‘Ένα αλλιώτικο αποχαιρετιστήριο μεταξύ Σπάρτης και Μπρούκλιν

0
Οι μαθητές του σχολείου "Αργύριος Φάντης" στην Πλατεία Αθηνών της Αστόριας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η αδελφοποίηση του Ημερήσιου Σχολείου «Αργυρίου Φάντη» της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν και του 9ου Δημοτικού Κοκκινοράχης στη Σπάρτη απέδωσε καρπούς και έφερε πιο κοντά τα παιδιά των ομογενών με τους Σπαρτιάτες.

Εφέτος με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς οι μαθητές προετοίμασαν ένα σύντομο αποχαιρετιστήριο βίντεο που αν μη τι άλλο κατάφερε να αποτελέσει μια μεγάλη γέφυρα και να ενώσει τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Εξ άλλου το αποχαιρετιστήριο των μαθητών της 6ης Τάξης του Μπρούκλιν έχει ως τίτλο «This is Brooklyn» και οι Σπαρτιάτες μαθητές «This is Sparta».

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου του εν λόγω σχολείου:

«This is Sparta»

Οι μαθητές της Έκτης τάξης αποχαιρέτησαν τους απόφοιτους του 9ου Δημοτικού Κοκκινοράχης στη Σπάρτη. Οι μαθητές των δύο σχολείων αντάλλαξαν ολόθερμες ευχές και ξαναθυμήθηκαν τις υπέροχες εμπειρίες που έζησαν μαζί.

Οι εκπαιδευτικοί, κ. Λία Χαζίρογλου στη Σπάρτη και ο κ. Βαγγέλης Χαζίρογλου στο Μπρούκλιν, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα ακαδημαϊκά οφέλη αυτής της συνεργασίας, και θαύμασαν τη φιλία που δημιουργήθηκε, με την ελληνική γλώσσα να αποτελεί τη γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των δύο σχολείων.

Καλοί μας φίλοι Σπαρτιάτες, συγχαρητήρια για την αποφοίτησή σας!


«This is Brooklyn»!

Sixth-grade students bid farewell to the graduates of the 9th Primary School of Kokkinorahi in Sparta, Greece.

Their teachers, Ms. Lia Chaziroglou of Sparta and Mr. Vangelis Chaziroglou of Brooklyn (cousins) are thrilled by the students’ outstanding achievements in Greek. They were also encouraged by how new friendships sprouted as students used the Greek language as a bridge between the two schools.

Dear fellow Spartans, congratulations on your graduation!

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/this-is-sparta-gefira-epikoinonias-metaksi-brooklyn-kai-kokkinorahis/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.