Απότομη προσγείωση για Ομογενή – Από Αεροσυνοδός κατέληξε να ζητάει εργασία σαν καθαρίστρια σε τουαλέτες

0
370
Η αεροσυνοδός Αναστασία Πετρίδου. Φωτογραφία: https://www.euronews.com/

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ιστορία μιας ομογενούς από την Μεγάλη Βρετανία, φιλοξένησε πρόσφατα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Euronews, με θέμα την απότομη προσγείωση των ατόμων που εργαζόταν στον κλάδο τως Αερομεταφορών, πριν από την Πανδημία του Κορωνοϊού.

Η Αναστασία Πετρίδου, που κατάγεται από την Δράμα, εργαζόταν ως Αεροσυνοδός σε εταιρεία που εκτελεί πτήσεις με ιδιωτικά αεροσκάφη. Τον περασμένο Αύγουστο ενημερώθηκε ότι λήγει το συμβόλαιό της.

Σε παγκόσμια κλίμακα 400 χιλιαδες άτομα που εργαζόταν στο κλάδο των αεροπορικών επαγγελμάτων έχασαν την δουλειά τους. «Κοιτάξε τα νούμερα. Που θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι;», αναρωτήθηκε η κ. Πετρίδου.

Μετά πο 14 χρόνια υπηρεσίας και ενώ είχε εργαστεί σε πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η «Ολύμπικ» κι η Cyprus Airways, η Αναστασία Πετρίδου βρέθηκε να αναζητεί απεγνωσμένα μια δουλειά, ό,τι δουλειά κι αν ήταν, ακόμα και σαν καθαρίστρια σε τουαλέτες.

Η αεροσυνοδός Αναστασία Πετρίδου. Φωτογραφία: https://www.euronews.com/

Με την πείρα που είχε ως Αεροσυνοδός, άνοιξε τα φτερά της στην Ευρώπη και αφού μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία, μεταπήδησε στην αεροπορική εταιρεία Flybe. Η εταιρεία όμως  αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και τον Μάρτιο του 2020 έκλεισε.

«Ηταν μια τραυματική εμπειρία για μένα», εξηγεί η Αναστασία. «Μέσα σε διάστημα ενός μηνός, αναζήτησα εργασία σε πάνω από 300 περιπτώσεις. Ακόμα και ως καθαρίστρια ακόμα και για να καθαρίζω τουαλέτες». Με ρωτούσαν γιατί θέλεις να κάνεις αυτή την δουλειά;» κι εγω τους απαντούσα…γιατί χρειάζομαι τα λεφτά».

Τελικά τον Ιανουάριο του 2020 η Αναστασία Πετρίδου, έστειλε το βιογραφικό της σε δύο ιδιωτικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις VIP. Και οι δύο της απάντησαν θετικά. Δέχθηκε να εργαστεί για την AIR-X αν και θα έπρεπε να μετακομίσει και πάλι. Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό στάδιο και τις πρώτες πτήσεις Charter ως πλήρωμα, αλλά μετά απο λίγους μήνες ήρθε η εφαρμογή της νέας απαγόρευσης της κυκλοφορίας (lockdown) και οι πτήσεις καθηλώθηκαν. Σε μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και οι πτήσεις των εταιρειών με τα ιδιωτικά τζετ μετατράπηκαν σε πτήσεις για εμπορεύματα «κάργκο».

Η Αναστασία Πετρίδου δεν μπορούσε να πάρει αποζημίωση, αφού εκείνο το διάστημα, ήταν στο στάδιο της εκπαίδευσης και μόλις είχε ξεκινήσει τις πτήσεις.

«Ήταν», είπε στο Euronews, «μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Έπαθα κατάθλιψη. Πάγωσε ξαφνικά η ζωή μου. Είχα να δω τους γονείς για ένα χρόνο. Η μεγαλύτερη αδερφή μου ήταν στην Γερμανία. Ο σύντροφός μου σε μια άλλη χώρα. Δεν μπορούσα να ταξιδέψω πουθενά».

Τελικά τον περασμένο Νοέμβριο βρήκε δουλειά στη ρεσεψιόν μιας κλινικής στο Λονδίνο. Η δουλειά αυτή ήταν με κανονικό ωράριο, αλλά μετά ήρθε ο νέος αποκλεισμός και μετατράπηκε σε μερικής απασχόλησης.

Η Αναστασία Πετρίδου δεν το βάζει κάτω. «Αναζητώ συνεχώς μια εργασία στους αιθέρες. Εχω κερδίσει τα φτερά μου και είμαι πάντα έτοιμη για να ξαναπετάξω».

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.