Άρωμα Ελλάδας στην αποφοίτηση του Ελληνικού Σχολείου Τσάρτερ Μπρούκλιν (βίντεο)

0
127
Οι απόφοιτοι της τάξης της Rachel Acosta, τους Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν, οι οποίοι έγιναν δεκτοί στα καλύτερα λύκεια. Φωτγογραφία: HCCS

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άρωμα Ελλάδας είχε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης τάξης του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ (Hellenic Classical Charter School) του  Μπρούκλιν, διότι οι αριστεύσαντες μαθητές, η διευθύντρια και οι δάσκαλοι αναφέρθηκαν με δέος στον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Εθνικός Ύμνος, το έμβλημα του σχολείου, όπου αναγράφονται στην ελληνική «Γνώσις – Σοφία – Αλήθεια» και τα άπταιστα ελληνικά της ομογενούς ΑνναΜαρίας Μακρινού (Salutatorian)  και της πρώτης αριστεύσασας Gabriela Picazo (Valedictorian) σε συνδυασμό με τις προσφωνήσεις των δασκάλων ήρθαν να επιβραβεύσουν τις προσπάθειες μιας χούφτας ηγετών της κοινότητας της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν, οι οποίοι το 2005 ίδρυσαν το σχολείο και του έδωσαν την δυνατότητα να ξεκινήσει την ανοδική του πορεία.

Η φετινή χρονιά ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες, αφ ενός μεν λόγω της προσθήκης και της λειτουργίας δεύτερου σχολείου στο Στάτεν Άϊλαντ το οποίο στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της κοινότητας των Αγίων Τριάδας και Νικολάου, αφ’ ετέρου δε λόγω της αναγνώρισής του ως “National Blue Ribbon School».

Το βίντεο από την τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης τάξης του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν.

Πρόκειται για την ανώτατη αναγνώριση η οποία παρέχεται με αξιοκρατικά κριτήρια και κυρίως βάσει της αποδόσεων των μαθητών στις πολιτειακές και άλλες εξετάσεις.

Η αποφοίτηση

Το εν λόγω σχολείο, όπως και τα άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης έκλεισαν στις 13 Μαρτίου 2020 λόγω του κορωνοϊού και τα μαθήματα και οι εξετάσεις έγιναν εξ αποστάσεως.  Η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης τάξεως έλαβε χώρα διαδικτυακά και το βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Youtube και στο Facebook προκαλεί δέος για το έργο των εκπαιδευτικών και για τα επιτεύγματα των μαθητών.

Η επιθεωρήτρια (Superintendent of Schools) των Hellenic Classical Charter Schools στο Μπρούκλιν και το Στάτεν Αϊλαντ, Χριστίνα Τεττόνη (Christina Tettonis) καλωσόρισε τους αποφοίτους και τους συνεχάρη για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις οι οποίες στέφθηκαν με την κατάταξη του σχολείου στην κατηγορία των «National Blue Ribbon School».

Οι απόφοιτοι της τάξης του Collin Conkel, τους Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν, οι οποίοι έγιναν δεκτοί στα καλύτερα λύκεια. Φωτγογραφία: HCCS

Αναφερόμενη στις προκλήσεις και στις ιδιαιτερότητες της σχολικής χρονιάς η κ. Τεττόνη τόνισε ότι οι δάσκαλοι και οι μαθητές κατάφεραν να μεταβούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και να ολοκληρώσουν το σχολικό έτος με επιτυχία.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στις ταραχές των τελευταίων εβδομάδων μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τόνισε ότι το Ελληνικό Σχολείο Τσάρτερ αποτελεί υπόδειγμα, διότι πιστεύει, διακηρύττει και κάνει πράξη καθημερινά την ισότητα, την δικαιοσύνη και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας όλων των ανθρώπων.

Εκτενή αναφορά έκανε και στις αρχές και στις αξίες τις οποίες διδάχτηκαν τα 9 χρόνια που φοιτούν στο σχολείο και κάλεσε τους αποφοίτους να κρατήσουν στην καρδιά τους την ελληνική λέξη “Φιλοξενία” και να την έχουν ως οδηγό στη ζωή τους.

