Αυλαία των εκδηλώσεων της Επιτροπής Παρελάσεως για τον Μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Άρης Κουρκουμέλης, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Α. Γωνιάς και Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Επιτροπή Παρελάσεως το βράδυ της Πέμπτης, 9 Μαρτίου 2023 συγκάλεσε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια την πανομογενειακή συγκέντρωση στο πλαίσιο της οποίας παρουσίασε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για τον μήνα Ελληνικής Κληρονομιάς και συνάμα την πορεία της οικονομικής εκστρατείας για την κάλυψη των εξόδων.

Η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων θα ανοίξει αύριο, Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, το απόγευμα με την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που θα λάβει χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια και θα πέσει με το ευχαριστήριο δείπνο που θα παρατεθεί στον ίδιο χώρο την Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 μετά την παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Στην πανομογενειακή συγκέντρωση παρέστη και ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή δεν θα μεριμνήσει μόνο για την κάλυψη των εξόδων για την έλευση και την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, αλλά και για την διοργάνωση εκδηλώσεων με τους Εύζωνες για τους μαθητές των σχολείων.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ντέϊζη Τσιτουρίδου, Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Α. Γωνιάς και Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τους Εύζωνες καθώς επίσης και ο κατάλογος των χορηγών, όπως επεσήμανε ο π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης θα κοινοποιηθούν στις επόμενες πανομογενειακές συγκεντρώσεις.   

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Φίλιπ Κρίστοφερ κάλεσε τους Συλλόγους και τις κοινότητες να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή και να καταβάλλουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

«Πέρυσι είχαμε 63 δηλωμένες συμμετοχές, φέτος θέλουμε περισσότερους. Στις 23 Μαρτίου θα είναι η μέρα που θα είναι ο κ. Ντε Βίτο εδώ και θα πρέπει να φέρουμε τους οργανισμούς για τα άρματα. Όποιος συμμετέχει θα λάβει 20 ελληνικές και 20 αμερικανικές σημαίες. Την επόμενη και την μεθεπόμενη Πέμπτη θα εστιάσουμε στις συμμετοχές και στις 30 Μαρτίου θα πάμε στο Μπρούκλιν για τη συνεδρίαση» επεσήμανε ο κ. Κρίστοφερ.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την συνεδρίαση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Δημήτριος Α. Γωνιάς επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής έχουν ήδη εισπράξει τα χρήματα από δύο χορηγούς για το επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας, το οποίο θα λάβει στις 29 Απριλίου 2023 στο Ξενοδοχείο Χίλτον και ότι έχουν πολλές υποσχέσεις, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια ούτως ώστε να εξασφαλίσουν πενήντα τουλάχιστον χορηγούς.

Ο Γιάννης Στρουμπάκης παρέδωσε τις επιταγές $5.000 εκάστης των κ.κ. Στυλιανού Ζερβούδη και Στηβ Τενέδιου για το επίσημο δείπνο.

Αναφερόμενος στην δεξίωση πριν την παρέλαση ο κ. Στρουμπάκης επεσήμανε ότι έχουν ήδη υπογράψει την συμφωνία με το ξενοδοχείο Πιέρ για δύο ώρες και ότι η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις.

Από αριστερά διακρίνονται οι Νομική Καστανά, Νίκος Μπάρδης, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, Φίλιπ Κρίστοφερ, Δήμος Σιώκης, Δημήτριος Α. Γωνιάς, Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη και Δημήτριος Καλαμαράς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Αναστάσιος Καραγκούνης, ο οποίος ηγείται της επιτροπής λαχείου επεσήμανε ότι έχουν ήδη διαθέσει 850 λαχεία, ότι έχουν ήδη εισπραχτεί $800.00 και ότι είναι έτοιμοι να στείλουν στους συλλόγους και στις κοινότητες λαχεία για να τα πουλήσουν.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μπάρδης, ο οποίος ηγείται του λευκώματος επεσήμανε ότι έχουν  ήδη εισπραχθεί 10.000 δολάρια, και ότι έχουν πολλές άλλες υποσχέσεις.

«Τα χρήματα αρχίζουν και εισρέουν. Έχουμε πάνω από 10.000 δολάρια κατατεθειμένα στην τράπεζα. Ευχαριστώ και την Δέσποινα Αφεντούλη για τη δουλειά που κάνει. Φέτος συνολικά πρέπει να φτάσουμε τις 400.000 δολάρια για την παρέλαση. Αυτός είναι ο προϋπολογισμός και ελπίζουμε στη βοήθεια όλων να πετύχουμε τον στόχο», πρόσθεσε ο κ. Μπάρδης.

Η κ. Νομική Κατσανά αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν αύριο και θα συνεχιστούν μέχρι και την παρέλαση.

Στιγμιότυπο α΄πό την ομιλία του Γιάννη Στρουμπάκη.

Ο Άρης Κουρκουμέλης και η Μαρία Μάρκου αναφέρθηκαν στις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις για τις τελετές έπαρσης της σημαίας που θα λάβουν χώρα ανήμερα της 25ης Μαρτίου και την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στα πανό και στα πλακάτ της παρελάσεως και τόνισε ότι η νεολαία πρέπει να προετοιμάσει τα συνθήματα και τα θέματα που θα προβληθούν στην 5η Λεωφόρο.

Ο πρόεδρος της φερόμενος ως πλειοψηφίας της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων Δημήτριος Καλαμαράς αναφέρθηκε σε μια ομογενειακή εταιρεία από την Βαλτιμόρη η οποία θα δωρίσει την ημέρα της Παρέλασης μια παλέτα με εμφιαλωμένο νερό «Hydra» το οποίο έχουν φέρει από την Κρήτη.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Γιώργος Γεψργόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Δήμος Σιώκης και ο Δημήτριος Φίλιος αναφέρθηκε στις δημόσιες σχέσεις και τόνισαν ότι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην προβολή όλων των εκδηλώσεων. Παράλληλα παρουσίασαν το πρώτο ενημερωτικό δελτίο το οποίο κυκλοφόρησε δύο ημέρες πριν την πανομογενειακή συγκέντρωση και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.

Ο Βασίλειος Γκουρνέλος πρότεινε όπως οι αριστούχοι μαθητές των σχολείων της ομογένειας να παρελάσουν με την μεγάλη σημαία της Ακρόπολης που διαθέτει η Ομοσπονδία.

Η επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 και ώρα 7.30 μ.μ. στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασίλειος Εγγλέζος, Αναστάσιος Καραγκούνης και Αντώνης Βασιλόπουλος.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

  1. […] Αναστάσιος Καραγκούνης και Αντώνης Βασιλόπουλος. https://www.anamniseis.net/avlea-ton-ekdiloseon-tis-epitropis-parelaseos-gia-ton-mina-ellinikis-klir… Δείτε επίσης: Ερείκουσα: Οι μήνες περνάνε… και ο […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.