Έγινε 101 χρονών και παραμένει ακμαίος και δραστήριος ο ομογενής Γεώργιος Λύγουρης

0
Ο υπεραιωνόβιος συμπάροικος με όλα τα παιδιά του. Φώτο: Supplied

Την 101η επέτειο των γενεθλίων του γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή ο συμπάροικος Γεώργιος Λύγουρης έχοντας κοντά του τα παιδιά του, τα εγγόνια του και τα δισέγγονα του.

Μια από τις κόρες του, η γνωστή εκφωνήτρια του 3ΧΥ, Μαίρη Τσιμικλή-Οικονομοπούλου, είπε στο «Νέο Κόσμο» πως ο περσινός τίτλος της εφημερίδας μας (γράψαμε τότε όταν ο κ. Λύγουρη έγινε εκατό χρονών, περί «αιωνόβιου έφηβου» ισχύει ακόμα.

«Ευτυχώς ο μπαμπάς παραμένει καλά στην υγεία του. Έχει πλήρη πνευματική διαύγεια, τα θυμάται όλα και παραμένει δραστήριος. Μεταξύ των δραστηριοτήτων του τον βοηθάει και το μπαστουνάκι του) είναι ο λατρεμένος κήπος του, τον οποίο φροντίζει καθημερινά. Του αρέσει ακόμα να παίζει χαρτιά (μπιρίμπα) μαζί μας και είναι πολύ καλός» μας είπε η κα Τσιμικλή-Οικονομοπούλου και πρόσθεσε πως στην 101η επέτειο των γενεθλίων του ήταν πολύ καλά και κεφάτος.

Ο υπεραιωνόβιος συμπάροικος με όλα τα παιδιά του. Φώτο: Supplied

Ο υπεραιωνόβιος συμπάροικος γεννήθηκε στην  Καλαμάτα στις 20 Ιανουαρίου του 1922, την χρονιά της Μικρασιατικής Καταστροφής και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1967 (άλλη μια σημαδιακή χρονιά για την Ελλάδα).

Την σύζυγό του Αθανασία την έχασε πριν 3,5 χρόνια.

Το ζεύγος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπημένο, απόκτησε πέντε παιδιά (τρία κορίτσια και δυο αγόρια) 14 εγγόνια και 22 δισέγγονα.

Χωροφύλακας στην Ελλάδα ο Γεώργιος Λύγουρης αρχικά μετανάστευσε οικογενειακώς στην Γερμανία, επέστρεψε στην Ελλάδα και ακολούθησε η Αυστραλία όπου έριξε «άγκυρα».

Την 101η επέτειο των γενεθλίων του γιόρτασε ο συμπάροικος Γεώργιος Λύγουρης. Φώτο: Supplied

Εδώ εργάστηκε σκληρά επί δεκαετίες στην Holden και μαζί με την σύζυγό του δημιούργησαν μια υπέροχη οικογένεια.

Όπως μας έλεγε, πέρσι, η κόρη του, Νίκη Δρακοπούλου, παραμένει δραστήριος.

«Η μεγάλη του χαρά, εκτός από το να έχει γύρω του τα αγαπημένα του πρόσωπα, είναι ο κήπος του τον οποίο φροντίζει με αγάπη και μεράκι» μας είχε πει η κα Δρακοπούλου

Νονός της εγγονής του, Βίβιαν Λιόφη, ήταν ο ίδιος ο Γεώργιος Λύγουρης. Στην 101η επέτειο των γενεθλίων του εκείνη ως «νονά» συμμετείχε και εκείνη στο σβήσιμο του κεριού. Φώτο: Supplied

Πηγή: https://neoskosmos.com/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.