«Θέλω αυτή η τάξη του 2020 να μείνει μαζί για πάντα. Θυμηθείτε ότι με γνώμονα τη γνώση, τη σοφία και την αλήθεια μπορείτε και πρέπει να κάνετε τον κόσμο καλύτερο για όλους», κατέληξε η κ. Τεττόνη.

Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Τσάρτερ του Μπρούκλιν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων (PTA), Τζόυς Κρουζ, συνεχάρη τους μαθητές για την αποφοίτησή τους και ευχαρίστησε όλες τους γονείς και κηδεμόνες για τη βοήθεια που παρέχουν στο έργο του συλλόγου και του Σχολείου.

Η επικεφαλής λειτουργίας (Chief of Operations), Τζόυ Πετράκου (Joy Petrakos) αναφέρθηκε με υπερηφάνεια στα επιτεύγματα της Τάξης του 2020, συνεχάρη τους αποφοίτους και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Να είστε πάντα ευτυχισμένοι και ασφαλείς. Να συνεχίσετε να εργάζεστε σκληρά για το καλύτερο, να σέβεστε τον άλλο και να προσφέρετε στην κοινωνία».

Η κ. Πετράκου παρουσίασε τις δύο αριστεύσασες Γκαμπριέλα Πικάζο (Valedictorian) και Αννα Μαρία Μακρινού (Salutatorian), καθώς και τη μαθήτρια Ευγενία Γιούλη, στις οποίες ο αντιπρόεδρος της Island Federal Credit Union, Αντώνης Γρίγος απένειμε τα ετήσια βραβεία και τις υποτροφίες της τράπεζας.

Ακολούθησαν οι ομιλίες των αριστευσάντων μαθητριών.

«Πάντα θα θυμάμαι το Σχολείο μου και τα μαθητικά μου χρόνια. Δε θα παραλείψω να πω πόσο περήφανη νιώθω για το Σχολείο μου και που είμαι Ελληνίδα. Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη που υπάρχει ένα τέτοιο Σχολείο να προσφέρει εκπαίδευση στην Ελληνική γλώσσα, τον Ελληνικό Πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις. Κάθε μαθητής του HCCS μπορεί να μάθει για την κουλτούρα μας μέσα από την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών χορών ή και συμμετέχοντας σε μερικές από τις παραδόσεις μας, όπως την κοπή της βασιλόπιτας», επισήμανε με έκδηλη την υπερηφάνεια η ΑνναΜαρία Μακρινού.

Η ομιλία της Γκαμπριέλα Πικάζο ήταν στην αγγλική και εμπεριείχε και μια αναφορά στα ελληνικά.

«Στο Σχολείο αυτό μάθαμε τρεις σημαντικές αξίες που θα μας καθοδηγήσουν στη ζωή μας. Τη γνώση που θα μας βοηθήσει να προοδεύουμε στις ακαδημαϊκές μας σπουδές. Τη σοφία που θα μας βοηθήσει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Την αλήθεια που θα μας βοηθήσει να διακρίνουμε το δίκαιο από το άδικο. Και οι τρεις αξίες μας βοηθούν όχι μόνο να κάνουμε τη δική μας ζωή καλύτερη αλλά να δημιουργήσουμε και έναν καλύτερο κόσμο για όλους», πρόσθεσε.

Κεντρική ομιλήτρια της τελετής ήταν η Κάρεν Ντάνιελς, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας “Charter School Business Management”, η οποία συνεχάρη τους μαθητές για τις επιτυχίες τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν στο δρόμο της επιτυχίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκτελεστικός διευθυντής του Τμήματος για τα σχολεία Charter του Υπουργείου Παιδείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ντέιβιντ Φράνκ (David Frank).

Εξίσου συγκινητικές ήταν και οι νουθεσίες των δασκάλων, της διευθύντριας Νατάσα Καμπάν – Βάργκας και του προέδρου της Σχολικκής Επιτροπής, Τσαρλς Καπετανάκη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.