Εκδήλωση για την 100ετή παρουσία στην Ελλάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ACG David G. Horner και ο γενικός Πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Γενικού Προξένου της Νέας Υόρκης στις 4 Μάϊου 2023 η εκδήλωση παρουσίασης του ρόλου της εκπαίδευσης ως συντελεστή επίτευξης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί δεσμοί  ΗΠΑ-Ελλάδας, με αφορμή τον εορτασμό της εκατονταετούς παρουσίας στην Ελλάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας – ACG.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Ντίνος Κωνσταντίνου, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες και οικονομικές συνέπειες τής πανδημίας και του πληθωρισμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε ανθεκτική, η Ελλάδα πλέον σημειώνει την υψηλότερη ανάπτυξη εντός της ΕΕ, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι ξένοι επενδυτές, όπως η Pfizer και η Microsoft, να διαπιστώνουν την ύπαρξη ευνοϊκού και ασφαλούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος και να προχωρούν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στην σημασία της στήριξης των νέων επαγγελματιών που αποτελούν εχέγγυο για την βιωσιμότητα της οικονομίας και κοινωνίας καθώς και στη ραγδαία ψηφιοποίηση των υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Τονίζοντας ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ελλάδα έχουν θέσει την εκπαίδευση ως κορυφαία τους προτεραιότητα, ο κ, Κωνσταντίνου ανέφερε ότι έχουν υλοποιηθεί πολλές διμερείς συνεργασίες στον τομέα της εκπαίδευσης και σε αυτές το ACG έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο, καθώς ως μακροχρόνια πρωτοπόρο Κολέγιο με ποιοτικά προγράμματα προσέφερε στους αποφοίτους του απεριόριστες ευκαιρίες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια  ομαλή μετάβαση στον ανταγωνιστικό κόσμο της αγοράς, όπου η επιτυχία συναρτάται με ποιοτικά και καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στόχος του ACG είναι η προσέλκυση Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών φοιτητών στην Ελλάδα.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες. Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος του ACG David G. Horner παρουσίασε τρίλεπτο βίντεο για τα προγράμματα, τις υποδομές και δραστηριότητες του ACG στην Ελλάδα και  περιέγραψε τα επιτεύγματα και τις προτεραιότητές του, καθώς και το συγκριτικό πλεονέκτημα των σπουδών στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς φοιτητές.

Τέλος, ο πρόεδρος της Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διεθνούς πρακτικής άσκησης για επιλεγμένους φοιτητές, που έχει δημιουργήσει ο όμιλος Libra Group σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος, το Deree και το Greek America Foundation. Παρουσίασε, επίσης, τρεις επιτυχημένες ιστορίες φοιτητών που επωφελήθηκαν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρουσίαση και γευσιγνωσία βιολογικών οίνων από το κτήμα Ζαφειράκη.

Ο Πρόεδρος του ACG David G. Horner, αριστερά, και ο γενικός Πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας.
Ο πρόεδρος του ACG David G. Horner και ο γενικός Πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου. Φωτογραφία: Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας.
-Advertisement-


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.