Εγερτήριο για την συνέχιση του αγώνα το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου της ΠΣΕΚΑ

0
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγερτήριο σάλπισμα αποτελεί το μήνυμα του προέδρου της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ με την ευκαιρία του νέου έτους.

Ο κ. Κρίστοφερ εκφράζει την δυσαρέσκεια και συνάμα την απογοήτευση γιατί για 48 συναπτά έτη τα 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας στενάζουν υπό την μπότα του Ατίλλα και καλεί τους ομογενείς να συνεχίσουν τον αγώνα για μια ελεύθερη και ενωμένη Κύπρο.

Παράλληλα τους καλεί να παραστούν στο ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ το οποίο θα λάβει χώρα στην Ουάσινγκτον από τις 9 έως τις 11 Μαϊου 2023.

Το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα του προέδρου της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του πρωτοχρονιάτικου μηνύματος του κ. Φίλιπ Κρίστοφερ σε απλή μετάφραση:

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Καθώς πλησιάζουμε στην Πρωτοχρονιά, ενθυμούμαστε ότι τα 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό την κατοχή των τουρκικών στρατευμάτων. Έχουμε υπομείνει 48 χρόνια παράνομης κατοχής και παραμείναμε πιστοί στις ελληνικές μας αξίες που μας παρέχουν την ενότητα και τη δύναμη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου και είμαστε όλοι αναστατωμένοι από τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας και την φιλοπόλεμη ρητορική του Προέδρου Ερντογάν, αλλά είμαστε όλοι απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα του κυπριακού λαού για δικαιοσύνη! Ελάτε μαζί μας στις 9-11 Μαΐου 2023 στο ετήσιο Συνέδριο PSEKA στην Ουάσιγκτον, DC.

Ο αγώνας συνεχίζεται, η ελπίδα αντέχει και το όνειρο για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο δεν θα πεθάνει ποτέ!

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Είθε το νέο έτος να φέρει Ελευθερία για την Κύπρο!»

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.