Αποθέωσαν τους πρωταγωνιστές και συντελεστές της πρεμιέρας της «Άλκηστις» στην Αστόρια

0
Από αριστερά διακρίνονται οι ηθοποιοί Γιώργος Τριανταφυλλίδης , Σωτήρης Τσακομίδης, Δημήτρης Λάλος, Ελενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κούζα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενθουσιώδης με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι ομογενείς στους ηθοποιούς και στους παραγωγούς που το βράδυ της Παρασκευής, 21 Απριλίου 2023, ανέβασαν στην σκηνή του Αρχιεπισκοπικού Πολιτιστικού Κέντρου στην Αστόρια την τραγωδία του Ευριπίδη «‘Αλκηστις».

Πρόκειται για την πρεμιέρα των παραστάσεων στη Νέα Υόρκη και στην οποία μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Παπαγεωργίου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας.

Τους ηθοποιούς και τους παραγωγούς παρουσίασε ο Άλεξ Αμμοχωστιανός, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλουν για την αξιοποίηση του Κέντρου και κάλεσε τους ομογενείς να προσφέρουν τον οβολό τους για την ριζική ανακαίνιση του Κέντρου.

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος συνεχάρη τους παραγωγούς και τους πρωταγωνιστές της παράστασης “‘Αλκηστις”. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τους πρωταγωνιστές και συνεχάρη τους παραγωγούς για την απόφασή τους να καλέσουν έναν θίασο καταξιωμένων ηθοποιών να προβάλλουν τον πολιτισμό μας.

Ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Λάλος καλωσόρισε τους ομογενείς, παρουσίασε τους πρωταγωνιστές και συγκεκριμένα την Έλενα Μαυρίδου, που ανέλαβε την σκηνοθεσία και υποδύθηκε την Άλκηστη, τον Σωτήρη Τσακομίδη, τον Γιώργο Τριανταφυλλίδη και την Δήμητρα Κούζα και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εταιρία «Generation Y Productions» και το Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι συμπαραγωγοί των παραστάσεων.

Ο κ. Λάλος έκανε και μια εισαγωγή στο έργο, το οποίο σε συνδυασμό με τους αγγλικούς υπέρτιτλους βοήθησαν και τους νεώτερους που δεν κατανοούν την ελληνική να παρακολουθήσουν το έργο.

Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Δήμητρα Κούζα, Δημήτρης Λάλος, Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, Ελενα Μαυρίδου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Σωτήρης Τσακομίδης και π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Οι ηθοποιοί, οι οποίοι ήταν γνωστοί στο ευρύτερο κοινό λόγω της συμμετοχής τους σε τηλεοπτικές σκηνές, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να καθηλώσουν το ενδιαφέρον του ακροατηρίου.

Μετά το πέρας της παράστασης παρατέθηκε δεξίωση, η οποία παρείχε την δυνατότητα τους ομογενείς να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους πρωταγωνιστές, τους παραγωγούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Άλλες παραστάσεις

Στο προαναφερόμενο θέατρο θα δοθούν άλλες δύο παραστάσεις. Η πρώτη σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου και 7:00 μ.μ. και η δεύτερη την Δευτέρα 24 Απριλίου και 7:30 μ.μ.

Από αριστερά διακρίνονται οι ηθοποιοί Γιώργος Τριανταφυλλίδης , Σωτήρης Τσακομίδης, Δημήτρης Λάλος, Ελενα Μαυρίδου και Δήμητρα Κούζα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Αύριο, Κυριακή 23 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. ο θίασος θα δώσει μια μοναδική παράσταση στην Βοστώνη και συγκεκριμένα στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (Maliotis Cultural Center, 50 Goddard Ave, Brookline, MA 02445).  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια από την πλατφόρμα Eventbrite, τόσο για τις τρεις παραστάσεις της Νέας Υόρκης (κλικ εδώ) και τη μια και μοναδική της Βοστώνης (κλικ εδώ)

Στιγμιότυπο από την εισαγωγική ομιλία του Δημήτρη Λάλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιίοτυπο από την πρεμιέρα της “Αλκηστις” στην Αστόρια. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο ο επιχειρηματίας Δημήτρης Πετρίδης, ενώ συγχαίρει τον Δημήτρη Λάλο, υπό τα βλέμματα της Έλενας Μαυρίδου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας
Από αριστερά μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Ζαφείρης Χαϊτίδης, Σωτήρης Τσακομίδης, Δήμητρα Κούζα, Τιμολέων Ζιώγκας, Δημήτρης Λάλος, Ελενα Μαυρίδου, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Χριστόδουλος Αθανασάτος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.