Επέστρεψε ο ομογενής Τσάρλι Καθοπούλης που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ μετά από επίθεση

0
Ο ομογενής Τσάρλι (Σακελλάρης) Καθοπόλης.

Ο Ελληνοαυστραλός Τσάρλι (Σακελλάρης) Καθοπούλης, 43 ετών, βρίσκεται στην πατρίδα του στο Darwin εδώ και λίγες ημέρες, για να υποβληθεί στις χειρουργικές επεμβασεις που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να αναρρώσει, τρεις μήνες μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από δύο άνδρες στη Ρόδο.

Μια επίθεση που τον “έστειλε” στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΓΝΡ) όπου χαροπάλευε για 58 ημέρες.

“Τα καταφέραμε. Τον φέραμε σπίτι!” είπε στον “Νέο Κόσμο” η αδελφή του Michelle Kathopoulis. “Βρίσκεται στην μονάδα Εντατικής στο Darwin αυτή τη στιγμή. Δόξα τω Θεώ”.

Θυμίζουμε ότι η κα Kathopoulis μαζί με την αδελφή και τη μητέρα τους, έσπευσαν αμέσως από την Αυστραλία στη Ρόδο, για να βρεθούν στο πλευρό του άτυχου ομογενή, μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε.

Ο 43χρονος είχε βρεθεί σοβαρά τραυματισμένος μέσα στον χώρο όπου διέμενε, το βράδυ της 30ής Μαΐου. Συγκεκριμένα, ο άνδρας έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στον άνω θώρακα και στον λαιμό, χτυπημένος από δύο Ρομά που συνελήφθησαν αργότερα από τις αστυνομικές αρχές και έχουν ήδη παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Η οικογένειά του, βλέποντας ότι κανένα άλλο νοσοκομείο στην Ελλάδα δεν ήθελε να τον εισάγει για να υποβληθεί στις σωτήριες χειρουργικές επεμβάσεις που χρειαζόταν, ξεκίνησε έναν έρανο στις αρχές του Αυγούστου, για να μπορέσει να συγκεντρώσει το τεράστιο ποσό για την αεροδιακομιδή του Τσάρλι στην Αυστραλία, τη στιγμή που το νοσοκομείο του Darwin ενέκρινε την εισαγωγή του και ήταν έτοιμο να τον υποδεχθεί.

Όπως είχε εξηγήσει στον “Νέο Κόσμο” η Μ. Kathopoulis, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου (ΓΝΡ) δεν μπορεούσε να προχωρήσει στις περαιτέρω επεμβάσεις που ήταν αναγκαίες για τον αδερφό της, στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Και παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο επικοινώνησε με τέσσερα άλλα νοσοκομεία στην Ελλάδα για να γίνει εισαγωγή του Charlie, οι απαντήσεις τους ήταν αρνητικές, για λόγους μη κατανοητούς, τουλάχιστον στην ίδια.

Για την περιπέτεια που έζησε ο 43χρονος, ο οποίος έμεινε 58 ολόκληρες μέρες στην εντατική του νοσοκομείου στη Ρόδο, όταν δέχθηκε επίθεση από δύο Ρομά που τον τραυμάτισαν ιδιαίτερα σοβαρά, η «Ροδιακή» δημοσίευσε μία επιστολή που τους έστειλε ένας παιδικός φίλος του ομογενή από το Darwin.

Ο παιδικός του φίλος αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν επετράπη στον 43χρονο να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο της χώρας, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του, την ίδια ώρα που του επετράπη να επιστρέψει πίσω στην Αυστραλία, μπαίνοντας στη διαδικασία ενός πολύωρου ταξιδιού.

Στην επιστολή του ευχαριστεί καταρχάς “όλους τους γιατρούς του ΓΝΡ για τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν για να σώσουν τη ζωή του Σακελλάρη, ο όποιος έτυχε να είναι και παιδικός μου φίλος και γνωρίζω την οικογένειά του που ήρθε εδώ”. Προσθέτει όμως, ότι θα ήθελε να σταθεί στη φράση: ‘Εξέρχεται με πλήρη συνείδηση και άριστη κινητικότητα’. “Δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορετική ετυμολογία από ιατρικής άποψης, και ίσως κάνω λάθος, αλλά «άριστη κινητικότητα» σημαίνει ότι μπορεί να περπατήσει, να τρέξει, να κάνει οτιδήποτε.

Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, έπρεπε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εγχειρήσεις. Οι γιατροί της Ρόδου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο της Ελλάδας χωρίς καμία επιτυχία. Δυστυχώς, τους λόγους δεν τους γνωρίζω, αλλά και η οικογένειά του, δεν μπορεί να καταλάβει για ποιον λόγο δεν τον δέχθηκαν.

Ταυτόχρονα με αυτές τις προσπάθειες, η οικογένεια άνοιξε σελίδα στο gofundme.com, για να συγκεντρώσει χρήματα για την ιατρική αερομεταφορά του πίσω στην Αυστραλία. Η ανταπόκριση από όλο τον κόσμο ήταν μεγάλη.

Τελικά, όταν καλυτέρεψε λιγάκι, μαζεύτηκαν αρκετά χρήματα, όχι όμως όλα, και τώρα ο Σακελλάρης είναι πίσω στην Αυστραλία, όπου εκεί τον δέχτηκε το νοσοκομείο.

Food for thought (μτφρ. τροφή για σκέψη), όπως λέμε στα Αγγλικά. Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι γιατροί των άλλων νοσοκομείων στην Ελλάδα γιατί δεν τον δεχόντουσαν, όταν ιατρικά μπορούσε να πετάξει”.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Η αδερφή του Michelle Kathopoulis είναι αισιόδοξη. “Η κατάσταση του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ότι υπάρχει εξέλιξη”, δήλωσε τη Δευτέρα στον “Νέο Κόσμο”.

“Όποια επέμβαση δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν [στο νοσοκομείο του Darwin] όπως το χειρουργείο της τραχείας, σίγουρα μπορούν να την οργανώσουν εσωτερικά στην Αυστραλία”, είχε πει όταν έκανε ξεκίνησε τον αγώνα για να τον φέρει πίσω στην Αυστραλία δηλώνοντας ότι ήταν πραγματικά αποκαρδιωτικό να χάνεται τόσος χρόνος. “Αυτό που κάνουν (στο νοσοκομείο της Ρόδου) είναι σπουδαίο. Του έσωσαν τη ζωή. Τον φροντίζουν, τον διατηρούν στη ζωή … αλλά είναι η γραφειοκρατία και η όλη διαδικασία για να τον μεταφέρουμε και να γίνει (νέα) χειρουργική επέμβαση που παίρνει τόσο καιρό”.

Η χαρά και η ελπίδα ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Τσάρλι Καθοπούλη, όταν είδε για πρώτη φορά ουρανό, μετά από τρεις μήνες, καθώς τον μετέφεραν στο αεροπλάνο για το ταξίδι πίσω στην Αυστραλία.

Και οι δικοί του είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι καθώς τώρα μπορούν να ελπίζουν ότι παρά το μακρύ δρόμο που έχει ακόμα μπροστά του, τα χειρουργεία, και τη θεραπεία για την αποκατάστασή του, ο νεαρός Ελληνοαυστραλός θα καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια του.

 Πηγή: https://neoskosmos.com/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.