ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με ευρεία προσέλευση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (όπως μας δήλωσαν) και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξήχθη στη Νέα Υόρκη η ψηφοφορία ανάδειξης ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Οι «Αναμνήσεις» βρέθηκαν σε ένα από τα δύο εκλογικά κέντρα που στήθηκαν για το σκοπό αυτό, στο ALDO’S Democratic club, 28 – 11  23rd Avenue, Astoria.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους Γιώργου Αργυρού που ρωτήθηκε, στο εκλογικό τμήμα της Αστόριας, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής είχαν ψηφίσει γύρο στα 65 – 70 μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ Νέας Υόρκης. Στο ερώτημα των ¨Αναμνήσεων¨ ο κ. Αργυρός δήλωσε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΑΛ, απέκλεισε το ενδεχόμενο διπλοψηφοφορίας στην Αστόρια και το Brooklyn, το έτερο εκλογικό τμήμα.

Ως γνωστόν, παλιότερα, σε παρόμοιες περιπτώσεις εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, σε εκλογικά τμήματα DITMARS και Broadway, είχαν γίνει καταγγελίες για διπλοψηφοφορίες. 

Σε πρώτο πλάνο ο Βασίλειος Πετράτος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

O κ. Αργυρός δήλωσε ότι οι νέοι εσωτερικοί κανονισμοί και η ηλεκτρονική σύνδεση και επικοινωνία με τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ στην Αθήνα και τις εκλογικές καταστάσεις του υπουργείου εσωτερικών αποκλείουν το ενδεχόμενο να ψηφίσει κάποιος δυο φορές. Κλείνοντας ο κ. Αργυρός επεσήμανε με ακλόνητη πεποίθηση για συνεργασία με τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας επισημαίνοντας ότι εγγυητής σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο εκλεκτός του υποψήφιος Γεώργιος Παπανδρέου επιδεικνύοντας μάλιστα την αυτοκόλλητη κονκάρδα στο στήθος με τη φωτογραφία και το όνομα του υποψηφίου της προτίμησής του.

Ένα άλλο παλιό στέλεχος της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Νέας Υόρκης ο Βασίλης Πετράτος εξέφρασε ανοικτά την προτίμησή του προς τον κ. Παπανδρέου και δήλωσε ότι τον γνωρίζει προσωπικά από τα 16 του όταν τον υποδέχτηκε τότε στο αεροδρόμια JFK. Η διακόσμηση και τα σύμβολα του εκλογικού κέντρου στην Αστόρια, τόσο στην είσοδο όσο και στον εσωτερικό χώρο ήταν ενδεικτικά της τάσης παλινδρόμησης προς το ΠΑΣΟΚ και τον Γεώργιο Παπανδρέου.   

Όπως έγινε γνωστό, τα εκλογικά τμήματα της Νέας Υόρκης θα παρέμεναν ανοιχτά μέχρι τις 4:00 μ.μ. τοπική ώρα.   

Πρώτος, καθήμ ερνος δεξιά ο Ιάκωβος Καλοειδάς. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, αριστερά και ο καθηγητής Γιώργος Αντωνίου στην γραμματεία της Εφορευτικής Επιτροπής. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Σε πρώτο πλάνο ο Βασίλειος Πετράτος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Οι ομογενείς ενώ συμπληρώνουν το δελτίο. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
- Advertisement -

1 COMMENT

 1. “Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν. Βρέθηκαν στα γρήγορα για τις τράπεζες εκατοντάδες δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια. Λεφτά ξέρουμε ότι βρίσκονται και για τον πολίτη, όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Κι αυτή την πολιτική βούληση, εμείς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, την έχουμε.

  Προτείνουμε συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης, όπως τα αυξημένα έσοδα του Δημοσίου από τον ΦΠΑ στα καύσιμα, ή την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων κερδοφόρων επιχειρήσεων. Για μας, η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, η ανακούφισή τους, είναι η πρώτη προτεραιότητα.

  Απευθυνόμαστε με δέσμη μέτρων στις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, με συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών από τις αυθαίρετες τακτικές των τραπεζών.

  Με την πρόταση νόμου που καταθέσαμε, για την στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

  Τη μείωση των τιμολογίων των κρατικών επιχειρήσεων.

  Την αυστηρή εφαρμογή νομοθεσίας κατά των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων, για χαμηλότερες τιμές στον καταναλωτή. Να χτυπήσουμε επιτέλους την ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα.

  Την εφαρμογή ενός φορολογικού συστήματος, που επιμερίζει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Δεν κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχότερους ακόμα πιο φτωχούς.”
  -Γιώργος Α. Παπανδρέου, 12/10/2008

  Άλλα είπε, άλλα έκανε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.