Διπλή γιορτή στον Άγιο Θωμά του Τσέρι Χιλ – Πρωτοσύγκελος της Νέας Ιερσέης ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης

1
191
Ο νέος πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Διπλή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η γιορτή των ονομαστηρίων της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή, 9 Μαϊου 2021 και κατά κοινή ομολογία ήταν μια από τις μαζικότερες εκδηλώσεις της εποχής του κορωνοϊού. Κι αυτό διότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος χοροστάτησε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ανακοίνωσε τον διορισμό του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας, π. Χριστόφορου Οικονομίδη ως πρωτοσύγκελου της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, που ως γνωστόν είναι μια από τις πιο δυναμικές μητροπόλεις της Αμερικής.

Στην γιορτή παρέστησαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, η γενική Πρόξενος του Παναμά στην Φιλαδέλφεια Γεωργία Αθανασοπούλου, ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Γιώργος Χωριάτης, οι πρώην και νυν πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, κ.κ. Γεωργία Χαλάκου και Δημήτριος Ροζανίτης, αντίστοιχα, καθώς επίσης και μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του  Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της «Ηγεσίας των 100».

Ο πρόεδρος της κοινότητας Τσάρλης Σαντήλος και τα άλλα στελέχη μαζί με τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χριστόφορος Οικονομίδης δώρισαν στον Αρχιεπίσκοπο ένα εγκόλπιο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δύο ετών από την εκλογή του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ηγέτες της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ. της Νέας Ιερσέης.

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξήρε την προσφορά του πρώην ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας π. Σταύρου Βλάχου και του απένειμε τον Σταυρό της Αγίας Σοφίας.

Η εν λόγω κοινότητα, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ετοιμάζεται για το τριήμερο εαρινό ελληνικό φεστιβάλ με την επωνυμία «Greek Agora – Spring» το οποίο θα ξεκινήσει  την Παρασκευή  14 Μαϊου 2021 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 16 Μαϊου 2021. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα είναι ανοικτό από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. ενώ την Κυριακή θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 9.00 μ.μ.

Το εν λόγω φεστιβάλ όπως και το προηγούμενο θα λάβει χώρα με παραγγελίες και παραλαβή επί τόπου και είτε και με το σύστημα του Drive – Through.

Για πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ επικοινωνήστε με την κοινότητα (856) 665-1731. Είτε κάνοντας κλικ στους συνδέσμους greekagorafestival.com or b.link/agora-order

Απ΄.ο αριστερά διακρίνονται ο π. Σταύρος Βλάχος, ο π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ενώ απονέμει τον Σταυρό της Αγίας Σοφίας στον π. Σταύρο Βλάχο.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τον γενικό Πρόξενο, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, την πρόξενο του Παναμά και τις κυρίες της Φιλοτπώχου Αδελφότητας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους άρχοντες Δημήτριο Χαλάκο, Δρ. Αντονι Λυμπαράκη, Ευστάθιο Καραντώνη, Γιώργο Χωριάτη, Αναστάσιος Ευηστρατιάδης και Δημήτρης Ροζανίτης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς και τους ιεροπαίδες.
Σε πρώτο πλάνο διακρίνονται οι κ.κ. Κώστας Χωριάτης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.
Στιγμιότυπο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Στιγμιότυπο από τον Εσπερινό που τελέστηκε το βράδυ του Σαββάτου, 8 Μαϊου 2021 στον ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
- Advertisement -

1 COMMENT

 1. Μπράβο στην κοινότητα του Αγίου Θωμά
  στο τσέρι χιλ της Νέας Υερσέης και τα ΕΥΣΙΜΑ
  στον Μητροπολίτη πρώην Νέας Υερσέης
  Σεβασμιώτατον κύριο ΕΥΑΓΓΕΛΟΝ ο οποίος
  την ανέδειξε ως μιαν εκ των σπουδαιοτέρων
  Μητροπόλεων Αμερικής τον οποίον όμως
  δεν ανέφερε ο Προκαθήμενος και απέδειξε
  για μια ακόμη φορά πως δεν είναι μεγαλόψυχος.
  Ίσως να έκανε λάθος, γι’αυτό κι’εμείς που
  είμεθα υπεύθυνοι για να ενημερώνουμε το
  κοινό θα πρέπει να τα δημοσιεύουμε για το
  καλό της ενημέρωσης, της Ομογένειας.
  Σκοπός μας δεν είναι να κολλήσουμε κάποιον
  στον τοίχο όπως πολλοί νομίζουν , αλλά για
  να τον αποκολλήσουμε από τα λάθη και τις
  τυχόν παραλείψεις του ; εξ’αιτίας των οποίον
  κολλάει στον τοίχο από μόνος του.
  Ο Πατέρας μου που ήταν Ιερεύς μου έλεγε:
  “ Να μην φοβάσαι αυτόν που σου λέγει την
  αλήθεια, να φοβάσαι τον ψεύτη, τον γλύφτη,
  τον κόλακα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.