Δημιουργία SNF Global Pediatric Cancer Program στο MSK

0

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) ανακοινώνουν τη δημιουργία του SNF Global Pediatric Cancer Program. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στο MSK που υλοποιείται με σημαντική υποστήριξη ύψους $25 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ).

Μέσω του SNF Global Pediatric Cancer Program, το MSK θα προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας σε ασθενείς διεθνώς μέσα από νέες συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσης με νοσοκομεία και θεραπευτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Το SNF Global Pediatric Cancer Program, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσαη τύπου, στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για παιδιατρικούς ασθενείς παγκοσμίως, μέσω της επέκτασης της τεχνογνωσίας κλινικής φροντίδας, την εκπαίδευση και την εξειδικευμένη κατάρτιση, καθώς και τη συνεργατική μεταφραστική έρευνα. Εξιδεικευμένοι συνεργάτες του MSK θα μοιραστούν την εκτενή κλινική εμπειρία τους με νοσοκομεία και οργανισμούς άλλων χωρών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην πρωτογενή διάγνωση, την καθοδήγηση στη θεραπεία και την πραγματοποίηση υπερσύγχρονων μοριακών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής μεταξύ γιατρών ανά τον κόσμο, με την υποστήριξη μιας Παγκόσμιας Ομάδας Διαχείρισης Ασθενειών, που θα απαρτίζεται από παιδιατρικούς ογκολόγους, ακτινολόγους, παθολόγους και χειρουργούς. Το SNF Global Pediatric Cancer Program θα λειτουργήσει επίσης ως σημείο αναφοράς για το MSK για τη διασύνδεση, την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης και πόρων, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων ευκαιριών κατάρτισης και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτροφίας SNF Fellowship in Global Health για έναν νεαρό ερευνητή/ερευνήτρια. Τέλος, ως παγκόσμιος κορυφαίος οργανισμός στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο, το MSK από κοινού με άλλα συνεργαζόμενα ιδρύματα θα διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για μεταφραστική έρευνα και κλινικές δοκιμές.

Το MSK Kids, το πρόγραμμα παιδιατρικής ογκολογίας του MSK, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λειτουργεί ως κέντρο αριστείας για την ολοκληρωμένη φροντίδα παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με καρκίνο ή διαταραχές του αίματος. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, το MSK θα δημιουργήσει νέες συνέργειες, αξιοποιώντας παράλληλα τις συνεργασίες με τους υφιστάμενους συνεργάτες της ΔΠΥ του ΙΣΝ, που περιλαμβάνουν το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη, με το οποίο το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία, που το ΙΣΝ στηρίζει με δωρεά του για την παροχή ποιοτικής φροντίδας κατά του καρκίνου σε παιδιά δίχως πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο – η στήριξη του οποίου αφορά την περαιτέρω επέκταση ενός πρωτοποριακού, τεκμηριωμένου προγράμματος σωματικής άσκησης που στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για ασθενείς με καρκίνο.

Το SNF Global Pediatric Cancer Program θα συνεργαστεί επίσης με το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, ένα από τα τρία υπερσύγχρονα νοσοκομεία που κατασκευάζονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΔΠΥ, για την ανάπτυξη και μελλοντική παροχή παιδιατρικής ογκολογικής φροντίδας. Καθώς το SNF Global Pediatric Cancer Program θα εξελίσσεται και ωριμάζει, το δίκτυο των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων προοδευτικά θα επεκτείνεται.

«Δεν μπορούμε να απαλείψουμε τη θλίψη που συνοδεύει η διάγνωση καρκίνου σε ένα παιδί, ωστόσο μπορούμε να συμβάλουμε για να διασφαλίσουμε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά με καρκίνο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος. «Δεν αρκεί να διατίθεται σε κάποιο σημείο του κόσμου υψηλής ποιότητας περίθαλψη για τα παιδιά με καρκίνο –η υψηλής ποιότητας περίθαλψη οφείλει να είναι διαθέσιμη παντού. Στο ΙΣΝ είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το MSK, έναν παγκόσμιο ηγετικό οργανισμό στον κλάδο του, καθώς επίσης και τη διάχυση βέλτιστων πρακτικών και αριστείας, μέσω της συνεργασίας με οργανισμούς που στηρίζουμε, καθώς και πλήθος άλλων οργανισμών σε όλο τον κόσμο».

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για αυτήν τη γενναιόδωρη δωρεά που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδιατρικής ογκολογίας, με στόχο την επέκταση της πρόσβασης και την αναβάθμιση της περίθαλψης για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Andrew Kung, Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής στο MSK. «Περισσότερα από 250.000 παιδιά και έφηβοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο παγκοσμίως. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με διεθνούς εμβέλειας ιδρύματα στο πλαίσιο του SNF Global Pediatric Cancer Program, προκειμένου να προσφέρουμε την κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική μας τεχνογνωσία σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

Η ΔΠΥ του ΙΣΝ περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία άλλων παγκόσμιων κέντρων με γνώμονα τη συνεργασία, όπως το SNF Global Center for Child and Adolescent Mental Health στο Child Mind Institute και το SNF Institute for Global Infectious Disease Research στο Rockefeller University.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.