Εντείνεται το ενδιαφέρον των ομογενών για την παρέλαση της Νέας Υόρκης (βίντεο)

2
Από αριστερά διακρίνονται οι Τεντ Στάμας, Φίλιπ Κρίστοφερ και Δημήτριος Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πανομογενειακή συγκέντρωση που συγκάλεσε η Επιτροπή Παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης, 2ας Μαρτίου 2023 στην Σαραντάκειο Αίθουσα του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ – κατά κοινή ομολογία – ήταν μια από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη της μετακορωνοϊού εποχής και ήρθε να υπενθυμίσει σε όλους ότι η παρέλαση της ομογένειας είναι υπόθεση όλων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Φίλιπ Κρίστοφερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της συνεδρίασης και παρείχε την δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και συνάμα να διαμηνύσουν ότι στα θέματα της παρελάσεως και γενικότερα στα μείζονα θέματα που αφορούν την ομογένεια δεν χωρούν ούτε οι εγωισμοί και ούτε τα μικροπολιτικά συμφέροντα και οι μετριότητες.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα δύο μέρες μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και ο Φίλιπ Κρίστοφερ κάλεσε τους ομογενείς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των θυμάτων.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ο οποίος εκπροσωπεί την Αρχιεπισκοπή στις δράσεις της Επιτροπής Παρελάσεως ανέπεμψε δέηση και κάλεσε τους ομογενείς να προσευχηθούν υπέρ της αναπαύσεως της ψυχής των θυμάτων και υπέρ ταχείας ανάρρωσης των τραυματιών.

Ο κ. Κρίστοφερ αναφέρθηκε στο θέμα των Τελεταρχών και τόνισε ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός WABC, ιδιοκτησίας Τζον Κατσιματίδη, και ο δημοσιογράφος Ερνι Ανάστος έχουν ήδη απαντήσει θετικά, ότι αναμένουν τις απαντήσεις διευθύνοντα συμβούλου της «JP Morgan Chase», Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon) και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Libra Group, Γιώργου Λογοθέτη (George Logothetis).

Η ανακοίνωση των Τελεταρχών, όπως επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ, θα γίνει κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου προς τα αμερικανικά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Η Αυγή Μαρία Ατματζίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Κρίστοφερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο, διότι ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και ανέλαβε την εξ ολοκλήρου κάλυψη των εξόδων της παρελάσεως.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης επεσήμανε: «Την περασμένη εβδομάδα μίλησα στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο και μου είπε «πες τους ότι έχει δρομολογηθεί». Είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του χρόνου. Όλοι οι οργανισμοί και οι κοινότητες ερχόμαστε κοντά, οπότε, ναι, είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός ότι παίζουμε ένα μικρό ρόλο σε αυτό. Απευθύνω κάλεσμα σε όλες τις κοινότητες, όλα τα σχολεία, όλους τους οργανισμούς, για να κάνουμε αυτήν την παρέλαση την πιο επιτυχημένη που έχει γίνει ποτέ».

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτρης Κόκοτας επεσήμανε ότι όλα τα τμήματα της οργάνωσης, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή θα παρελάσουν ενωμένοι και ότι θα προσφέρουν την δική τους συμβολή και στην οικονομική εκστρατεία.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην συνέχεια κάλεσε τον ύπατο κυβερνήτη Τεντ Στάμα και ενεχείρισαν επιταγή αξίας $5.000 για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας το οποίο θα παρατεθεί το βράδυ της 29ης Απριλίου 2023 στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης και η Σοφία Στρουμπάκη, οι οποίοι έχουν επωμιστεί το δύσκολο έργο του λευκώματος ανέφεραν ότι έχουν θέσει ως στόχο τις $ 100.000 και ότι υπολείπονται οι $ 92.000.

Η Γεωργία Κοτζαμάνη επεσήμανε ότι έχουν ληφθεί οι απαιτούμενες άδειες από τις δημοτικές και πολιτειακές αρχές, ενώ ο Σταύρος Παπαγερμανός κάλεσε τους φορείς και τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή καταβάλλοντας και τα αντίτιμα τα οποία έχουν ως εξής: Για την συμμετοχή των φορέων το αντίτιμο ανέρχεται στα $400.00 και για τις επιχειρήσεις στα $600.00, για τα άρματα $ 300.00 και για τις μπάντες $1,200.00. Η εγγραφή και η καταβολή των αντιτίμων θα γίνεται διαδικτυακά.

