Έκκληση Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΗΠΑ υπέρ Ιατρικού Αγγλικού Προγράμματος του ΑΠΘ (βίντεο)

0
Η αφίσα του προγράμματος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκπλήρωση ενός διακαή πόθου πολλών ομογενών που επιθυμούν τα παιδιά τους να σπουδάσουν στις ιατρικές Σχολές της γενέτειρας και καλεί όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Πρόγραμμα Ιατρικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://aristotlemedical.edu.gr/ ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα+1 (917) 744-9226 (Αμερική) ή + 30 (693) 8050483 (Ελλάδα) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email: kstellasr@gmail.com ή info@med.auth.gr.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Στέλλα Κοκόλη, κατά την διάρκεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης, όπως έγραψαν οι “Αναμνήσεις” εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της Ομοσπονδίας και τόνισε ότι θα συμβάλει τα μέγιστα στην επανασύνδεση της νεότερης γενιάς των Ελληνοαμερικανών με την γενέτειρα.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής:

Η Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής με χαρά ανακοινώνει ότι η επιθυμία της Διασποράς να δημιουργηθούν κρατικές Σχολές στην Ελλάδα στην αγγλική γλώσσα γίνεται πραγματικότητα.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η Ιατρική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ίδρυσε Πρόγραμμα Ιατρικών Σπουδών στην αγγλική γλώσσα, στο οποίο μπορούν να εγγραφούν οι Απανταχού Ομογενείς.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται πλήρως από τη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας έξι ετών και οι φοιτητές θα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους χωρίς διακοπή (pre-Med and Medical School, όπως γίνεται στην Αμερική). Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η ακαδημαϊκή χρονιά θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2021, συνεπώς oι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Λυκείου θα πρέπει να εγγραφούν σύντομα προκειμένου να υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, ενώ άλλες περιπτώσεις φοιτητών που έχουν ξεκινήσει κάποιο άλλο πρόγραμμα μπορούν να συζητηθούν εφόσον τεθούν υπ’ όψιν μας.

Αγαπητοί Ομογενείς, αυτό είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει τα κάτωθι:

1. Έγκυρο Πτυχίο Ιατρικής Σχολής στα παιδιά σας αναγνωρισμένο παγκοσμίως

2. Χαμηλό κόστος σπουδών

3. Πιστοποίηση Ελληνομάθειας. Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα για τα παιδιά αυτά είναι ότι διδάσκονται μέσα στο curriculum Νέα Ελληνικά μέχρι το 3ο έτος (με σκοπό να επικοινωνούν με τους ασθενείς στην κλινική άσκηση) και αποκτούν τίτλο Ελληνομάθειας (επίπεδο Β2)

4. Φοίτηση σε ελληνικό περιβάλλον. Παρ’ όλο που τα μαθήματα θα γίνονται στην αγγλική γλώσσα, τα παιδιά σας θα σπουδάζουν και θα ζουν στην Ελλάδα, την πατρίδα όλου του κόσμου, απολαμβάνοντας τη μοναδική φύση και τον απαράμιλλο πολιτισμό της και μαθαίνοντας εις βάθος την ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα των γονέων και των προγόνων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://aristotlemedical.edu.gr/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα+1 (917) 744-9226 (Αμερική) ή + 30 (693) 8050483 (Ελλάδα) ή μέσω email: kstellasr@gmail.com ή info@med.auth.gr

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.