«Αυτός δεν είναι ο Πατέρας μου»… Μπέρδεψαν τις σορούς των νεκρών στην Αυστραλία

Ο ομογενής διευθυντής του νεκροπομπείου, Σπύρος Χαραλάμπους.

NEA YOΡKH. Με μια σπάνια όσο και μακάβρια περίπτωση λάθους, βρέθηκαν αντιμέτωποι στην Αυστραλία οι ομογενείς συγγενείς ενός νεκρού, όταν στην διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας τα παιδιά του νεκρού, θέλησαν να απευθύνουν τον τελευταίο ασπασμό και διαπίστωσαν ότι ο νεκρός μέσα στο φέρετρο δεν ήταν… ο πατέρας τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελληνικός Κήρυκας» το περιστατικό συνέβη στο νοτιοδυτικό Σίδνεϋ και οφείλεται σε μακάβριο λάθος του Νεκροπομπείου.

Η ανακάλυψη του λάθους έγινε στο ναό της Αγίας Ευφημίας στην πόλη Bankstown, την προηγούμενη Παρασκευή, λίγο πριν τον τελευταίο ασπασμό.

Η σύζυγος του εκλιπόντος Δέσποινα Νικολοπούλου, μιλώντας στο τηλεοπτικό Κανάλι 7, (Seven News και αναδημοσίευσε η εφημερίδα Sidney Morning Herald),  τόνισε ότι το λάθος διαπιστώθηκε μετά την επιθυμία της κόρης της να δεί και να απευθύνει τον τελευταίο ασπασμό. Τότε η έκπληξη  όλων των παρισταμένων ήταν μεγάλη. Μέσα στο φέρετρο βρισκόταν κάποιος άλλος νεκρός και όχι ο συζυγός της.

«Αυτός δεν είναι ο…Πατέρας μου», αναφώνησε σε κατάσταση σοκ η κόρη του εκλιπόντος.

Οι οικογένειες που εμπλέκονται στο μακάβριο αυτό λάθος είχαν χρησιμοποιήσει το νεκροπομπείο  “Euro Funeral Services”.

Το πτώμα του πατέρα της οικογένειας είχε ενταφιαστεί, στο μεταξύ, σε άλλο νεκροταφείο μετά από την εξόδιο ακολουθία στο ναό των Αγίων Πάντων στην πόλη Belmore. 

Πως έγινε το λάθος;

O «Ελληνικός Κήρυκας» στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει την υπόθεση, ήρθε σε επαφή με τον διευθυντή του νεκροπομπείου, Σπύρο Χαραλάμπους. Εκείνος δήλωσε, ότι το μπέρδεμα των σορών είχε να κάνει με το γεγονός ότι και οι δυο εκλιπόντες απεβίωσαν την ίδια ημέρα. Ετσι και καθώς οι αρμόδιοι παρέλαβαν τις σορούς από λάθος τοποθετήθηκαν τα καπάκια με το λάθος όνομα τους.

Και όπως επισημαίνει ο κ. Χαραλάμπους το φέρετρο εισήλθε στο ναό χωρίς το καπάκι, αλλά η διαπίστωση έγινε μετά την νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε λύπη τους και ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες, ενώ παραδέχθηκε την αβλεψία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι επέστρεψε τα χρήματα που κατέβαλαν οι δύο οικογένειες. «Δυστυχώς», είπε, η περίοδος πένθους των συγγενών θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, από τα συνηθισμένα.

Μετά την διαπίστωση του λάθους ακολούθησε η διαδιακασία εκταφής των νεκρών και αργότερα την ίδια ημέρα και οι δύο οικογένειες, παρέστησαν εκ νέου στις τελετές ενταφιασμού των εκλιπόντων.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.