ΦΛΩΡΙΔΑ.  Η Αθηναϊκή Ακαδημία του Κλιαργουότερ της Φλόριδας την Πέμπτη και την Παρασκευή, 5 και 6 Μαρτίου 2020, αντίστοιχα, διοργάνωσε τους διήμερους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι δίδαξαν το ευ αγωνίζεσθαι και παρείχαν τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε διάφορα αθλήματα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν με την παρέλαση των εθνών, όπου οι μαθητές παρέλασαν με τις γαλανόλευκες και τις αστερόεσσες και με τις παραδοσιακές στολές.

Στην τελετή ενάρξεως παρέστη και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη, η οποία συνεχάρη τους δασκάλους και τους μαθητές για τη σημασία που αποδίδουν στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και την διάδοση των ολυμπιακών ιδεωδών.

Οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας του Κλιαργουότερ Φλόριδας ενώ ψέλλουν τον εθνικό ύμνο. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σεβαστής Βαρυτιμίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό και συνάμα συγκινητικό να βλέπεις τα παιδιά των ομογενών και των φιλελλήνων να ψέλνουν τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας και τον Ολυμπιακό Ύμνο τον οποίο αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά», δήλωσε στις «Αναμνήσεις» η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλα Κοκόλη.

«Τα εύσημα, ασφαλώς, ανήκουν στην διευθύντρια Πέιτζ Ταβουλάρη (Paige Tavoularis), στην δασκάλα Σεβαστή Βαριτιμίδου στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ακαδημίας Αλέκο Βελούδο, στους δασκάλους, στους μαθητές και στους γονείς, καθώς επίσης και στον ιδρυτή της Ακαδημίας  Γεώργιο Πουμάκη», επεσήμανε η κ. Κοκόλη.

Η Αθηναϊκή Ακαδημία έχει την έδρα της στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας και παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των ομογενών και άλλων συμπολιτών τους να μετάσχουν της ελληνικής παιδείας και να ασπαστούν το ν ελληνικό πολιτισμό.

Η Αθηναϊκή Ακαδημία λειτουργεί ανελλιπώς από το 2001 και είναι το πρώτο ελληνικό σχολείο που ίδρυσε ο Γεώργιος Πουμάκης και το οποίο αποτέλεσε το πρότυπο βάσει του οποίου ιδρύθηκαν σχολεία τσάρτερ σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Υόρκης.

Οι μαθητές της Αθηναϊκής Ακαδημίας του Κλιαργουότερ Φλόριδας ενώ τραγουδούν το τραγούδι “Όμορφη Ελλάδα”. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σεβαστής Βαρυτιμίδου.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Στέλλα Κοκόλη σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές και την δασκάλα τους. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σεβαστής Βαρυτιμίδου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.