Αποσωληνώθηκε, αλλά παραμένει στην Εντατική ο πρώην Απαμείας, Βικέντιος Μαλαματένιος

0
Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας, κ. Βικέντιος Μαλαματένιος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι αρχικές πληροφορίες των «Αναμνήσεων» για την αποσύνδεση από την μηχανική υποστήριξη του πρώην Επισκόπου Απαμείας και συνάμα ραδιοπαραγωγού Βικέντιου Μαλαματένιου επιβεβαιώθηκαν. Ο κ. Βικέντιος από χθες, Δευτέρα, 11 Απριλίου 2021, παραμένει στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Bellevue Hospital» του Μανχάταν, για ευνόητους λόγους.

Αναπνέει με μάσκα οξυγόνου και οι θεράποντες ιατροί, καθώς επίσης και όσοι τον επισκέφθηκαν την Δευτέρα ήταν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, π. Χρήστος Παππάς τον επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και, όπως επεσήμανε, φαινόταν ήρεμος.

«Αν και δεν είναι σε θέση ακόμη να μιλήσει από τις κινήσεις της κεφαλής φαίνεται πως επικοινωνεί με το περιβάλλον και κατανοεί πλήρως τα συμβαίνοντα γύρω του», επεσήμανε ο «Παπάς του Λαού» της Νέας Ιερσέης, ο οποίος προ δύο ετών – την ίδια εποχή – βίωνε τον δικό του Γολγοθά και ήταν από τους πρώτους ομογενείς που εισήλθαν στην Εντατική και κατάφεραν να κατανικήσουν τον κορωνοϊό.

Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας, κ. Βικέντιος Μαλαματένιος, δεξιά, και ο διευθυντής του σταθμού Δημήτρης Φιλιππίδης και ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος Νίκος Φύλλας, κατά την διάρκεια προσφάτου ραδιομαθώνιου. Φωτογραφία: Hellas-FM

Ο π. Χρήστος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» παρέμεινε 11 ημέρες διασωληνωμένος και την Κυριακή των Βαϊων αποσωληνώθηκε, έγινε το θαύμα και η Ανάσταση του 2020 σηματοδότησε και την Ανάσταση του Παπά του Λαού.  

Οι θεράποντες ιατροί επεσήμαναν στον π. Χρήστο ότι ο κ. Βικέντιος θα παραμείνει στην Εντατική μερικές ακόμη ημέρες ούτως ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσει να συνεχίσει την θεραπεία σε κανονική κλίνη.

Πληροφορίες των «Αναμνήσεων» αναφέρουν ότι για την ενθαρρυντική αυτή εξέλιξη ενημερώθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Ντιτρόιτ και ότι ανέθεσε στον πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο την ευθύνη της παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος χθες, Δευτέρα, επικοινώνησε με τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας του, ενώ σήμερα, Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, αναμένεται να επισκεφθεί τον κ. Βικέντιο και να του μεταφέρει και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου υπέρ ταχείας ανάρρωσης.    

Την πορεία της υγείας του κ. Βικεντίου παρακολουθούσε και συνεχίζει να την παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς ο εφημέριος του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, π. Ηλίας Παππάς, ο οποίος τον επισκεπτόταν και συνεχίζει να τον επισκέπτεται μέρα παρά μέρα.

Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας, κ. Βικέντιος Μαλαματένιος.

Τον κ. Βικέντιο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», μεταξύ άλλων τον επισκέφθηκαν ήδη ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, π. Βασίλειος Τσουρλής και ο π. Νικόλαος Πάρος, καθώς επίσης και οι ιερομόναχοι Γεράσιμος και Μελέτιος, ιερείς της Πατριαρχικής Μονής της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια και στον Άγιο Νικόλαο του Μπρούκλιν, αντίστοιχα.

Bellevue Hospital

Το εν λόγω νοσοκομείο είναι ένα από τα αρχαιότερα όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην Αμερική και συνάμα ένα από τα πιο σύγχρονα, στο οποίο εργάζονται και διαπρέπουν πολλοί ομογενείς γιατροί και νοσηλευτές.

Ο κ. Βικέντιος εισήχθη στο νοσοκομείο προ τριών και πλέον εβδομάδων προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική χειρουργική, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέχρι και χθες το πρωί νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Ο πρώην Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος Μαλαματένιος (κατά κόσμον Βασίλειος Μαλαματένιος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Το 1971 εκάρη μοναχός. Προσχώρησε σε σχισματικές ομάδες του παλαιού ημερολογίου στις Η.Π.Α.

Το 1998 έγινε δεκτός από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μοναχός. Διάκονος χειροτονήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας Κωνσταντινουπόλεως στις 4 Απριλίου 1998 από τον Μητροπολίτη Λαοδικείας Ιάκωβο και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στις 5 Απριλίου 1998 από τον Μητροπολίτη Τρανουπόλεως Γερμανό.

Στις 11 Απριλίου 1998 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Απαμείας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων Αθανάσιος, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Τρανουπόλεως Γερμανό και Λαοδικείας Ιάκωβο.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του αναπληρωτού Ηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας Νέας Υόρκης. Στις 28 Μαρτίου 2012 καθαιρέθηκε.

Το πάθος του για το ραδιόφωνο τον οδήγησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Hellas – FM της Νέας Υόρκης, όπου διατέλεσε για μεγάλο διάστημα διευθυντής προγραμμάτων και διευθυντής σταθμού, ενώ προ μερικών εβδομάδων ανέλαβε τα καθήκοντα του παραγωγού του «Greek News & Radio.Fl.»  

Οι «Αναμνήσεις» εύχονται ταχεία ανάρρωση στον πρώην Επίσκοπο Απαμείας, κ. Βικέντιο Μαλαματένιο.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.