Δημιουργία γραμμής των Κυπρίων Διασποράς για αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αποδήμων

0
47
Στιγμιότυπο από την διαδικτυακή συζήτηση με τον Επίτροπο Προεδρίας της Κύπρου.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (https://dialogos.com.cy/) Το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας ανακοινώνει ότι λήφθηκε απόφαση δημιουργίας γραμμής των Κυπρίων διασποράς για πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών των αποδήμων. Θα δημιουργηθεί επίσης ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι Κύπριοι της διασποράς θα μπορούν να θέτουν τα αιτήματα και ερωτήματα τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Επίτροπος Προεδρίας συμμετείχε, σήμερα, σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων, οι Πρόεδροι των Οργανώσεων των αποδήμων, Πρόξενοι της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Προξενικών Υποθέσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόδημοί μας και τρόποι επίλυσής τους με τη βοήθεια των Προξενείων μας, αλλά και καλύτερου συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών στην Κύπρο όσον αφορά θέματα Κυπρίων διασποράς», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «αποφασίστηκε η δημιουργία της «Γραμμής των Κυπρίων Διασποράς» σε συνεργασία με τα Προξενεία και άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για πιο αποδοτική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών των αποδήμων μας».

Πέραν της στήριξης των Προξενείων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αποδήμων θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι Κύπριοι της διασποράς μας θα μπορούν να θέτουν τα αιτήματα και ερωτήματα τους.

«Το γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας θα συντονίζει την όλη διαδικασία οριζόντια για πιο γρήγορη επίλυση στα αιτήματα αυτά», αναφέρεται.

Η διασπορά μας, σημειώνεται, «αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα κεφάλαια για την Κύπρο μας. Οι διαχρονικοί αγώνες τους για την Κύπρο είναι τεράστιας σημασίας».

Η Κυβέρνηση και η Πολιτεία παραμένουν δίπλα τους και ιδιαίτερα στη νέα γενιά της διασποράς μας, που είναι οι αυριανοί ηγέτες των αποδήμων μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.