Δυναμικό παρών Ελληνοαμερικανών στο Παγκόσμιο Ιατρικό Συνέδριο (βίντεο)

1
Η οργανωτική επιτροπή.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δυναμικό το παρών των Ελληνοαμερικανών Ιατρών, ερευνητών και επιστημόνων στο πρώτο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο με τίτλο «Ο Ιπποκράτης συναντά τον Αριστοτέλη». Το συνέδριο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έλαβε χώρα  από τις 15-17 Ιουλίου 2022 στην Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης), καθώς και του Υπουργείου Υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 220 κορυφαίοι ομογενείς ομιλητές, εκπροσωπώντας πάνω από 25 χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδάς, ΗΒ, Γερμανία, Γαλλία, Ισραήλ, Χιλή, Ν. Αφρική, Αίγυπτος κ.ά.).

Αν και το Συνέδριο αυτό καθ΄ εαυτό έτυχε ευρείας κάλυψης από τα ελλαδικά και ομογενειακά μέσα ενημέρωσης, εν τούτοις την διαφορά την έκανε ο συνάδελφος και ιδρυτής του «Hellenic DNA», Πάνος Σατζόγλου διότι κατάφερε να αναδείξει την προσφορά του Δρα. Σπύρου Μεζίτη, προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Βορείου Αμερικής, ο οποίος ένωσε τις δυνάμεις του με τη συντονίστρια επιστημόνων Βιοϊατρικής των ΗΠΑ Δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου, καθηγήτρια Νευρολογίας στο Χάρβαρντ και τον συντονιστή Ευρώπης χειρουργό στη Γερμανία Δρ. Αλέξη Θεοδώρου στην κινητοποίηση των ομογενών ιατρών από την Αμερική και τον Καναδά.

Παρακολουθώντας το βίντεο που ετοίμασε ο Πάνος Σατζόγλου διαπιστώνουμε ότι το συνέδριο είχε έντονο ελληνοαμερικανικό χρώμα.

Οι δηλώσεις του Δρα Σπύρου Μεζίτη, της Αλεξάνδρας Τουρούτογλου, της Δρ. Στέλλας Λυμπέρη, του Δρα Ιωάννη Χρυσουλάκη, του σπουδαστή Γουίλιαμ Μεζίτη και του Δρα Ηλία Ηλιάδη ποιούν ιδιαίτερη τιμή για τους Ελληνικούς Ιατρικούς Συλλόγους της Αμερικής και του Καναδά, τους ερευνητές και τους επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με τον καθηγητή και Πρόεδρο Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ Δρ. Κυριάκο Αναστασιάδη και τον κ. Ιωάννη Χρυσουλακη, Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και τους εκπροσώπους των άλλων φορέων που ασχολήθηκαν με την διοργάνωση του επιτυχημένου συνεδρίου.

«Περισσότεροι από 200 ομιλητές κυρίως από ΗΠΑ ανέπτυξαν τις τελευταίες εξελίξεις στην ιατρική επιστήμη. Δημιουργήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας και γέφυρες συνεργασίας μεταξύ ερευνητών, κλινικών και φοιτητών. Οι ομογενείς ελπίζουν ότι τα Παγκόσμια Πανομογενειακά Ιατρικά Συνέδρια θα συνεχιστούν και αναβαθμιστούν προς όφελος της ενδυνάμωσης των δεσμών της απανταχού ελληνικής ιατρικής κοινότητας με την Ελλάδα», επεσήμανε ο Δρ. Σπύρος Μεζίτης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Στέφανος Κάλης, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη, Δρ. Σπύρος Μεζίτης και Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη.
Στιγμιότυπο από την εισήγηση της Δρ. Μαρίας Τ. Λυμπέρη από την Καλιφόρνια.
Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης,,η Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, Στυλιανή – Άννα Τσίρκα, Στέλλα Κοκόλη, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και Δρ. Στέλλα Λυμπέρη.
Η Δρ. Στέλλα Λυμπέρη, ο Δρ. Δημήτριος Μαρκουίζος και η Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη με τους εκπροσώπους του οργανισμού Eliza.
Η Στυλιανή – Αννα Τσίρκα, βοηθός πρόβοστ στο Πανεπιστήμιο του Στόνι Μπρουκ.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του παιδιάτρου Δημητρίου Μαρκουίζου.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του φιλέλληνα Φρανκ Σέρβενακ.
O Δρ, Ηλίας Ηλιάδης, τέως πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: Hellenic DNA.
Η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Δρ. Αλεξάνδρα Τουρούτογλου. Φωτογραφία: Hellenic DNA.
Στο βήμα ο Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.
Οι ομογενείς σύνεδροι και εισηγητές.
Στιγμιότυπο από την πανηγυρική τελετή ενάρξεως του Συνεδρίου.
Στιγμιότυπο από τις εργασίες του Συνεδρίου. Φωτογραφία: Hellenic DNA.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. […] Από αριστερά διακρίνονται οι Στέφανος Κάλης, Δρ. Στέλλα Λυμπέρη, Δρ. Σπύρος Μεζίτης και Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη. Στιγμιότυπο από την εισήγηση της Δρ. Μαρίας Τ. Λυμπέρη από την Καλιφόρνια. Από αριστερά διακρίνονται ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ Κυριάκος Αναστασιάδης,,η Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, Στυλιανή – Άννα Τσίρκα, Στέλλα Κοκόλη, π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος και Δρ. Στέλλα Λυμπέρη. https://www.anamniseis.net/dinamiko-paron-ellinoamerikanon-sto-pagkosmio-iatriko-synedrio/ […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.