς για τα ποιοτικά προϊόντα της, τα οποία «αποκτούν» συνεχώς νέους καταναλωτές.

Την ίδια αποδοχή και προτίμηση είμαι βέβαιος ότι θα έχουν και από τους Αμερικανούς καταναλωτές. Το γεγονός μάλιστα ότι η δυνατότητα «γνωριμίας» μαζί τους, μας παρέχεται από την HERMES EXPO, η οποία έχει καθιερωθεί ως μια από δυναμικές και αποτελεσματικές εκθέσεις προώθησης των Ελληνικών προϊόντων στην Αμερικανική αγορά,  μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύψουν για τις Επιχειρήσεις μας που αναζητούν συνεργασίες με αντίστοιχες των Η.Π.Α..

Γνωρίζουμε ότι κάθε αρχή είναι και δύσκολη, όμως με τη συνδρομή της HERMES EXPO, πιστεύω ότι θα γίνουν τα πρώτα βήματα, τα οποία  δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια.

Η HERMES EXPO, αποτελεί για μας και κάτι περισσότερο από μια Διεθνή Έκθεση: Είναι μια ευκαιρία γνωριμίας  με τους Ηπειρώτες της Διασποράς, οι οποίοι με την εργατικότητα και τη συνεχή προσπάθεια, διακρίνονται στην επιστημονική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των Η.Π.Α., έχοντας πάντα το μυαλό τους στον τόπο καταγωγής τους.

Με αυτές τις λίγες σκέψεις χαιρετίζω τη φετινή διοργάνωση της Hermes Expo,  συγχαίρω τους υπεύθυνούς για την πολυετή πρωτοβουλία τους για την προώθηση των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων,  τροφίμων και ποτών στη μεγάλη Αμερικανική Αγορά, στην οποία ευελπιστώ ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουν τη δική τους θέση και μερίδιο τα Ηπειρωτικά.  

Η αφίσα της Έκθεσης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Hermes Expo.

Η ανακοίνωση τύπου της Διεθνούς Εκθέσεως «Ερμής»

Η Έκθεση Ερμής 2022 ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την πραγματοποίηση, με φυσική παρουσία, της 31ης ετήσιας έκθεσης επιχειρηματικής δικτύωσης Hermes Expo 2022 την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 November 16, Grand Marquis in Old Bridge, in Middlesex County, New Jersey. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την περιήγηση στους πολλούς και ποικίλους χώρους της έκθεσης με την ευρεία θεματική, τη δυνατότητα επαφών B2B με τους συμμετέχοντες και την γνωριμία με νέα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια, όπως, μεταξύ πολλών άλλων, το: «Η Γεύση της Ελλάδας» Taste of Greece.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές κρασιού, ενώ θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο και μουσικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Hermes Expo Paul Kotrotsios, τα εδέσματα και κρασιά της φετινής έκθεσης θα προέρχονται από την Ήπειρο “Zoinos” και την Πελοπόννησο “Ktima Anagennisis”.

Η Περιφέρεια της και το Εμπορικό Επιμελητήριο των Ιωαννίνων θα συμμετέχουν με οκτώ συνολικά εταιρίες οι οποίες επιδιώκουν την περαιτέρω δικτύωση και εξάπλωση των δραστηριοτήτων τους στην αμερικανική αγορά. Πρόκειται για τις: Zagori Village, Farma Metsovou, N. Kolionasios, Myrtali Organics, Orini Gi, Pandora and Pandora prospect, Byzantium Jewels, and Zoinos winery.

Η Hermes Expo θα είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα. Η επίσημη δεξίωση των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στη 1 μετά το μεσημέρι. Σε πάνω από 50 εκθεσιακά περίπτερα θα εκτίθενται αμερικανικά, ελληνο-αμερικανικά και ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες από πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.

Μεταξύ άλλων θα εκπροσωπούνται οι τομείς της γαστρονομίας, του λιανικού εμπορίου, των τραπεζικών υπηρεσιών, των ασφαλειών, των ακινήτων, των συστημάτων συναλλαγών POS, της ενέργειας, της υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών, της φιλοξενίας και των ξενοδοχείων, των ειδικευμένων εισαγωγών. Δηλώστε συμμετοχή για δωρεάν είσοδο στην  έκθεση Hermes Expo στην ιστοσελίδα της: www.hermesexpo.com.

Ο κ. Κοτρότσιος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερομένους: «Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία της γνωριμίας, επαφών και επιχειρηματικής δικτύωσης με τους χορηγούς, τους εκθέτες και όλους τους συμμετέχοντες. Τώρα είναι η στιγμή να επεκτείνουμε τα δίκτυά μας και τη δυνατότητα διείσδυσης των προϊόντων μας σε νέες αγορές, το βεληνεκές και την εικόνα των επιχειρήσεών μας. Η δημιουργία ενός δυναμικού και διαδραστικού εμπορικού forum για εμπόριο, επικοινωνία αλλά και πολιτισμό είναι το όραμά μας από την εποχή της ίδρυσής μας το 1992.

