ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Ευστάθιος Βαλιώτης εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς απέστειλε δωρεά στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης προκειμένου να αγοραστεί κρέας και άλλα εδέσματα για τις άπορες οικογένειές της ιδιαίτερής του πατρίδας.

Η εν λόγω Μητρόπολη μέσω μιας ανακοίνωσης τύπου εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τη δωρεά και χαρακτηρίζει τον ομογενή «παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους και καύχημα για τους μεγαλύτερους».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Μητροπόλεως έχει ως εξής: «Ο εκλεκτός ομογενής μας κ. Ευστάθιος Βαλιώτης από την Βορδώνια, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους και καύχημα για τους μεγαλύτερους, πρόσφερε στην Ιερά Μητρόπολή μας πεντακόσια (500) κιλά κρέατος, προκειμένου να διατεθούν σε άπορες οικογένειες και σε ασθενείς συνανθρώπους μας.

Α:πό αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής π. Χριστόφορος Μητρόπουλος, ο Ευστάθιος Βαλιώτης ο οποίος αναγορεύτιηκε επίτιμος διδάκτωρ Ανθρωπιστικών Σπουδών και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Φωτογραφία: GANP / Δημήτρης Πανάγος.

Εκφράζουμε και δημόσια τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας στον κ. Βαλιώτη και ευχόμεθα και σ’ αυτόν και σ’ όλη της οικογένειά του υγεία, κάθε ευτυχία και παντοτεινή χαρά».

Ευεργέτης της Σπάρτης

Ο Ευστάθιος και η Σταματική Βαλιώτη κατέχουν εξέχουσα θέση στον μακρύ κατάλογο των δωρητών και των ευεργετών της ομογένειας, της ελληνικής παιδείας, της Εκκλησίας και της γενέτειρας.

Την προηγούμενη δεκαετία, την  περίοδο που στην Ελλάδα έρρεαν άφθονα τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι αριθμοί ευημερούσαν, ο κ. Βαλιώτης έχτισε εξ ιδίων και παρέδωσε στο ελληνικό δημόσιο τις υπερσύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Σπάρτης.

Ακόμη και την περίοδο της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα δεν τήρησε στάση αναμονής και ούτε αρκέστηκε μόνο με τις δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και για άλλους φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επένδυσε πάνω από 50 εκατομμύρια δολάρια στον αγροτικό τομέα δημιουργώντας το ομώνυμο κτήμα με τους ελαιώνες και συνάμα έχτισε το υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ελαιολάδου και τυποποίησης ελιάς «Sparta Gourmet» το οποίο εγκαινιάστηκε στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Τα ελαιόλαδά «Sparta Gourmet», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» απέσπασαν το χάλκινο μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου του Λονδίνου «London International Olive Oil Quality Competition».

Ο Ευστάθιος Βαλιώτης είναι πρόεδρος του ομίλου «Alma Realty» και συνάμα ιδρυτής της «Alma Bank» της τράπεζας που ιδρύθηκε, ανήκει και διοικείται από ομογενείς.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν και το Σχολείο του, καθώς επίσης και ο Οίκος Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς συμπεριλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο των ευεργετημένων από τη γενναιοδωρία του ζεύγους Ευσταθίου και Σταματικής Βαλιώτη.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Όταν η δωρεά δίδεται με κίνητρο την
    αυτοπροβολή, ο ευεργέτης καταντά
    επιδειξίας και Καραγκιόζης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.