«Δεν πρέπει να είσαι Έλληνας να αγωνίζεσαι για την Ελλάδα», επεσήμανε η Κάρολιν Μαλόνι

0
113
Ο Γιώργος Αλμυρούδης Τζούνιος, αριστερά, ο Ιωάννης Κοντολιός και η Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Δεν πρέπει να είσαι Έλληνας για να αγωνίζεσαι για την Ελλάδα, για την Κύπρο, για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον απανταχού ελληνισμό», επεσήμανε κατά την διάρκεια της ομιλίας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Αστόρια η φιλελληνίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι.

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Ιουνίου 2022 στο ομογενειακό εστιατόριο «Αγνάντι» στην Αστόρια,  διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Αλμυρούδη Τζούνιορ, του Δημητρίου Α. Γωνιά και άλλων στελεχών της Χιακής Ομοσπονδίας και είχε πανομογενειακό χαρακτήρα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα δύο περίπου εβδομάδες μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και την ομιλία του στο Κογκρέσο και η κ. Μαλόνι έκανε εκτενή αναφορά τόσο στην συνάντηση που είχαν με τον Πρωθυπουργό με τα μέλη της Επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων, όσο και στην δεξίωση που παρέθεσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Νάνσυ Πελόσι και στο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμή του Πρωθυπουργού οι ομογενειακές οργανώσεις.

Ο Γιώργος Αλμυρούδης Τζούνιορ ενώ παρουσιάζει την Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η κ. Μαλόνι αναφέρθηκε στην τουρκική προκλητικότητα και τόνισε ότι το Κογκρέσο δεν πρόκειται να συναινέσει για την πώληση των F-16 και άλλων οπλικών συστημάτων στην Τουρκία και το συνέδεσε τόσο με τις τουρκικές προκλήσεις όσο και με την στρατιωτική κατοχή της Κύπρου και το πάγιο αίτημα της αποχώρησης της μπότας του Αττίλα και της επανένωσης του νησιού.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα και δη στις Σπέτσες και τόνισε ότι «εγώ δεν αξίζω το όνομα Μπουμπουλίνα» και κάλεσε τους ομογενείς να παρελάσουν την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 στην παρέλαση της ομογένειας στην Πέμπτη Λεωφόρο. Παράλληλα τόνισε ότι κάλεσε την κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Χόκουλ να τιμήσει με την παρουσία της την παρέλαση και τις άλλες εκδηλώσεις της ομογένειας.  

Ορθιοι οι Ιωάννης Κοντολιός και η Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενη στις ενδιάμεσες εκλογές επεσήμανε ότι είναι κρίσιμες λόγω των αλλαγών στις εκλογικές περιφέρειες.

Οι προκριματικές εκλογές, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» θα λάβουν χώρα στις 23 Αυγούστου 2022 και η Κάρολιν Μαλόνι θα αναμετρηθεί με τον νυν βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζέρυ Νάντλερ (Jerrold Nadler) και η αναμέτρηση είναι κρίσιμη καθώς αμφότεροι οι υποψήφιοι επανεκλέγονταν θριαμβευτικά από το 1993 μέχρι και το 2020.

Μετά την ομιλία της κ. Μαλόνι ακολούθησε συζήτηση για τα εθνικά μας θέματα, καθώς επίσης και για την 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου από τους Τούρκους.  

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την ομιλία τηςΚάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Γιώργου Αλμυρούδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ορθιοι οι Ιωάννης Κοντολιός και η Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Συιγμιότυπο από την παρέμβαση της Αμαλίας Μπουρνιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Θεοδώρα Ράλλη, Ντίνος Ράλλης, Μιχαήλς Κουλουρούδης και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.