«Όλα αυτά τα χρόνια η Hermes Expo πέτυχε να εξελιχθεί σε μια διακεκριμένη επιχειρηματική έκθεση, δρώντας σαν καταλύτης στην προσπάθεια εξάπλωσης των επιχειρήσεων, της καινοτομίας και της δημιουργίας οικονομικών σχέσεων και συνεργασιών» 

Η γευστική δοκιμή-γευσιγνωσία κρασιού θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 5 το απόγευμα. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι το αρμόδιο για την οικονομική ανάπτυξη Γραφείο του Δημάρχου του Old Bridge, καθώς και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της τοπικής κυβέρνησης και γερουσίας, και τα εμπορικά επιμελητήρια των Middlesex Regional, East Brunswick, Old Bridge καθώς και το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Greek American Chamber of Commerce). 

Στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει το επίσημο εορταστικό πρόγραμμα της εκδήλωσης για την απονομή των ετήσιων βραβείων της έκθεσης. Στην αρχική δεξίωση θα προσφερθούν κοκτέιλ και hors d’oeuvres και θα ακολουθήσει επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει και η απονομή των βραβείων. Ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός Τζιμ Πόλος, H. James Polos, Executive Director Improvement Authority in Middlesex County,  πρώην Δήμαρχος του Highland Park, NJ θα είναι ο Master of Ceremonies. 

Ο Σταύρος Θεοδώρου και η ορχήστρα του θα αναλάβουν το μουσικό μέρος της εκδήλωσης που θα ακολουθήσει. Κρατήσεις για το δείπνο μπορούν να γίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της έκθεσης: www.hermesexpo.com ή στο τηλέφωνο 610-202-1972. Η κράτηση είναι απαραίτητη καθώς δεν θα πωλούνται εισιτήρια στην είσοδο την ημέρα της έκθεσης. 

Θα τιμηθούν μεταξύ άλλων:

Η Ιερά Ελληνορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αμερικής με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυσή της. Το βραβείο θα παραλάβει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. 

Οι ενορίες του Αγίου Γεωργίου (GOC) του Κλίφτον, του Αγίου Αθανασίου της Παράμους, του Αγίου Γεωργίου του Χάμιλτον και του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Φιλαδέλφειας, οι οποίες επίσης γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους

Ο βουλευτής Frank Pallone, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. (US House of Representatives)

Ο Σάββας Κυριάκου, κυβερνήτης της 5ης περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ και μέλος του συμβουλίου της.

Ο Τεντ Βήττας, PDG της 5ης περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ

Ο Αργύρης Αργειτάκος, πρώην πρόεδρος του τμήματος Δελφοί της Νέας Υόρκης.

Οι πρώην πρόεδροι του Ιδρύματος PGEI Αμερικής:  Gus Vetsas, Steve Siderias, και Jimmy Logothetis

Οι δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας: Maggie Stavrianidis, Saint George, Piscataway, NJ 

Ο Χαράλαμπος “Bobby” Γερουλάνος, Ευεργέτης του Σχολείου: Plato School in Brooklyn, NY

O Δρ. Denis Hadjiliadis, Διευθυντής του Προγράμματος Ινοκυστικής Νόσου Ενηλίκων του Penn Medicine

Ο Δρ. Reema Patel, Ενδοκρινολόγος του Hackensack Meridian Hospital.

Στο κάλεσμά του κ. Κοτρότσιος τονίζει: «Καλωσορίζουμε με ενθουσιασμό τους εκθέτες από την Ελλάδα μετά από την επιβεβλημένη από τον κορονοϊό διακοπή. Στον σημερινό κόσμο των επιχειρήσεων τα πάντα εξαρτώνται όχι μόνο από το ποιον γνωρίζει κανείς αλλά και από πόσο καλά τον γνωρίζουν! Τώρα είναι η στιγμή να έρθουμε σε επαφή με καινούριους φίλους και συνεργάτες και να επανασυνδεθούμε με τους παλιούς. Σας καλούμε όλους, ιδιαίτερα την ομογένεια να μας τιμήσει με την παρουσία της στις 16 Νοεμβρίου για να εξερευνήσουμε μαζί νέες δυνατότητες, να αναζητήσουμε νέες ευκαιρίες, να γνωρίσουμε νέους φίλους, να γευθούν και να ενημερωθούν  αλλά και νέες δυνατότητες επικοινωνίας στην Hermes Expo»

This year’s Hermes Expo is brought to you by Grecian Delight | Kronos Foods, Sigmapharm Laboratories, Hackensack Meridian Health Old Bridge, Brandywine Valley Restaurant Association, and Hellenic News of America.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.