Ο Δημήτριος Αρχοντούλης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Αναστάσιος Καραγκούνης και ο Βασίλειος Εγγλέζος, οι οποίοι ηγούνται της Επιτροπής Λαχείου, παρουσίασαν τα λαχεία και τόνισαν ότι εκδόθηκαν 10.000 λαχεία των $ 20.00 εκάστου και κάλεσαν τους παρισταμένους να παραλάβουν τα λαχεία.

Ο συμπρόεδρος Δημήτριος Α. Γωνιάς, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα της οργάνωσης του δείπνου στο «Χίλτον», επανέλαβε πως στόχος φέτος είναι οι χορηγοί να ξεπεράσουν τους 50 και ότι θα έχουν ζωντανή μουσική. Τόνισε επίσης ότι θα διοργανώσουν δύο άλλες ερανικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις, η πρώτη στις 31 Μαρτίου στο «Melrose Ballroom» και η δεύτερη στις 8 Απριλίου.     

Ο Γιάννης Στρουμπάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για την διοργάνωση της δεξίωσης πριν την παρέλαση που θα λάβει χώρα στο «Pierre Hotel» διευκρίνισε ότι η είσοδος θα γίνεται μόνο έναντι προσκλήσεων.

Ο Δημήτρης Φίλιος, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νομική Καστανά, η οποία ηγείται των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναφέρθηκε στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 2 Απριλίου 2023 στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια.

Στις 25 Μαρτίου και στις 29 Απριλίου, όπως επεσήμανε, θα διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Αθηνών με την συμμετοχή των χορευτικών.

Στις 26 Μαρτίου θα διοργανώσουν στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια διαλέξεις για την συμβολή των φιλελλήνων στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και για τα όπλα και τις ενδυμασίες των αγωνιστών της Επανάστασης.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάεως Δημήτριος Α. Γωνιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Αυγή Μαρία Ατματζίδου αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν μεταξύ των οποίων το ανοικτό φόρουμ για τις Γυναίκες που θα λάβει χώρα στις 12 Μαρτίου και ώρα 4.00 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο και στην ομιλία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που θα διοργανώσουν στις 23 Απριλίου 2023.

Στις 23 Μαρτίου, όπως επεσήμανε, θα διοργανώσουν στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας έκθεση φωτογραφίας των ομογενών φωτορεπόρτερ.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να αντικαταστήσουν την σκουριασμένη πινακίδα στον ιστό της Ομοσπονδίας στο Μπόουλινγκ Γκριν.

Ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Κώστας Ουρανίτσας και ο Δημήτριος Φίλιος αναφέρθηκαν στην προβολή της παρέλασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα αμερικανικά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Στέλιος Στρουμπάκης ανακοίνωσε ότι για μια ακόμη χρονιά θα φωταγωγηθεί στα γαλανόλευκα το κτίριο της Con Edison στο Μανχάταν.

Ο Δημήτρης Αρχοντούλης, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Ιερσέης επεσήμανε ότι όλα τα τμήματα και οι κοινότητες της Νέας Ιερσέης θα παρελάσουν ενωμένοι.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Γιώργος Ξερακιάς αναφέρθηκε στην επιτροπή «Traffic Control» και τόνισε ότι χρειάζονται δώδεκα τουλάχιστον εθελοντές.

Ο εκλεγμένος γενικός Γραμμματέας της Ομοσπονδίας Πολύκαρπος Κοτρώνης αναφέρθηκε στις τελετές έπαρσης της σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν και στην πορεία των οικονομικών.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο π. Παύλος Παλαιστίδης, ο καπετάν Στέλιος Τάτσης και η Στέφανη Παπουτσάκη, η οποία εκπροσωπούσε τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ.  

Στο βήμα ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νομική Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο Σταύρος Παπαγερμανός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Στέφανη Παπουτσάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο καπετάν Στέλιος Τάτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο Γιώργος Ξερακιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

2 COMMENTS

  1. […] Στο βήμα ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νίκος Μπάρδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Η συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Νομική Καστανά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Στο βήμα ο Πολύκαρπος Κοτρώνης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Στο βήμα ο Σταύρος Παπαγερμανός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Η Στέφανη Παπουτσάκη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Ο καπετάν Στέλιος Τάτσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.Στο βήμα ο Γιώργος Ξερακιάς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας. https://www.anamniseis.net/entinetai-to-endiaferon-ton-omogenon-gia-tin-parelasi-tis-neas-iorkis/?fb… […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.