Δεν είναι ομογενής ο Αστυνομικός που τραυματίστηκε από τους διαδηλωτές στο Λας Βέγκας

1
534
Το πρωτοσέλιδο του "Εθνικού Κήρυκα" της 4ης Ιουνίου 2020 το οποίο κυκλοφόρησε στα περίπτερα της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουνίου 2020.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα δύο τελευταία 24ωρα ομογενειακά και τα ελλαδικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν το πρωτοσέλιδο του «Εθνικού Κήρυκα» της 4ης Ιουνίου 2020 με τίτλο «Μάχη για τη ζωή του δίνει ομογενής αστυνομικός» και υπότιτλο «Πυροβολήθηκε στο κεφάλι από διαδηλωτή στο Λας Βέγκας», το οποίο αναφέρεται στον τραυματισμό του Shay Kellin Mikalonis.

Μερικά εξ αυτών, συμπεριλαμβανομένων και κυπριακών μέσων ενημέρωσης επικοινώνησαν με τις «Αναμνήσεις» ζητώντας να τους δώσουμε τυχόν τηλέφωνα επικοινωνίας με την οικογένειά του.

Ο βραβευμένος ποιητής και συνάμα πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού «Ορφέας» Πόλυς Κυριάκου επικοινώνησε από την Κύπρο που διαμένει το τελευταίο διάστημα ικετεύοντάς μας να του παραχωρήσουμε τα τηλέφωνα της οικογένειας προκειμένου να κάνουν ρεπορτάζ για το «Mega».

Αν γνώριζα εκ των προτέρων ότι δεν ήταν ομογενής και ότι πρόκειται για ένα επί πλέον «fake news» εν τούτοις μπήκα στον πειρασμό και από την έρευνα προέκυψε ότι ο αστυνομικός Shay Kellin Mikalonis δεν είναι ομογενής. Δεν είναι ούτε μέλος της κοινότητας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στο Λας Βέγκας και ούτε μέλος της AHEPA.

H γραμματέας της εν λόγω κοινότητας Caren Smith απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επεσήμανε ότι έπεσαν από τα σύννεφα όταν διάβασαν τα δημοσιεύματα, ότι ερεύνησαν το θέμα και ότι δεν είναι μέλος της κοινότητας. Παράλληλα τόνισε ότι δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την είδηση του «Εθνικού Κήρυκα».

Ένα από τα στελέχη της 20ής περιφέρειας της AHEPA. επεσήμανε στις «Αναμνήσεις» ότι έκανε «share» μια ανάρτηση από άλλο λογαριασμό του Face Book που αναφέρονταν στον τραυματισμό του αστυνομικού Shay Kellin Mikalonis. H αναφορά των συναδέλφων του «our brother» έπαιξε παραπλανητικό ρόλο και όσοι είδαν την ανάρτηση νόμισαν ότι πρόκειται για μέλος της AHEPA.

Παράλληλα εξέφρασε το εύλογο ερώτημα πώς μπορεί μια ανάρτηση στο Face Book να θεωρηθεί ως δεδομένο και οι δημοσιογράφοι να το μεταδίδουν χωρίς να διασταυρώσουν τις πληροφορίες.

Ο αστυνομικός Shay Kellin Mikalonis τραυματίστηκε βαριά το βράδυ της Δευτέρας,1 Ιουνίου 2020 και νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου University Medical Hospital.

Οι «Αναμνήσεις» εύχονται ταχεία ανάρρωση όχι μόνο στον Shay Kellin Mikalonis, αλλά και σε όλους τους Αστυνομικούς και τους άνδρες της δημόσιας τάξης που τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων οκτώ ημερών.

- Advertisement -

1 COMMENT

  1. Fake news, από την μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας του πρώην υφυπουργού;

    μάλλον, λάθος θα κάνετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.