ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μια αληθινή ιστορία αλτρουισμού κάνει τον γύρο των μέσων ενημέρωσης σε εθνικό επίπεδο, στην Αμερική και με χαρά διαπιστώσαμε ότι στην ιστορία εμπλέκεται και ένας ομογενής ιδιοκτήτης εταιρείας φούρνων, που έδωσε την συγκατάθεσή του να διατεθεί το φορτίο φορτηγού της εταιρείας, σε εγκλωβισμένους επιβάτες ΙΧ σε αυτοκινητόδρομο στην Βιρτζίνια.

Όπως είναι γνωστό, εξαιτίας της κακοκαιρίας χιλιάδες κάτοικοι της Βιρτζίνια εγκλωβίστηκαν για περισσότερο από 19 ώρες στον αυτοκινητόδρομο Ι-95, περιμένοντας στα αυτοκίνητα, σε φορτηγά και άλλα μεταφορικά μέσα να κοπάσει η κακοκαιρία. Στην ίδια κακοκαιρία είχε επίσης εγκλωβιστεί και ο εκ των γερουσιαστών της Βιρτζίνια Τιμ Κέιν.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους κι ένα ζευγάρι από το Μέριλαντ, που έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο ανακούφισης των εγκλωβισμένων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «USA Today» το ζευγάρι ήταν κι εκείνο κουρασμένο από την ταλαιπωρία, πεινούσαν και αντιλήφθηκαν ότι έτσι ή κάπως έτσι θα ένοιωσαν και αρκετοί από τους εγκλωβισμένους στον αυτοκινητόδρομο, ανάμεσά τους και ηλικιωμένοι, παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Η ανάρτηση στο Face Book.

Ήταν τότε που η Κέισι Χόλιχαν και ο Τζον Νoe είδαν ότι ακολουθούσαν ένα φορτηγό με σήματα εταιρείας φούρνων.

Είχαν συμπληρώσει, αναφέρει, η εφημερίδα, 37 ώρες στον δρόμο. Η ιδέα τους ωστόσο όσο και αν φαίνεται απλή, έπρεπε να καλλιεργηθεί για να φέρει αποτελέσματα.

Το ζευγάρι τηλεφώνησε την γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρείας με ένα απλό ερώτημα: «Αν μπορούν να ανοίξουν το φορτηγό και κατόπιν να διαθέσουν το περιεχόμενο του φορτίου του».

Η κυρία Χόλιχαν παραδέχεται ότι δεν περίμενε να πάρει θετική απάντηση.

Κι όμως μετά από 20 περίπου λεπτά τους τηλεφώνησε ο εκ των  ιδιοκτητών  της εταιρείας «H & S Bakery», μητρικής εταιρείας της Schmidt Baking Company, ο ομογενής, Τσάκ Πατεράκης.

O Πατεράκης ενημέρωσε τον οδηγό του φορτηγού, με το όνομα Ρον Χιλ, να διαθέσει το φορτίο του για τους εγκλωβισμένους αυτοκινητιστές.

Ο οδηγός άνοιξε τότε την πόρτα της κλούβας του φορτηγού και με την βοήθεια κι άλλων οδηγών και επιβατών από τα εγκλωβισμένα οχήματα μοίρασαν το ψωμί σε πάνω από 50 οχήματα, οι επιβάτες των οποίων εξέφρασαν την χαρά τους για την αυθόρμητη αυτή χειρονομία.

Στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η κυρία Χόλιχαν ανέφερε ότι αυτή η χειρονομία ήταν μια «από τις πιο ευγενικές στιγμές που έτυχε να ζήσει από κοντά».

Από την πλευρά του ο κ. Πατεράκης είπε ότι «ήταν μια εύκολη απόφαση», όπως ανέφερε η εφημερίδα «Ουάσινγκτον Ποστ». Το φορτίο είχε μεταξύ άλλων σακούλες με φέτες ψωμιού και άλλα είδη ψωμιού τύπου «ντίνερ ρολ».

Ο Πατεράκης τόνισε ότι δέχθηκε με ταπεινότητα και με συναισθήματα ευγνωμοσύνης την πρόταση αρχικά και στην συνέχεια την απόφαση να φανούν χρήσιμοι και να βοηθήσουν.

Η Κέισι Χόλιχαν δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι η ίδια και ο συζυγός της μοίρασαν περίπου 300 πακέτα ψωμιού.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.