Διαδικτυακά «η Όπερα και το Μουσικό Θέατρο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας»

0
106
Η αφίδα της εκδήλωσης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Οργάνωση Φίλων ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Όπερα (Hellenic American Opera Company) και την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία το απόγευμα της Κυριακής,  17 Ιανουαρίου 2021 θα διοργανώσουν την πρώτη ψηφιακή εκδήλωση με θέμα «Η Όπερα και το Μουσικό Θέατρο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και λόγω της διαδικτυακής της μορφής αποκτά παγκόσμιο χαρακτήρα.

Στην σχετική ανακοίνωση τύπου αναφέρεται: Σας προσκαλούμε στην ερχόμενη μας ψηφιακή εκδήλωση, σε συνεργασία με το Hellenic American Opera Company και την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία, στις 17 Ιανουαρίου 3:00μ.μ. ώρα ΝΥ (10:00μμ ώρα Ελλάδος). Θέμα της, η Όπερα και το Μουσικό Θέατρο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική επανάσταση.

Μία εκδήλωση η οποία θα σας παρουσιάσει μία σημαντική πτυχή του Ελληνικού πολιτισμού, που παρά την εκτενή της διάρκεια(περί τα 150 χρόνια) και τους εξαιρετικούς καλλιτέχνες, είναι κάπως άγνωστη στον μέσο Έλληνα.

Καλεσμένοι ομιλητές αποτελούν καταξιωμένους μουσικούς και ακαδημαϊκούς με τεράστια προσφορά και έργο στη διάδοση της Ελληνικής Όπερας και Μουσικού Θεάτρου. Θα αναλυθούν όλες οι πτυχές του θέματος, ξεκινώντας από την ιστορία του είδους, πότε ξεκίνησε στον Ελλαδικό χώρο, πότε ήταν η ακμή της, και πότε άρχισε να φθίνει. Θα γίνει επίσης εκτενής αναφορά στους πιο σημαντικούς συνθέτες όπως και θα γίνει  προβολή  αποσπασμάτων  από τα πιο σημαντικά  έργα τους.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μπείτε στη σελίδα Facebook του Hellenic American Opera Company ή του Σύριζα ΝΥ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.