Ελληνοαμερικανοί φοιτητές στο Στάδιο Καραϊσκάκη

0

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το «Γ. Καραϊσκάκης» και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του είχαν συμπατριώτες μας φοιτητές και φοιτήτριες αμερικανικών πανεπιστημίων, οι οποίοι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, μέσω του προγράμματος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου, προσπάθειας που στηρίζει ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η εφετινή ήταν η 15η χρονιά που οι φοιτητές ταξιδεύουν για να γνωρίσουν καλύτερα την πατρίδα των γονιών τους και στη συνέχεια να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στην Αμερική.

Οι φοιτητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψη στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο χαρακτήρισαν ως τοπόσημο της Ελλάδας. Υποστήριξαν πως ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τους ίδιους να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία και να δουν από κοντά την ιστορία της πιο δημοφιλούς ομάδας στη χώρα.

«Η επίσκεψη για εμάς ήταν πολύ σημαντική. Τιμάμε βέβαια και τον κ. Μαρινάκη, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του American Hellenic Institute και προ παντός στο πρόγραμμα με το οποίο φέρνουμε εδώ τους φοιτητές από την Αμερική. Είναι η 15η φορά που το κάνουμε σε ετήσια βάση. Φέρνουμε φοιτητές από δέκα διαφορετικά Πανεπιστήμια, από διάφορες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός είναι να γνωρίσουν τα γεωστρατηγικά θέματα της ευρύτερης περιοχής και πώς χτίζονται οι σχέσεις με την Αμερική. Τους δείχνουμε ωστόσο ότι η Ελλάδα έχει κι άλλα πράγματα. Ότι έχει μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός, μια πρωταθλήτρια ομάδα, η οποία υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της Ελλάδας και των Ελλήνων εκτός των συνόρων σε όλο τον κόσμο» ανέφερε ο Νίκος Λαρυγγάκης, πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής του American Hellenic Institute Foundation.

Το American Hellenic Institute ιδρύθηκε το 1974, είναι μη κερδοσκοπικός φορέας και έχει στόχο τη σύσφιξη και την ανάπτυξη των σχέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα.

Πηγή: https://www.redking.gr/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.