Ελπιδοφόρος: Με ενότητα και ειρήνη, θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής

1
O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (ΑΠΕ – ΜΠΕ) «Είθε το 2022 να είναι έτος ευλογημένο από τον Κύριό μας και μια ιδιαίτερη ευλογία για εμάς και τον κόσμο γύρω μας καθώς γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Καλή Χρονιά, με χαρά και υγεία για όλους», εύχεται από την Αμερική ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

«Αγαπητοί εν Χριστώ αδερφοί ας καλωσορίσουμε το νέο έτος, την εκατονταετηρίδα της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής της Αμερικής με μια δέσμευση για την ανανέωση της Εκκλησίας μας και των εαυτών μας. Δεν έχουμε ξεπεράσει τις προκλήσεις της τωρινής εποχής. Αλλά μαζί, με ενότητα και ειρήνη, θα καταφέρουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Το 2021 επιστρέψαμε και κάναμε μεγάλα βήματα. Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στις ζωές μας στο νέο αυτό ευλογημένο έτος. Το έτος 2022 είναι πολλά υποσχόμενο για την Εκκλησία μας στην Αμερική.

Μέσω της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου πρόκειται να έχουμε μια εθνική παρουσία που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Θεού επιτρέποντος, θα καθαγιάσουμε τον Ναό φέτος το καλοκαίρι στην εκατονταετηρίδα του Κληρικολαϊκού Συνεδρίου την 4η Ιουλίου. Έχουμε τόσα να μοιραστούμε με το κοινωνικό σύνολο, όπως τους πνευματικούς θησαυρούς της Ορθοδοξίας, τις πολιτισμικές αξίες του Ελληνισμού και την αισιόδοξη συντροφικότητα της Κοινότητάς μας.

Οπότε η από καρδιάς προσευχή μου για το 2022 είναι οι εξής: να ανανεώσουμε το πνεύμα μας από τα βάθη της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας πίστης. Να πλάσουμε την ενότητα και τη δύναμη της Ιερής μας Αρχιεπισκοπής. Και να βοηθήσουμε ώστε το φως του Χριστού να λάμψει στον κόσμο μέσω των πολύτιμων δώρων της Εκκλησίας μας. Είθε το 2022 να είναι έτος ευλογημένο από τον Κύριό μας και μια ιδιαίτερη ευλογία για εμάς και τον κόσμο γύρω μας καθώς γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της Ιεράς μας Αρχιεπισκοπής. Καλή Χρονιά, με χαρά και υγεία για όλους».

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Ο Αλέξιος άνοιξε πανιά για τον Οικουμενικό θρόνο και όλοι
  σας σφυρίζετε αδιάφορα . Αν δεν βάλλετε τους ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ σας
  στην πάντα και να καθήστε να τα βρείτε με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς παλιούς και καινούργιους και παρατήστε τις αγκαλιές με τον σχισματικό Πάπα ο οποίος σπέρνει
  την διχόνοια για να φαγώνεστε μεταξύ σας και να σας διαλύσει,
  δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
  Έχω την εντύπωση πως δεν έχετε πάρει στα σοβαρά το λειτουργημά σας και δράστες σαν επαγγελματίες υπάλληλοι της
  εμφάνισης και του χρήματος.
  Μιλάτε για τη ημέρα της κρίσεως χωρίς να πιστεύετε απολύτως τίποτα, γιατί ενώ κηρύττετε πως ο εγωισμός είναι η μεγαλύτερη
  αμαρτία , οι ίδιοι είστε οι μεγαλύτεροι εγωιστές.
  Τρέξετε να κάνετε τα θυρανύξια του Αγίου Νικολάου για να κρεμάσετε την εικόνα του ΠΒ με τον Άγιο Νικόλα ( εικόνα ντροπής) και για να μπαίνουν οι κουκουβάγιες….και τώρα μας λέτε για εγκαίνια τον Ιούλιο.
  Επιτέλους συνέλθετε γιατί με τα καμοματά σας αποθαρρύνετε τους πιστούς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.