Δωρεά 100.000 δολαρίων στα παιδιά της Σκιάθου έντεκα χρόνια μετά τον θάνατο ομογενή από την Αστόρια

0
163

ΒΟΛΟΣ. (https://www.taxydromos.gr/) Χέρι βοήθειας σε άπορα και άρρωστα παιδιά στη Σκιάθο αναμένεται να αποτελέσει δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων, που προέρχεται από ομογενή στην Αμερική, με κοινωνικές ευαισθησίες και αγάπη για τα παιδιά.

Ο Δήμος Σκιάθου αποδέχθηκε τη δωρεά της Μαίρης Παπαδόπουλος ποσού 100.000 USD (€ 83.372,84) με σκοπό να διαθέτει το πόσο αυτό ελεύθερα για τα φτωχά, άρρωστα και στερουμένων προνομίων παιδιά στη Σκιάθο.

Με την από 23 Φεβρουαρίου του 2010 δημόσια διαθήκη του ενώπιον του συμβολαιογράφου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δημητρίου Σταθόπουλου, ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο οποίος απεβίωσε στις 29 Μαρτίου του 2010, κάτοικος στην Αστόρια, στο δημοτικό διαμέρισμα Κουίνς, της Νέας Υόρκης, (όπως προκύπτει από τη δημοσιευθείσα διαθήκη), κατέλειπε εκτός των άλλων «το υπόλοιπο της κληρονομιάς μου να χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση ενός κεφαλαίου για να βοηθήσει τα φτωχά, άρρωστα και τα στερούμενα προνομίων παιδιά της Σκιάθου στην Ελλάδα. Η διοίκηση/διαχείριση του κεφαλαίου και η επιλογή των ανωτέρω δικαιούχων θα καθορίζονται από τον εκτελεστή διαθήκης μου Εμμανουήλ Μαυροϊδή».

Η πρώτη επιστολή του δικηγόρου της οικογένειας είχε έρθει στον Δήμο τον Μάιο του 2019 στην προηγούμενη δημοτική αρχή, που δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση, σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

Δεύτερη επιστολή ακολούθησε «τον Οκτώβριο του 2019 όταν ο δικηγόρος της οικογένειας τόνιζε πως αν δεν απαντήσει ο Δήμος, θα χαθεί το δικαίωμά του στην κληρονομιά» σημειώνει ο δήμαρχος.

Τότε άρχισε αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου και του δικηγόρου της οικογένειας για να μη χαθεί αυτό το περιουσιακό στοιχείο για τον Δήμο Σκιάθου και να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες. Τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών ο δήμαρχος Σκιάθου στις 15 Ιουλίου 2021,κατόπιν της με αρ. 361/2020 απόφασης της Τακτικής Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σκιάθου, υπέγραψε συμβόλαιο δωρεάς εν ζωή, σύμφωνα με το οποίο απεδέχθη τη δωρεά εν ζωή της Μαίρης Παπαδόπουλος ποσού 100.000 USD (€ 83.372,84) με σκοπό να διαθέτει το πόσο αυτό ελεύθερα για τα φτωχά, άρρωστα και στερουμένων προνομίων παιδιά στη Σκιάθο.

«Η δημοτική αρχή ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε η σημαντική αυτή δωρεά και ως προς το ύψος του ποσού αλλά και ως προς το σκοπό, να περιέλθει στον Δήμο. Ευχαριστούμε θερμά τη διευθύντρια της Εφορίας Νέας Ιωνίας Βόλου, Παναγιώτα Μπαλτά, για την πολύτιμη βοήθειά της και την καθοδήγησή της όσον αφορά στη διαδικασία για την αποδοχή της δωρεάς» δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.