Εγκάρδια συνομιλία του ομογενή πολιτειακού γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη με τον μητροπολίτη Σύμης

1
Ο ΜΝητροπολίτης Σύμης, κ. Χρυσόστομος και ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης.

ΣΥΜΗ. Την 4η Αυγούστου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος υπεδέχθη με ιδιαιτέρα χαρά στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τον Ελληνοαμερικανό Γερουσιαστή (State Senator) του Rhode Island κ. Λεωνίδα Ραπτάκη (Lou Raptakis), ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Σύμη και τυγχάνει Πρόεδρος των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών Γερουσιαστών, συνοδευόμενο τόσο από Γερουσιαστές, όσο και από μέλη των οικογενειών αυτών.

Ο κ. Ραπτάκης συνέστησε τον Σεβασμιώτατο στην εκλεκτή συνοδεία του ως τον δραστήριο Ποιμενάρχη των πλέον ακριτικών Νήσων της Ελληνικής Επικράτειας, εκφράζοντας παράλληλα το ζωηρό ενδιαφέρον του διά τα εθνικά μας θέματα και την πορεία τους. Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε ευγενώς τους υψηλούς επισκέπτες και παρουσίασε δι’ ολίγων το ιστορικό της Ιεράς Μητροπόλεως, επισημαίνοντας ότι και η Ιερά μας Μητρόπολη αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και μία εκ των λοιπών εν Δωδεκανήσω Επαρχιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Επίσης ευχαρίστησε τον Γερουσιαστή διά την έμπρακτη αγάπη του προς το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας και για την εθνική συμβολή του, καθ’ ότι ως γνωστόν ο κ. Ραπτάκης, επί 28 χρόνια διοργανώνει κατά την ετήσια επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, επίσημη εκδήλωση στο Κυβερνείο του Ροντ Άιλαντ, όπου στην μεγάλη αίθουσα της Γερουσίας και με πλήρη απαρτία των Μελών της αναγνωρίζεται η Ελλάδα, εκδίδεται και ψηφίζεται σε ζωντανή συνεδρίαση ψήφισμα υπέρ των δικαίων της Χώρας μας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου.

Ακολούθως, αφού δέχθηκαν την εγκάρδια νησιωτική φιλοξενία, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Ραπτάκη ως ευλογία, αργυρά Εικόνα της Παναγίας, ευχόμενος την Προστασία και ευλογία Της στο εθνικό έργο που επιτελεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και εν τέλει οι επισκέπτες αναχώρησαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, διά να μεταβούν ταπεινοί προσκυνητές στην Ι. Μονή του Πανορμίτη.

Πηγή: Iερά Μητρόπολις Σύμης

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.