Έδωσαν τις φωνές τους και το ταλέντο τους για να ενισχύσουν το ταμείο της Χορωδίας του Καθεδρικού

Ο Μαέστρος και βαρύτονος Κώστας Τσουράκης ερμήνευσε μεταξύ άλλων τραγουδιών και το δημοτικό ο «Γερό Δήμος». Εδώ με την Ντομινίκ στο τραγούδι «Αστέρι του Βοριά», του Μάνου Χατζηδάκι. Φωτογραφία: ETA PRESS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ικανότητα να παρουσιάζεις κάθε φορά και κάτι διαφορετικό δεν την έχουν πολλοί. Όμως αποδεδειγμένα, την διαθέτει ο μαέστρος Κώστας Τσουράκης που πέρυσι πρωτοτύπησε προσφέροντας σε λίγους φίλους της Χορωδίας του Καθεδρικού, σπάνιες και εκπληκτικές ερμηνείες.

Είπαμε τότε, ότι θα ήταν κάτι που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Όπως διαπιστώσαμε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν, όχι μόνο επαναλήφθηκε η βραδιά τύπου «Καμπαρέ», αλλά πρόσθεσε και τις φωνές και τις ερμηνείες νέων και πολλά υποσχόμενων καλλιτεχνών. Κι όλα αυτά για καλό σκοπό, ίσως και ιερό αλλά σίγουρα εκπαιδευτικό.

Το ταξίδι της Χορωδίας του Καθεδρικού μαζί με την χορωδία νέων του Καθεδρικού στην Βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη, μετά από πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Και αν αυτό δεν αποτελεί πλέον είδηση ορίστε και το άλλο νέο.

Η Χίλαρι Μπαμπούκη, μια ταλαντούχα σοπράνο ερμήνευσε με ιδιαίτερο πάθος το γνωστό γαλλικό τραγούδι «La Via en Rose». Φωτογραφία: ETA PRESS

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στις 28, η Χορωδία Νέων του Καθεδρικού έχει προσκληθεί να τραγουδήσει τον Εθνικό ύμνο στο στάδιο μπέιζμπολ των «Μετς».

Για όλα αυτά, η βραδιά τύπου «Καμπαρέ» που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά ήταν μόνο η αρχή. Ήταν σαν να λέμε, το «ζέσταμα» της μηχανής.

Και βέβαια περιμέναμε ότι στην διάρκεια της, θα ακούγαμε και όπερα, όχι όμως από τον ίδιο τον Προϊστάμενο του Καθεδρικού, τον Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Γκιλμπερτ.

Μαζί φυσικά και με τα άλλα γνωστά «αστέρια» της Χορωδίας, όπως η Χίλαρι Μπαμπούκη, οι τενόροι και οι λοιπές σοπράνο.

Η Μυρτίνη Οικονόμου, ήρθε από την Βοστόνη, όπου σπουδάζει μουσική για να λάβει μέρος στην βραδιά αυτή. Φωτογραφία: ETA PRESS

Όσοι τόλμησαν (λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών της βραδιάς) να συμμετάσχουν στην βραδιά, όχι μόνο

αποζημιώθηκαν, αλλά και έκλεισαν από τώρα την ημερομηνία για την επόμενη εκδήλωση προς ενίσχυση του έργου της Χορωδίας.

Δεν σας κρύβω ότι οι ερμηνείες πολλών μελών της Χορωδίας είναι επιπέδου «Μπρόντγουει». Δεν το λέω για να κάνω διαφήμιση στην Χορωδία. Είναι κάτι που πρέπει να λέγεται, όταν ξέρεις ότι ο ερμηνευτής ή η ερμηνεύτρια δίνει κάτι περισσότερο από τον εαυτό του, είτε πρόκειται για την λειτουργία της Κυριακής είτε για μια βραδιά όπως η συγκεκριμένη.

Τα μέλη της χορωδίας ανέλαβαν διπλούς ρόλους για να καλύψουν τις ανάγκες μιας τέτοιας εκδήλωσης. Εδώ οι κυρίες του Μπαρ. Φωτογραφία: ETA PRESS

Και αν παρακολουθήσετε κάποια από τα μέλη θα δείτε ότι δεν προλαβαίνουν να συμμετέχουν σε παραστάσεις και συναυλίες.

Για την ιστορία, σημειώνουμε το πρόγραμμα των κομματιών που ακούσαμε. Συνολικά 25 τραγούδια. Λίγο Χατζηδάκη, λίγο Μπρόντγουει, λίγο δημοτικά (ο Γερο-Δήμος) και φυσικά και ντουέτα με τον Μαέστρο Κώστα Τσουράκη και την Άλισον

Σπίνα.

Μια άλλη φωνή που μας γοήτευσε και υποσχέθηκε να επιστρέψει για νέες ερμηνείες η νεαρή Μυρτίνη Οικονόμου, φοιτήτρια στην Βοστόνη, στο μουσικό σχολείο Berkeley. Αν και δεν υπήρχε ούτε ίχνος συναγωνισμού, η ερμηνεία της, μας καθήλωσε. Όπως άλλωστε και η ερμηνεία της Χίλαρι στο «La vie en rose» καθώς και η ερμηνεία της Σοφίας στο υπέροχο τραγούδι «Η Λενιώ».

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την παράσταση. Φωτογραφία: ETA PRESS

Και φυσικά όλα τα μέλη, βοήθησαν ώστε όσοι βρέθηκαν εκεί να είχαν αξέχαστη φιλοξενία. Οι πιο μικροί βοήθησαν στα λαχεία, άλλοι στο σερβίρισμα, οι κυρίες στα ποτά και τα αναψυκτικά, έτσι ώστε η επιτυχία να ήταν εξασφαλισμένη.  Δηλαδή με το μικρότερο κόστος να συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό. Όπως έγινε με τον λαχνό τύπου  50/50.

Ο νικητής δώρισε το μερίδιο του για την ενίσχυση του ταμείου.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.