«Έκανα λάθος» δηλώνει ο ομογενής Andrew Liveris

0
Ο ομογενής επιχειρηματίας και βασικός σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Andrew Liveris. Φώτο: AAP/Lukas Coch

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. (https://neoskosmos.com/) Ο ομογενής σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Andrew Liveris, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στους ισχυρισμούς του όταν ανέφερε στο πρόγραμμα Q&A του ABC ότι 850.000 Αυστραλοί εργάζονται σε βιομηχανίες που εξαρτώνται από το φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη.

Ο ομογενής επιχειρηματίας και βασικός σύμβουλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Andrew Liveris, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στους ισχυρισμούς του όταν ανέφερε στο πρόγραμμα Q&A του ABC ότι 850.000 Αυστραλοί εργάζονται σε βιομηχανίες που εξαρτώνται από το φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη.

Τους ισχυρισμούς του πήρε πίσω, ο κ. Λιβέρης, όταν ερωτήθηκε από το τμήμα επαλήθευσης δεδομένων (Fact Checker) του RMIT ABC, για την πηγή ενημέρωσής του.

O πρώην διευθύνων σύμβουλος του Dow Chemical Company, και σύμβουλος στο επιτελείο του Trump, εξήγησε ότι ο αριθμός των 850.000 προκύπτει από την Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία και αφορά τις βιομηχανίες παραγωγής στο σύνολό τους, και παραδέχθηκε ότι αρκετές από αυτές τις βιομηχανικές επιχειρήσεις δε χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη.

Απαντώντας στο τμήμα επαλήθευσης δεδομένων, ο κ. Λιβέρης εξήγησε ότι εξαιτίας του στυλ του προγράμματος δεν είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τι εννοούσε επαρκώς, που ήταν ότι «γενικότερα οι βιομηχανίες συνδέονται στην αλυσίδα εφοδιασμού με βιομηχανικές επιχειρήσεις που έχουν ως κύρια πηγή ενέργειας το φυσικό αέριο και όχι το ηλεκτρικό ρεύμα».

Οι δηλώσεις του ομογενή συμβούλου, που προκάλεσαν μία σειρά από αντιδράσεις στους κύκλους της κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν στο σκέλος της εξήγησης που έδωσε στον παρουσιαστή του προγράμματος, Hamish Macdonald για την ανάγκη νέων δημόσιων επενδύσεων για την κατασκευή έργων υποδομής για το φυσικό αέριο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχε αντιδράει και ο πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Malcom Turnbull, δηλώνοντας ότι «υπερβάλλει» και τα στοιχεία που καταθέτει είναι «εκτός γραφήματος», ενώ στη συνέχεια αμφισβητήθηκαν και από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Το 2019, η Chemistry Australia, που είναι το κορυφαίο σώμα που αντιπροσωπεύει τη χημική βιομηχανία είχε αναθέσει την εκπόνηση μελέτης στον όμιλο ACIL Allen, για να εντοπίσει τους τομείς βιομηχανίας που εξαρτώνται απ’ ευθείας από το φυσικό αέρα.

Η έκθεσή τους αναφέρει ότι κατά την περίοδο 2017-18, υπήρξαν 9.232 θέσεις εργασίας στον τομέα βιομηχανίας που ως πρώτη ύλη χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο, ενώ εκτιμούν ότι περαιτέρω θέσεις εργασίας που εξαρτώνται κατά έμμεσο τρόπο από το φυσικό αέριο, κυμαίνονται μεταξύ 24.396 και 39.269.

Πηγή: https://neoskosmos.com/

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.