Άρωμα Δεκαπενταύγουστου στην Ελληνική Βραδιά της Πλατείας Αθηνών της Αστόριας (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτρης Δημούσης, Γιάννης Στάικος, Μπάμπης Σιαμπελίδης και Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άρωμα Δεκαπενταύγουστου έφερε η 7η Ελληνική Βραδιά που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης ,16ης Αυγούστου 2022, στην Πλατεία Αθηνών της ελληνοκρατούμενης Αστόριας. Οι ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες έδωσαν το έναυσμα στους ομογενείς να ξεφαντώσουν.

Πρωταγωνιστές της εν λόγω βραδιάς ήταν οι Γιάννης Στάικος (μπουζούκι – τραγούδι), Ειρήνη Τσιάρη (τραγούδι), Δημήτρης Δημούσης (βιολί) και Μπάμπης Σιαμπελίδης (πλήκτρα) οι οποίοι ερμήνευσαν αριστουργήματα του ελληνικού πενταγράμμου και οι οποίοι μοιράστηκαν τον χώρο με τις χορεύτριες κοιλιάς, οι οποίες ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια.

Στην παράσταση παρέστησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Πλατείας Αθηνών Τζορτζ Ντέλης, ο ταμίας, Γιώργος Σταματιάδης και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας, κ. Γιώργος Κίτσιος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους ερμηνευτές και την ορχήστρα και συνάμα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς της εκδήλωσης. Πρόκειται για τον Γιώργο Αλμυρούδη και το Aldos Democratic Club με έδρα την Αστόρια.

Πρόκειται για τον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας και την στεγαστική τράπεζα «Lyons Mortgages Services» με έδρα την Αστόρια.

Οι Ελληνικές Βραδιές λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη και θα συνεχιστούν μέχρι και την 27η Σεπτεμβρίου 2022.

Την ερχόμενη Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 την σκυτάλη θα λάβουν η Όλγα Παντελή, ενώ χορηγός είναι η εταιρεία Παν Γκριγκόριαν

Πλατεία Αθηνών

Η Πλατεία Αθηνών ως γνωστόν ανήκει στην Υπηρεσία Πάρκων του Δήμου της Νέας Υόρκης, συνεπώς τα αγάλματα και οι μαρμάρινες κολώνες θα συντηρούνται από την εν λόγω Υπηρεσία, διότι για κάθε έργο υπάρχει ξεχωριστό αποθεματικό ταμείο.

Οι ομογενείς και άλλοι Αστοριείς ενώ παρακολουθούν την Ελληνική Βραδιά στην Πλατεία Αθηνών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις. Δημήτρης Τσάκας.

Η Πλατεία Αθηνών βρίσκεται στη συμβολή της 30ής Λεωφόρου και της 30ής Οδού στην Αστόρια. Στην είσοδό της υπάρχει άγαλμα της θεάς Αθηνάς, ενώ στο βάθος υπάρχουν κολώνες παρόμοιες με εκείνες των Δελφών και κοντά τους, το άγαλμα του Σωκράτη.

Στην αριστερή γωνία είχε τοποθετηθεί η προτομή του Αριστοτέλη, ενώ στη δεξιά γωνία της Πλατείας έχει τοποθετηθεί το άγαλμα του Σοφοκλή.

Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει αναγνωρίσει τον ρόλο της Διοικούσας Επιτροπής και της Ομογένειας στη δημιουργία της Πλατείας Αθηνών και το 2015 μετονόμασε την 30ή Λεωφόρο μπροστά στην Πλατεία Αθηνών σε «Οδός Ντένη Συντήλα» («Dennis Syntilas Way») τιμώντας έτσι την μνήμη του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Πλατείας, του αειμνήστου Ντένη (Δημοσθένη) Συντήλα.

Διοικούσα Επιτροπή

Η διοικούσα Επιτροπή της Πλατείας Αθηνών απαρτίζεται από τους κ.κ. Τζορτζ Ντέλη, πρόεδρο, Γιώργο Αλεξίου, αντιπρόεδρο, Γιώργο Σταματιάδη, ταμία, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Χρήστο Καραστάθη, καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιώργο Μανωλούκου, υπεύθυνο ασφάλειας, Αγγελική Ψώνη, νομική σύμβουλο και Γιώργο Ζούβελο υπεύθυνο ΜΜΕ.

Οι ομογενείς και άλλοι Αστοριείς ενώ παρακολουθούν την Ελληνική Βραδιά στην Πλατεία Αθηνών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις. Δημήτρης Τσάκας.
Η Ειρήνη Τσιάρη. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι ομογενείς ενώ ξεφαντώνουν. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι χορεύτριες του Noora Belly Dance. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
O Τζορτζ Ντέλης με την σύζυγό του τον Γεώργιο Κίτσιο και τις χορεύτριες. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.