Daily Mail: Ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας, ενδέχεται να κυκλοφορεί ελεύθερος σύντομα

0
112
Τον Μάιο του 2019, η ομογενής Κωνσταντίνα (Courtney) Herron, βρέθηκε βάναυσα δολοφονημένη στο Royal Park στη Μελβούρνη. Φώτο: AAP/Daniel Pockett

Ο Henry Hammond, που με ένα κλαδί δέντρου ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την 25χρονη ομογενή Κωνσταντίνα (Courtney) Herron, στο Royal Park, τον Μάιο 2019, θυμίζουμε ότι κρίθηκε «αθώος» λόγω ψυχικών διαταραχών και καταδικάστηκε σε αναγκαστικό εγκλεισμό διάρκειας 25 ετών στο Ψυχιατρείο Υψίστης Ασφαλείας, Thomas Embling.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της Daily Mail Australia, ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας, θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος σύντομα, μόλις λίγους μήνες μετά την καταδίκη του για το έγκλημα που συγκλόνισε την Αυστραλία.

Άρθρο της Daily Mail Australia την Τρίτη, αποκαλύπτει ότι οι γιατροί του Ψυχιατρείου Thomas Embling σχεδιάζουν να επιτρέψουν στον Henry Hammond να βγει με άδεια υπό επίβλεψη, γεγονός που επισπεύδει τη διαδικασία απελευθέρωσής του.

Ο πατέρας της Κωνσταντίνας, John Herron, δηλώνει εξοργισμένος με το σύστημα δικαιοσύνης της Βικτώριας και τον πολιτειακό πρωθυπουργό, Daniel Andrews.

“Μόλις τώρα ανακάλυψα (και όχι επίσημα) ότι ο δολοφόνος της Courtney προετοιμάζεται για επικείμενη ημερήσια αποφυλάκισή του υπό επιτήρηση”, δήλωσε στη Daily Mail Australia ο John Herron.

“Αυτό δεν συμβαίνει αν ένας κρατούμενος υπό επιτήρηση πρόκειται να εκτίσει ποινή 25 ετών, όπως είπε ο δικαστής που του επέβαλε την ποινή… Αλλά η Βικτώρια ενδιαφέρεται μόνο για τους θύτες, δεν υπάρχει καμία προστασία για τα θύματα και είναι ένα επικίνδυνο μέρος για τις νεαρές γυναίκες. Η κυβέρνηση Andrews απλώς δεν ενδιαφέρεται”.

Ο John και η Κωνσταντίνα Herron σε πιο ευτυχισμένες στιγμές. Ο πατέρας της πιστεύει ότι ο θάνατός της θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Φώτο: Supplied

Τον Μάρτιο του 2020, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βικτώριας, Phillip Priest, είπε ότι ο Hammond θα μεταφερθεί από τη φυλακή Port Phillip στο νοσοκομείο Thomas Embling όπου θα παραμείνει για τα επόμενα 25 χρόνια. Είπε, επίσης, ότι ο Hammond δεν θα επανεξεταστεί για πρόωρη αποφυλάκιση για τουλάχιστον 24 μήνες.

Σύμφωνα με πηγές της Daily Mail Australia, ο Hammond ξυλοκοπήθηκε άγρια από έναν άλλο “ασθενή” μέσα στο Thomas Embling λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του περασμένου έτους. O άγριος ξυλοδαρμός “έστειλε” τον Hammond στο νοσοκομείο. Μετά το περιστατικό, το νοσοκομείο αποφάσισε να τον μεταφέρει στη “μεταβατική μονάδα” του Thomas Embling, μια μονάδα που διευκολύνει την ημερήσιες “εκδρομές” των ασθενών και τους προετοιμάζει για την επικείμενη απελευθέρωσή τους.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο Hammond φαίνεται να εντυπωσίασε το προσωπικό της μονάδας, γεγονός που οδήγησε τους επικεφαλής του νοσοκομείου να μαλακώσουν τη στάση τους σχετικά με την προσωρινή απελευθέρωσή του στην κοινωνία και να εξετάζουν τον ενδεχόμενο να τον αφήσουν εντελώς ελεύθερο.

Ο John Herron, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Thomas Embling, δηλώνει ότι “η προετοιμασία ενός κρατούμενου για ημερήσια αποφυλάκιση υποδηλώνει μια στοχευμένη πρόωρη αποφυλάκιση μέχρι το 2024 και το αργότερο μέχρι το 2025.”

Δήλωσε στη Daily Mail, ότι η οικογένειά του είναι συγκλονισμένη από την απόφαση να βγει στην κοινωνία ελεύθερος, “ιδίως δεδομένων των φρικτών τραυματισμών που προκάλεσε στην κόρη μου. Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να πεθάνει έναν βασανιστικό και επώδυνο θάνατο. Ο Henry Hammond δεν εξέφρασε ποτέ καμία μεταμέλεια και κατά την άποψή μου “παίζει” με το σύστημα για να βγει και πιθανότατα να υποπέσει εκ νέου σε αξιόποινες πράξεις. Η σωφρονιστική υπηρεσία Victoria είχε αναγνωρίσει κατά τη διάρκεια της κράτησης του υπήρχε υψηλός κίνδυνος να επαναλάβει βίαια εγκλήματα. Η εύκολη πορεία απελευθέρωσης του Henry Hammond δεν είναι μεμονωμένη και συμβαίνει συχνά”.

Όπως, εξηγεί η Daily Mail, οι ψυχίατροι του Thomas Embling δεν κρύβουν στα δικαστήρια της Βικτώριας ότι πιστεύουν ότι η απελευθέρωση των δολοφόνων πίσω στην κοινωνία είναι προς το συμφέρον της επανένταξής τους.

Ωστόσο, οι περισσότεροι δικαστές της Βικτώριας πιστεύουν ότι η ενημέρωση της κοινωνίας -ή των οικογενειών των θυμάτων- δεν είναι προς το συμφέρον του δολοφόνου και, ως εκ τούτου, αποσιωπούν κάθε ίχνος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί ποτέ.

Άλλωστε, σύμφωνα με το ποινικό μητρώο του Hammond, τον Δεκέμβριο του 2018 είχε επιτεθεί βίαια σε γυναίκα και παραλίγο να την στραγγαλίσει λίγους μήνες πριν σκοτώσει την Courtney Herron. Ενώ ήταν στη φυλακή, κέρδισε την έφεση και αφέθηκε ελεύθερος λίγο παραπάνω από ένα μήνα πριν συναντήσει την Courtney Herron.

Πηγή: https://neoskosmos.com/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.