Απονομή υποτροφιών Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας

1
Οι μαθητές που βραβεύτηκαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το προεδρείο του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας το βράδυ της Τετάρτης, 12ης Ιουνίου 2024, διοργάνωσε στα ιδιόκτητα γραφεία στην Αστόρια την τελετή απονομής υποτροφιών σε 15 μαθητές από επτά Ελληνικά Απογευματινά Σχολεία της Μητροπολιτικής Περιοχής της Νέας Υόρκης καθώς και ένα δημόσιο και συγκεκριμένα το Garden School.

Η προσέλευση των στελεχών και των μελών του συλλόγου, καθώς επίσης και των μαθητών των γονέων και των δασκάλων τους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προκάλεσε την ευαρέσκεια του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρου Σταυρόπουλου, του προέδρου του Συλλόγου Γεωργίου Κίτσιου και του επιτίμου προέδρου Γεώργιου Αλεξίου.  

Στην τελετή παρέστη και ο ευεργέτης του Συλλόγου, κ. Γεώργιος Φακίρης, ο οποίος κάθε χρόνο διπλασιάζει το προσφερόμενο από το ταμείο του Συλλόγου χρηματικό ποσό και ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους.

Από αριστερά διακρίνονται οι π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος, Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Μάικ Αράπης και Δήμητρα Βαρσάμη, διευθύντρια Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Οι υποτροφίες συνολικής αξίας $600.00 εκάστου ($300 από τον Σύλλογο και $ 300 από τον Γεώργιο Φακίρη) απονεμήθηκαν στους Μαρκέλλα Γιαννιούδη και Ολγα-Μαρία Τζίτζιρα (Ελληνικό Σχολείο «Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη» Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν), Ζαφειρούλα Μαμμή και Ολυμπία Ραφαηλίδη (Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Αστόριας), Ισαβέλλα Μαρκέτου και Δημήτριο Βορβολάκο, (Απογευματινό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Τζαμέικα), Γεωργία-Ειρήνη Κωσταγιάννη και Αικατερίνη-Μαρία Κοντοπούλου, (Σχολείο Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου), Νίκη Καρτσώνη και Βασίλειο Κοντοθανάση (Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ), Μαρία Καττού και Λάζαρη Φλωράτο (Σαββατιανό Σχολείο Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα), Μελίνα Χρυσοβέργη και Βασίλειο Σαλή (Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας) καθώς επίσης και η Αριάδνη Τσίτσα από το Garden School:.

Ο Μάικ Αράπης και η Χριστίνα Μακρίδου, διευθύντρια του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.

Οι μαθητές ανέγνωσαν τις εκθέσεις τους και εξέπληξαν το ακροατήριο με τα άψογα ελληνικά τους και με την αγάπη τους για την ομογένεια και την Ελλάδα.  

Τέλος να σημειώσουμε ότι ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας προσφέρει υποτροφίες και σε ομογενείς πρωτοετείς φοιτητές σε ειδική τελετή που λαμβάνει χώρα κατά κανόνα στις αρχές εκάστου έτους.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Γεώργιος Κίτσιος, Γεώργιος Αλεξίου, Μάικ Αράπης και Καλλιόπη Ξανθοπούλου, διευθύντρια Απογευματινού Σχολείου Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Από την προσφώνηση της διευθύντριας του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου “Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη” Στέλλα Βασιλειάδου. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
Οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι ενώ παρακολουθούν την τελετή απονομής υποτροφιών του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας. Φωτογραφία: Γιώργος Σαμαράς.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Μπράβο συγχαρητήρια , αλλά με τον
  πληθωρισμό το εξάκοσάρι εδώ που τα λέμε
  δεν φτουρά , στην επόμενη χρονιά στρογγυλέψτε το στο χιλιάρικο να λένε κσι
  τα καλόμοιρα παιδιά : “ πήραμε μιά χήνα…..”.
  Έκανα το σχόλιο γιατί άκουσα κάποιους
  να λέγουν : “ Πολύ Σαματάς για ένα δεκάρικο , 9,600.00 για την ακρίβεια
  αν οι παραλήπτες ήταν 16”.
  Καλές διακοπές στα παιδιά μας και
  “ Αίεν αριστεύειν”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.