Εξόρμηση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Αυγουστίνος Ψωμάς, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιώργος Χωριάτης, Γεωργία Αθανασοπούλου και Δημήτριος Παπαγεωργίου. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. O γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και ο Πρόξενος Δημήτρης Παπαγεωργίου, την Κυριακή, 7 Μαΐου 2023, επισκέφθηκαν την μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Θωμά στο Cherry Hill της Νέας Ιερσέης, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής.

Στην επίσκεψη παρέστησαν η γενική Πρόξενος του Παναμά στη Φιλαδέλφεια, κ. Γεωργία Αθανασόπουλου, καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας από την τριπολιτειακή περιοχή της Φιλαδέλφειας.

Οι διπλωμάτες αρχικά παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Αυγουστίνος Ψωμάς. Ο π. Αυγουστίνος Ψωμάς προσκάλεσε τον γενικό Πρόξενο να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Γιώργος Χωριάτης καλωσόρισε τον γενικό Πρόξενο και του δώρισε εξοπλισμό από την τοπική ομάδα μπάσκετ, τους «Philadelphia 76ers», και μια φανέλα αντίγραφο του αγαπημένου παίκτη του Γενικού Προξένου στο ΝΒΑ στα νιάτα του, του Julius “Dr. J” Irving.

Ο πρόξενος Δημήτριος Παπαγεωργίου, αριστερά, και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή και αποκάλυψε ότι στα νιάτα του είχε πάντα τη ομάδα της Φιλαδέλφειας στην καρδιά του.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της Ημέρας της Γης, το εκκλησίασμα παρακολούθησε συμβολική δεντροφύτευση στο προαύλιο της κοινότητας.

Επικαλούμενη τις πράσινες πρωτοβουλίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η επιτροπή υπό τις Diane Liakos και Denise Pappas Sosi φύτευσε μια κερασιά «Weeping Cherry», το δέντρο της επιλογής στην πόλη Cherry Hill. Ο Γενικός Πρόξενος μαζί με την GOYA φύτευσαν τους δικού δέντρου.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την εκδήλωση. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.

Αμέσως μετά η κοινότητα παρέθεσε γεύμα προς τιμή των προσκεκλημένων στο Πολιτιστικό Κέντρο «Danielle Kousoulis». Οι κ. κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Δημήτριος Παπαγεωργίου, ευχαρίστησαν τους παρισταμένους για την υποδοχή και εστίασαν την προσοχή τους στις υπηρεσίες που παρέχει το Προξενείο ξεκινώντας από τις ληξιαρχικές πράξεις, τα πληρεξούσια, το κτηματολόγιο, την έκδοση διαβατηρίων και τα θέματα ιθαγένειας.

Οι κ.κ. Κωνσταντίνου και Παπαγεωργίου απάντησαν και στις ερωτήσεις του ακροατηρίου, οι οποίες εστιάστηκαν στο ευρύτερο φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει το Γενικό Προξενείο, καθώς επίσης και τα θέματα της ψήφου των ομογενών.  

Τέλος ο κ. Κωνσταντίνου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την υποδοχή και υποσχέθηκε πως θα επιστρέφει στο Cherry Hill, καθώς θεωρεί την εν λόγω κοινότητα «σπίτι μακριά από το σπίτι του».

Από αριστερά, μεταξύ άλλων, διακρίνονται οι Δημήτριος Παπαγεωργίου, Γεωργία Αθανασοπούλου, π. Αυγουστίνος Ψωμάς, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.
Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, αριστερά, ενώ συνομιλεί με ομογενείς. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.
Από αριστερά διακρίνονται οι π. Αυγουστίνος Ψωμάς, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γιώργος Χωριάτης, Γεωργία Αθανασοπούλου και Δημήτριος Παπαγεωργίου. Φωτογραφία: ευγενική παραχώρηση κοινότητας του Αγίου Θωμά.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.