Δυο ελληνικά εστιατόρια της Αστόριας στο επίκεντρο του ρεπορτάζ του ABC7ΝΥ

Το ομογενειακό εστιατόριο 'Bel-Aire Diner"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δύο πολύ γνωστές ομογενειακές επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης, βρέθηκαν στο επίκεντρο ρεπορτάζ στο κανάλι ABC7NY, το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα η ρεπόρτερ του καναλιού επισκέφτηκε την Αστόρια για να ετοιμάσει ρεπορτάζ, που προβλήθηκε στα δελτία ειδήσεων του σταθμού στις 5 και 6 μ.μ., σχετικά με την απόφαση του κυβερνήτη Κουόμο να επιτρέψει την λειτουργία των εστιατορίων στο εσωτερικό σε ποσοστό 25% αρχής γενομένης από την Ημέρα του ΑγίουΒαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου. Σχετικά με το θέμα αυτό έκαναν αναφορά και οι «Αναμνήσεις».

Η πρώτη επιχείρηση που παρουσιάστηκε στο ρεπορτάζ, ήταν το γνωστό «ντάινερ» Bel – Aire στην συμβολή της 21ης Οδού και της λεωφόρου Μπρόντγουεϊ στην Αστόρια.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ και όπως είναι ήδη γνωστό ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Καλ. Δελαπόρτας, φρόντισε από το περασμένο καλοκαίρι να οργανώσει, στο χώρο στάθμευσης εξω από το «ντάινερ», βραδιές κινηματογραφικών προβολών με γνωστές επιτυχίες του Χόλιγουντ.

Αυτή η πρωτοβουλία του είχε κερδίσει την προσοχή όλων των ΜΜΕ της Νέας Υόρκης και σύντομα δημιουργήθηκε λίστα στην οποία καταγραφόταν οι κρατήσεις.

Ταυτόχρονα στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρθηκε η συλλογή ποσού ύψους 20 χιλιάδων δολαρίων τα οποία και διανεμήθηκαν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το Bel Aire «ντάινερ» πέρασε στα χέρια της οικογένειας Δελαπόρτα το 1996 και έχει διακριθεί από την εφημερίδα «Ντέιλι Νιους» ως η καλύτερη «ντάινερ» της πόλης, δυο φορές.

Στο ίδιο ρεπορτάζ η ιδιοκτήτρια ενός άλλου γνωστού εστιατορίου, του «Ζήνων» η κ. Ελενα Ιωαννίδου ανέφερε ότι για την επιχείρησή της το όριο του 25% δεν άλλαξε την ήδη ειλημμένη απόφασή της, να διατηρήσει το εστιατόριο κλειστό για το κοινό.

Ο «Ζήνων» στην προ της πανδημίας εποχή, ήταν ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια με κυπριακή Κουζίνα στην Αστόρια και συχνά επιλεγόταν όχι μόνο από παρέες φίλων της γεύσης αλλά και από συλλόγους και σωματεία για τις εκδηλώσεις τους.

«Θα στοιχίσει περισσότερο να ανοίξω για μόλις το 25% από το να παραμείνει κλειστό», είπε.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.