Δεν έπεφτε καρφίτσα στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» (βίντεο)

1
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεν έπεφτε καρφίτσα στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς το βράδυ της Κυριακής, 22ας Ιανουαρίου 2023, στο ομογενειακό εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου για το 2023 η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή των στελεχών και των μελών του Συλλόγου με τις οικογένειές τους, καθώς επίσης και των στελεχών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανίδων Μητέρων.  

Η πρόεδρος Γιούλα Σκουφέλη, η αντιπρόεδρος Ιουλία Μπαρκούρα και τα άλλα ηγετικά στελέχη ήταν επί ποδός και υποδέχονταν τους ομογενείς και συνάμα τους μιλούσαν για το όραμά τους για την ανέγερση του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα στην Μονή των Αγίων Πάντων στο Κάλβερτον του Λονγκ Αϊλαντ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πλούσια λαχειοφόρος αγορά τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υλοποίηση του οράματος της προέδρου Γιούλας Σκουφέλη για την ανέγερση του ναού του Αγίου Ανδρέα

Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένας από τους νεότερους μη κερδοσκοπικούς φορείς της ομογένειας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2017 από την Γιούλα Σκουφέλη με στόχο την υλοποίηση του οράματός της για την ανέγερση του ναού του Αγίου Ανδρέα.

Το πρώτο βήμα έγινε προ μερικών ετών με την δημιουργία με προσωπικά έξοδα της κ. Σκουφέλη του εικονίσματος του Αγίου Ανδρέα Πατρών στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων στο Κάλβερτον του Λονγκ Άϊλαντ.  

Η αντιπρόεδρος Ιουλία Μπαρκούρα, αριστερά και η πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς Γιούλα Σκουφέλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Το εικόνισμα ήταν το πρώτο βήμα, το οποίο μας έδωσε το έναυσμα να οραματιστούμε και χτίσουμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα χωρητικότητας τουλάχιστον 130 ατόμων. Η Ιερά Μονή μας παραχωρεί τον χώρο και εμείς πρέπει να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για τα αρχιτεκτονικά σχέδια και για την ανέγερση του περικαλλούς ναού», επεσήμανε η κ. Σκουφέλη, η οποία διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο.

Στιγμιότυπο από την κλήρωση του λαχείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς. . Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών Διασποράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

  1. Ο λόγος που δεν έπεφτε καρφίτσα στο
    πάτωμα ήταν γιατί ήταν καρφιτσομένες στα
    πέτα τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.