ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας διοργάνωσε δύο διαφορετικές γιορτές για τους Τρεις Ιεράρχες και τα Ελληνικά Γράμματα και κατάφερε να δώσει την δυνατότητα στους δασκάλους και στους μαθητές όλων των τάξεων να παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα.

Η πρώτη γιορτή διοργανώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022 για τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα την Δευτέρα και την Τετάρτη και η δεύτερη το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 για τους μαθητές του Σαββατιανού Σχολείου.

Οι μαθητές το πρωί του Σαββάτου, 5 Φεβρουαρίου 2022, παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία που τέλεσε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος. Αμέσως μετά ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα για τους μαθητές, καθώς επίσης και την βασιλόπιτα του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου.

Αμέσως μετά οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τα δικά τους προγράμματα τα οποία διανθίστηκαν με τα άσματα που ερμήνευσε η χορωδία υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φύτου Στράτη.

Η νέα διευθύντρια του Σχολείου, κ. Καλλιόπη Ξανθοπούλου, ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, κ. Ελένη Μανή – Παπαϊωάννου συγχάρηκαν τους δασκάλους για το έργο τους και τους μαθητές για τις επιδόσεις τους.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω γιορτές ήταν οι πρώτες για την διευθύντρια Καλλιόπη Ξανθοπούλου που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο και διαδέχτηκε την Αγγελική Αγκά. Ήταν επίσης και οι τελευταίες για τον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, καθώς την 1η Μαρτίου 2022 θα αποχωρήσει από την κοινότητα προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Τον π. Νεκτάριο θα διαδεχτεί ο π. Βασίλειος Τσουρλής.  

Τα μέλη του Συλλόγου Γονένων και Δασκάλων σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννα Κλιμιντζόγλου, Μαρίνα Μπίλη, Γεωργία Μαμή, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, Δρ. Όλγα Εβδού(γραμματέας), Δρ. Δημήτρης Άστερς (γραμματέας), Σωτηρία Ρέγκλα (ταμίας) και Ελένη Μανή – Παπαϊωάννου (πρόεδρος).
Στιγμιότυπο από την παράσταση των μαθητών.
Η χορωδία των καυώτερων τάξεων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.
Η διευθύντρια του Απογευματινού Σχολείου Καλλιόπη Ξανθοπούλου και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.
Η χορωδία υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη.
Στιγμιότυπο από την παράσταση των μαθητών.
Στιγμιότυπο από την παράσταση των μαθητών.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του π. Νεκταρίου Παπαζαφειρόπουλου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.