ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού, καθώς μέχρι στιγμής έχει προσφέρει $9.500 στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, μην υπολογίζοντας την βοήθεια που προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στους ομογενείς που έχουν πράγματι ανάγκη.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ευεργετήθηκε με το ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων από το Ταμείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και το ποσό των δέκα χιλιάδων δολαρίων από το Ταμείο του Συλλόγου Καστοριέων Ομόνοια, συν πέντε περίπου άλλες χιλιάδες δολάρια που προσέφεραν εξ ιδίων τα μέλη.

Το Νοσοκομείο Elmhurst Hospital, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού ευεργετήθηκε με το ποσό των δύο χιλιάδων, το νοσοκομείο Mount  Sinai Queens με το ποσό των χιλίων πεντακοσίων δολαρίων και το νοσοκομείο  New York Langone  στο Μανχάταν με το ποσό των δύο χιλιάδων δολαρίων.

Τα χρήματα διατέθηκαν για την αγορά γευμάτων για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Η Αδελφότητα συνεργάστηκε με τον οργανισμό «Sights on Health», ο οποίος είναι παγκοσμίου εμβέλειας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ο οποίος συνεργάζεται με τα τοπικά εστιατόρια για την προετοιμασία και διανομή γευμάτων.

Η πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Μαϊου 2020 ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «25th Deli & Grill» παρέδωσε τα γεύματα στο νοσοκομείο της Αστόριας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς που ενδιαφέρονται εμπράκτως για τον συνάνθρωπο και κυρίως για τους άνδρες και τις γυναίκες της πρώτης γραμμής στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το εν λόγω εστιατόριο είναι ένα από τα νεότερα εστιατόρια, το οποίο άνοιξαν τον Φεβρουάριο του 2020 στη διεύθυνση 48-19 25th Ave, Astoria, NY 11103 ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος με τον πατέρα του Θοδωρή Διαμαντόπουλο. Αν και τα περισσότερα εστιατόρια έκλεισαν εν τούτοις το εν λόγω εστιατόριο συνέχισε απρόσκοπτα την λειτουργία του ασχολούμενοι κυρίως με τις παραγγελίες πακέτων και την κατ΄ οίκον διανομή

Αναβολή εκδηλώσεων για την 100ετία

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς ιδρύθηκε προ 100 ετών και είναι ένα από τα πρώτα γυναικεία τμήματα που ιδρύθηκαν στη Νέα Υόρκη και είχε προγραμματίσει το φθινόπωρο να γιορτάσουν με λαμπρότητα την 100ετηρίδα.

Στιγμιότυπο από την παραλαβή των γευμάτων από το προσωπικό του νοσοκομείου της Αστόριας “Mount Sinai Queens”

Η πρόεδρος της Αδελφότητας Τούλα Καλαπούτη μιλώντας στις «Αναμνήσεις» ότι κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν το βράδυ της Πέμπτης 30 Απριλίου 2020 αποφάσισαν να αναβάλλουν για το 2021 τις εκδηλώσεις για την 100ετηρίδα.

Παράλληλα τόνισε ότι το συμβούλιο εργάζεται πυρετωδώς για το αναμνηστικό λεύκωμα της 100ετίας και η ανταπόκριση των μελών είναι μεγάλη.

Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς το οποίο εκλέχτηκε τον περασμένο Νοέμβριο αποτελείται από τις Τούλα Καλαπούτη, πρόεδρο, Μαλαματή Στούμπος, αντιπρόερδρο, Βίβιαν Αρζουμανίδου, γενική γραμματέα, Λούλα Κουκούλη, ταμία, Νίκη Βέκιος, βοηθό γενικού γραμματέα, Μαίρη Γερασόπουλου, βοηθό ταμίας επί των δωρεών, Ειρήνη Μουσιάδου, γραμματέα επί της αλληλογραφίας, Λίτσα Κοτσίδη, επί των συνδρομών και Ανθούλα Καϊτέρη, γραμματέας Κοινωνικών υποχρεώσεων.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι Τούλα Ντότη, Τίνα Κοφάλη, Μαίρη Παπάζογλου, Λούλα Κατσαμάκη, Μαρία Παπουγένη, Μαίρη Κοκκινίδου, Άννα Τσούκη, Άντζι Κωνσταντίν, Ντίνα Ντάλλας, Αθηνά Γεωργιάδη, Μαριγώ Μπίτη και Μπέσυ Ντεσίκο.

Επίτιμη πρόεδρος η κ. Άρτεμις Τόσκου και πρώην πρόεδρος Ντάρι Κάρρα.

O Θοδωρής Διαμαντόπουλος με τον γιο του Διαμαντή Διαμαντόπουλο.
Τα γεύματα τα οποία προετοίμασε το ομογενειακό εστιατόριο 25the Ave Deli – Grill.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.