Έλληνες γονείς της Μελβούρνης, χρήστες ναρκωτικών, «χάνουν» τα παιδιά τους!

0
151
Η Ελένη Ανδριανάκη. Φωτογραφία: Νέος Κόσμος.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. (https://neoskosmos.com/) Μια συγκλονιστική επιστολή στο «Νέο Κόσμο» Ελληνίδας νοσοκόμας, που εργάζεται στις φυλακές και συγκεκριμένα στο τμήμα εθισμένων μητέρων και εκ γέννησής εθισμένων νεογέννητων

Συγκλονιστική είναι η επιστολή που έστειλε, παραμονές Χριστουγέννων, μια ομογενής νοσοκόμα στο «Νέο Κόσμο». Μεταξύ άλλων, μας λέει, το κράτος έχει πάρει τα παιδιά και από ομογενείς χρήστες ναρκωτικών και τα έχει θέσει σε «ξένους» να τα προσέχουν.

Η επιστολή μιλά από μόνη της και έχει ως εξής:

«Ονομάζομαι Ελένη Ανδριανάκη. Εργάζομαι ως νοσηλεύτρια στον ψυχιατρικό κλάδο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης εντός των φυλακών της Μελβούρνης, εδώ και 25 Χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύω στο τμήμα εθισμένων μητέρων και εκ γέννησής εθισμένων νεογέννητων.

Είναι μια πολύ τραγική εικόνα που ζουν αυτά τα παιδάκια τα οποία έχουν κληρονομήσει  αυτή την δυστυχία και την αγωνία της καθημερινότητας μιας σκληρής κοινωνίας, μεγαλώνοντας ανάμεσα σε χρήστες ουσιών. Βιώνουμε σε καθημερινή βάση να βλέπουμε την βασανιστική δοκιμασία πολλών βρεφών που γεννιούνται εθισμένα στα ναρκωτικά, επειδή οι εξαρτήσεις της μητέρας έχει προκαλέσει σύνδρομο στέρησης σε αυτά τα αθώα πλάσματα .

(Στη διάρκεια της ανάπτυξής στη μήτρα τα παιδιά αυτά αποκτούν εξάρτηση από ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η μεθαδόνη με αποτέλεσμα να γεννιούνται με στερητικό σύνδρομο.) Πρόσφατα είχαμε μικρά παιδιά και  από Ελληνικής καταγωγής χρήστες, τα οποία παραδόθηκαν στο τμήμα μας.

Οι χρήστες γονείς κρατούνται στις φυλακές μας και τα παιδιά τα αναλαμβάνουμε για να τα στείλουμε σε θετούς γονείς για κάποια χρονικό διάστημα. Δυστυχώς όμως, σε πολλές περιπτώσεις πολλοί  αρνούνται να αναλάβουν παιδιά  που βρίσκονται στην κατηγορία με στερητικό σύνδρομο επειδή έχουν ειδικές ανάγκες στην καθημερινή τους φροντίδα. Η δουλειά μας γίνεται ακόμα πιο δύσκολη βλέποντας ότι ο αριθμός αυτών των παιδιών αυξάνεται.

Όλο και περισσότερα παιδιά αναζητούν μια πιο ήρεμη ζωή για να ξεφύγουν από περιβάλλον όπου ασκείται βία και  κακομεταχείριση  όπως γίνεται με τα παραμελημένα παιδιά των ναρκομανών γονέων.

Συχνά εξαντλούνται όλες σχεδόν οι ελπίδες για να τα πάρουν συγγενείς και κατάλληλοι φροντιστές. Βλέπουμε ότι πολλοί παππούδες και γιαγιάδες είναι πλέον εξαντλημένοι και ανήμποροι να τα αναλάβουν. Συνεπώς βρίσκουμε όλο και περισσότερα εμπόδια μέσα στο σύστημα, για να στεγάσουμε καταλλήλως τα παιδάκια σε κάποιο ασφαλές περιβάλλον.

Ο λόγος για τον οποίο γράφω  στο «Νέο Κόσμο» είναι να ευαισθητοποιήσω την παροικία για το πρόβλημα αλλά και να την καλέσω να βοηθήσει.

Πρόσφατα φυλακίστηκαν γονείς ελληνικής καταγωγής, χρήστες του ναρκωτικού ice και δεν υπάρχει κάποιο συγγενικό πρόσωπο για να τα αναλάβει προσωρινά τα ανήλικα παιδιά.

Το κράτος μπορεί να τα στείλει σε ξεχωριστές στέγες και έτσι να χωρίσουν τα  ανήλικα αδερφάκια.

Μέχρι στιγμής έχουμε 18 τέτοιες περιπτώσεις (όχι όλοι Έλληνες βέβαια).

Επειδή τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και δεν βαστάει η καρδιά μας να τα δω να χωρίσουν αγαπημένα αδερφάκια,  προσπαθούμε να τους  δώσουμε μια ζεστή ελληνική ατμόσφαιρα με κάποια αναγκαία πράγματα , ρούχα, δώρα και οτιδήποτε για να φέρει κάποιο χαμόγελο στα χείλη τους.

Εάν θέλετε μπορείτε να καταθέσετε στον ακόλουθο τραπεζικό λογαριασμό. Bank Commonwealth Bank CBA Account name: C/O Eleni Andrianakis Lean On Me Fetal Alcohol Drug Syndrome Account Number: 06 3120 10148650

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και για οτιδήποτε χειρονομία εκ μέρους σας για να προσφέρουμε κάτι και σε αυτά τα παιδάκια που έχουν εξίσου δικαίωμα ευτυχίας όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ελπίζω μαζί με την συμπαράστασή σας να ξεκινήσουμε να κτίσουμε μικρούς παραδείσους για να προστατεύουν και να δίνουν χαρά και ασφάλεια σε όλα τα παιδάκια που χτυπούν την πόρτα μας.

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου με μήνυμα στο helen.kilias@gmail.com

Με Εκτίμηση Ελένη Ανδριανάκη».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.