ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε το τιμητικό δείπνο της 100ετίας που παρέθεσε το βράδυ της Παρασκευής, 14 Οκτωβρίου 2022, η 3η Περιφέρεια της AHEPA στο φιλόξενο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Terrace on the Park» στο Φλάσινγκ.

Και αυτό για τρεις λόγους. Ο πρώτος σχετίζονταν με την άψογη οργάνωση και την επάξια επιλογή των τιμωμένων. Ο δεύτερος σχετίζονταν με τις σύντομες και μεστές προσφωνήσεις των τιμωμένων, των ηγετών της AHEPA και των προσκεκλημένων. Ο τρίτος σχετίζονταν με το γεγονός ότι παρέστησαν οι πρώην και νυν ύπατοι πρόεδροι της AHEPA, οι οποίοι υπενθύμισαν σε όλους ότι είναι στο Εμείς που έλεγε και ο στρατηγός Μακρυγιάννης και ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το θαύμα που συντελείται για έναν ολόκληρο αιώνα στην AHEPA.

Στην εκδήλωση παρέστη ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και διεμήνυσε ότι η «AHEPA» και η Ιερά Αρχιεπισκοπή στα συνέδριά της τον Ιούλιο αποφάσισαν να πορευτούν και να συνεργαστούν και στον νέο αιώνα που έχει ήδη ανατείλει.

Παρέστησαν επίσης ο Δημοσθένης Μανώλας, από τις Βρυξέλλες, ο οποίος μετέφερε τις ευχές όλων των Τμημάτων της οργάνωσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Κέλλης, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, Κυριάκος Παπαστυλιανού.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο τέως ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, κ. Γιώργος Χωριάτης, ενώ τους εθνικούς ύμνους έψαλαν η Χριστίνα Φιλέα και ο Κωνσταντίνος Τσουράκης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ, Δημήτριος Κόκοτας, η ύπατη πρόεδρος των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, Μαρία ‘Αννα Παντελού, η κυβερνήτης των Θυγατέρων της Πηνελόπης, Lainie Christou, ο κυβερνήτης της 6ης Περιφέρειας Ντιν Μόσκος, ο ύπατος κυβερνήτης των Υιών του Περικλή, κ. Γιώργος Χωριάτης, ο ύπατος κυβερνήτης της AHEPA, Θεόδωρος Στάμας, ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης και ο Δημοσθένης Μανώλας.

Η Κάρολιν Μαλόνι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον αντιστράτηγο Γεώργιο Κέλλη και τα άλλα μέλη της αποστολής. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει την Μπουμπουλίνα της ομογένειας, όπως είθισται να αποκαλούν οι ομογενείς την φιλελληνίδα βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι, αναφέρθηκε στον αγώνα της ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού και τόνισε ότι ο αγώνας τους έδωσε το έναυσμα να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Εκτενή αναφορά έκανε στην προσφορά της τιμώμενης για τρεις δεκαετίες στο Κογκρέσο και στον ρόλο της Επιτροπής Ελληνικών Υποθέσεων της Βουλής που ίδρυσε μαζί με τον Μιχάλη Μπιλιράκη και τόνισε ότι για τρεις δεκαετίες δεν επέτρεψαν την επικύρωση εις βάρους των ελληνικών συμφερόντων κανενός νομοσχεδίου.

Οι ηγέτες της ΑΗΕΠΑ κατά την απονομή του “2022 Pericles Award” στην φιλεληνίδα βουλευτή Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η ομιλία της Κάρολιν Μαλόνι άγγιξε τις καρδιές των παρισταμένων και την παραθέτουμε μαγνητοσκοπημένη.

Ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA Δημήτριος Κόκοτας πλαισιωμένος από τους πρώην προέδρους και τα άλλα στελέχη της οργάνωσης απένειμε το Βραβείο «Περικλής 2022» στην κ. Μαλόνι, η οποία ανταπέδωσε απονέμοντάς τους την διακήρυξη του Κογκρέσου για την 100ετία της ιδρύσεως της οργάνωσης, καθώς επίσης και την Αστερόεσσα που κυμάτισε στο Καπιτώλιο τον Ιουλίο, ανήμερα της 100ής επετείου.

Αμέσως μετά ο κ. Κόκοτας απένειμε τα βραβεία «AHEPA Lifetime Achievement Award» στους κ.κ. Ηλία Τσεκερίδη, Λι Μήλα και μετά θανάτου στον αείμνηστο Γεώργιο Δημόπουλο, το οποίο παρέλαβε η κόρη του Σίντυ Δημοπούλου.  

Η Κάρολιν Μαλόνι, ο Δημήτριος Κόκοτας, κέντρο και ο Νικόλαος Καρακώστας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία της Κάρολιν Μαλόνι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ηγέτες της AHEPA σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον τιμώμενο, Ηλία Τσεκερίδη (5ος από αριστερά). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά Γιώργος Χωριάτης, Ηλίας Τσεκερίδης και Δημήτριος Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ηγέτες της AHEPA σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την Στέιση Δημοπούλου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Δημήτριος Κόκοτας, Λι Μήλας και Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, ενώ τιμά τον ύπατο πρόεδρο Δημήτριο Κόκοτα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ύπατος κυβερνήτης Θεόδωρος Στάμας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δημοσθένης Μανώλας, ο οποίος ήρθε από τις Βρυξέλλες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο κυβερνήτης Ντιν Μόσκος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η κυβερνήτης των Θυγατέρων της Πηνελόπης Λέινι Χρήστου (Lainie Christou), Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο ύπατος κυβερνήτης των Υιών του Περικλή Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η ύπατη πρόεδρος των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, Μαρία Άννα Παντέλου.Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο τέως ύπατος πρόεδρος Γιώργος Χωριάτης στο βήμα και ο ύπατος πρόεδρος Δημήτριος Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρωτοσύγκελος; της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ενώ αναπέμπει την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τους εθνικούς ύμνους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο τενόρος Κωνσταντίνος Τσουράκης,. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Χριστίνα Φιλέα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.