Παραδέχτηκε την ενοχή η γραμματέας του Αγ. Γεώργιου στο Όσεαν Σίτι, Μέριλαντ

0
Αριστερά η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ, ενώ δεξιά η γραμματέας της κοινότητας που καταδικάστηκε για ληστεία

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρώην γραμματέας της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Ocean City του Μέριλαντ, Teresa M. Kolacz, παραδέχτηκε την ενοχή της για υπεξαίρεση πάνω από εκατό χιλιάδες δολαρίων από τα ταμεία της κοινότητας και για πλαστογραφία.

​Η κατηγορούμενη παραδέχτηκε την ενοχή ενώπιον του δικαστή Beau Oglesby του δικαστηρίου «Worcester Circuit Court» και της βοηθού εισαγγελέα Lauren Bourdon. Ο δικαστής διέταξε την επιστροφή της κατηγορουμένης ενώπιον του Δικαστηρίου την 1η Φεβρουαρίου 2019 για την ανακοίνωση  της ποινής.

​Οι κατηγορίες για τις οποίες παραδέχτηκε την ενοχή της η πρώην γραμματέας επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών, αλλά η εισαγγελική αρχή φαίνεται προδιατεθειμένη να ζητήσει βαρύτερη ποινή λόγω του μεγάλου ποσού που υπεξαίρεσε.

​Οι έρευνες για υπεξαίρεση ξεκίνησαν στις15 Μαϊου 2018, μετά από καταγγελία των ηγετών της κοινότητας.  Η αστυνομία είχε συλλάβει την κατηγορούμενη και άρχισε την έρευνα σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές και την ηγεσία της κοινότητας.

​Στις 16 Ιουλίου 2018 η εισαγγελία της Κομητείας Worcester εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και την επόμενη 17 Ιουλίου 2018 η κ. Kolacz παραδόθηκε στους ντεντέκτιβς του Όσεαν Σίτι και οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή όπου της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ληστεία πάνω από εκατό χιλιάδες δολάρια και έντεκα επί πλέον κατηγορίες για πλαστογραφία.

​Αρχικά ο δικαστής διέταξε την κράτησή της χωρίς εγγύηση και οδηγήθηκε στο κρατητήριο της «Worcester County Jail». Στις 20 Ιουλίου επανεξέτασε την υπόθεσή της και η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση $50.000.

​Ο πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Γκικουρίας κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εν λόγω εξέλιξη και τόνισε ότι για την κοινότητα δεν έχει μόνο σημασία η καταδίκη της, αλλά η επιστροφή όλων των χρημάτων που υπεξαίρεσε η πρώην γραμματέας.

​Ο κ. Γκικουρίας τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα στελέχη παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και ότι έχουν ήδη ενημερώσει και τη Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης και τον Μητροπολίτη Ευάγγελο για τις δυσάρεστες εξελίξεις.  

​Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για το ενδιαφέρον των «Αναμνήσεων».

Ερωτηθείς για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο κ. Γκικουρίας επεσήμανε ότι την περίοδο του χειμώνα δεν τελούν λειτουργίες, διότι στο Όσεαν Σίτι του Μέριλαντ τη χειμερινή περίοδο δε διαμένουν μόνιμα πολλοί ομογενείς. Κι αυτό διότι στην πόλη τους διατηρούν τις εξοχικές κατοικίες και έρχονται μετά την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο για διακοπές.

​Η κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν Σίτι είναι μια από τις νεότερες κοινότητες της πολιτείας του Μέριλαντ. Οι προσπάθειες για την ίδρυση της κοινότητας ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1984 και η πρώτη λειτουργία έλαβε χώρα στις 22 Ιουνίου 1985.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.