NEA ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες πελάτες, επιχειρηματίες και φίλοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του προέδρου του ομίλου «Northeastern Group»  Γιάννη Χελιώτη και το απόγευμα της Πέμπτης, 12ης Δεκεμβρίου 2019,  προσήλθαν στα γραφεία του ομίλου στη διεύθυνση 695 Hempstead Turnpike, Franklin Square, NY 11010 για να γιορτάσουν από κοινού τα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για μια παράδοση την οποία ο κ. Χελιώτης την τηρεί με αφοσίωση κάθε χρόνο και μέσω της οποίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη για τους πελάτες του και ανταλλάσσουν ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

Ο κ. Χελιώτης με τη σύζυγό του Μαρίνα και τα παιδιά του Άννα και Δημήτρη ήταν επί ποδώς και υποδέχονταν τους προσκεκλημένους, τους κερνούσαν και τους καλούσαν να απολαύσουν το πλουσιοπάροχο τραπέζι.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Γιάννης Χελιώτης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στις “Αναμνήσεις”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Ταάκας

Πολλοί από τους συνδαιτυμόνες ανήκαν στην πρώτη γενιά των πελατών και ο κ. Χελιώτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στον μακρύ κατάλογο των  πελατών συμπεριλαμβάνονται οι παππούδες, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

«Επωφελούμενος της ευκαιρίας επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη για όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους απόψε καθώς επίσης και σε όσους λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δε μπόρεσαν να παραστούν. Θέλω παράλληλα να ευχηθώ καλά Χριστούγεννα σε όλη την ομογένεια που από το 1985 στηρίζει την επιχείρησή μας», επεσήμανε ο κ. Χελιώτης, ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός στην ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Νέας Υόρκης λόγω της ενασχόλησής του με τα Λακωνικά Σωματεία, την Παλλακωνική Ομοσπονδία, με τις κοινότητες, καθώς επίσης με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και με την Επιτροπή Παρελάσεως.

Ερωτηθείς για τα επιτεύγματα του 2019 ο κ. Χελιώτης επεσήμανε: «Η εταιρεία ξεκίνησε το 1985 με το πρώτο γραφείο πλησίον της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ και με την  πάροδο του χρόνου εξελίχτηκε σε όμιλο. Το 2000 αγοράσαμε ένα ακίνητο στην περιοχή Franklin Square και το 2005 ανοίξαμε το δεύτερο γραφείο. Με την πάροδο του χρόνου γνωριστήκαμε στην περιοχή και αναπτύχθηκε το γραφείο. Το 2018 αποφασίσαμε να συμπτύξουμε τα δύο γραφεία για να είμαστε πιο αποδοτικοί και να εξυπηρετούμε την πελατεία μας καλύτερα».

Στο κέντρο ο Δημήτριος Καλαϊτζής, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία από το 1997. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Ταάκας

Αναφερόμενος σχετικά με την απόφασή του για την σύμπτυξη των γραφείων επεσήμανε ότι «ήταν μια από τις πιο σωστές αποφάσεις η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην αύξηση της αποδοτικότητας των εργαζομένων και στην εξυπηρέτηση του κοινού.

«Είναι διαφορετικά να βρισκόμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη, παρά να εργαζόμαστε σε διαφορετικά γραφεία και μακριά το ένα από το άλλο», επεσήμανε ο κ. Χελιώτης, υπενθυμίζοντας ότι καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος έπαιξε και η πρόοδος της τεχνολογίας, διότι τώρα πλέον οι περισσότερες συναλλαγές και επικοινωνίες γίνονται μέσω του διαδικτύου.

Ερωτηθείς για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και της ίδιας της επιχείρησής του το 2019 επεσήμανε: «Το 2019 ήταν μια εξαιρετικά καλή χρόνια για την αμερικανική οικονομία. Υπήρξε ανάπτυξη και πιστεύω θα συνεχίσει και το 2020. Και όταν υπάρχει ανάπτυξη στην οικονομία και ειδικά όταν αναπτύσσονται οι οικοδομές και η αγορά ακινήτων έχει θετική επίδραση για τον κλάδο των  ασφαλειών και κάνουμε περισσότερες εργασίες, περισσότερα συμβόλαια. Και το 2019 ήταν μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την εταιρεία μας Northeastern Group LLC».

Σε πρώτο πλάνο η Άννα Χελιώτη, η οποία προσπαθούσε να εξυπηρετήσει τη νεότερη από τους προσκεκλημένους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Ταάκας

Ερωτηθείς για τους κύκλους της οικονομίας και το ενδεχόμενο ύφεσης ο κ. Χελιώτης επεσήμανε: «Περάσαμε δέκα χρόνια χωρίς ύφεση και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ. Η οικονομική πολιτική, η απελευθέρωση των αγορών, η μείωση των νομοθεσιών που περιορίζουν την επιχειρηματική και εμπορική δραστηριότητα έχουν βοηθήσει την οικονομία.

Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στα πρόθυρα των εμπορικών συμφωνιών με την Κίνα και γενικότερα με τη NAFTA αναμένουμε περισσότερη ανάπτυξη. Η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά. Οι μισθοί άρχισαν να αυξάνονται, ο πληθωρισμός είναι συγκρατημένος. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στην αποφυγή της ύφεσης και, πιστεύω ότι η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια».

Ερωτηθείς πώς χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα επεσήμανε: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι τα καλύτερα χρόνια είναι τα τελευταία, διότι η οικονομία έχει μεγάλη δυναμική αυτή τη στιγμή. Στους προηγούμενους κύκλους της οικονομίας τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων παρέμεναν σταθεροί, ενώ με την πολιτική που ακολούθησε η σημερινή κυβέρνηση οι μισθοί άρχισαν να επηρεάζονται και να ανεβαίνουν.

Τα προ ενός έτους ανακαινισμένα γραφεία του ομίλου Northeastern Group LTD στο Φράνκλιν Σκουέαρ του Λονγκ Αϊλαντ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Ταάκας

Οπότε το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων ανεβαίνει, η κατανάλωση κατ’ επίδραση θα ανέβει, οι επενδύσεις θα αυξηθούν, οι αποταμιεύσεις, θα ανέβουν οπότε η οικονομία στο σύνολό της θα δουλέψει καλύτερα για τον απλό τον πολίτη», συμπλήρωσε ο κ. Χελιώτης.  

Οικογένεια

O Γιάννης Χελιώτης γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι της Λακωνίας. Οι γονείς του, ο αείμνηστος Δημήτρης και η Άννα Χελιώτη, τον γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.  Ήρθε για μεταπτυχιακές σπουδές το 1976 και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο «St John’s  University» με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε οικονομικά για έξι χρόνια στο ίδιο πανεπιστήμιο, καθώς επίσης και στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο στο Φαρμινγκντέιλ του Λονγκ Αϊλαντ.

Ο Γιάννης Χελιώτης είναι νυμφευμένος με τη Μαρίνα το γένος Κουλούρη, που κατάγεται από το ίδιο χωριό και έφεραν στον κόσμο δυο παιδιά, την Άννα το 1991 και το Δημήτρη το 1996.

Η Άννα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο St. John’s University με ειδίκευση στη διαχείριση ασφαλιστικών συμβολαίων και συνάμα έχει πάρει όλες τις απαιτούμενες άδειες, ενώ ο Δημήτρης αποφοίτησε από Baruch College.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.