ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε εξαιρετικό κλίμα και με μεγάλο ενθουσιασμό συνεχίζονται οι πρόβες για τη Βραδά Ελληνικής Όπερας που θα λάβει χώρα το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 7:00μμ στο Bruno Walter Auditorium, Lincoln Center στη διεύθυνση 111 Amsterdam Ave στο Μανχάταν.

Το ενδιαφέρον των ομογενών είναι πρωτοφανές διότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα εισιτήρια.

Η συναυλία, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», έχει τίτλο «Ένα ταξίδι 250 χρόνων Ελληνικής Μουσικής» και διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Όπερα (Hellenic American Opera Company).

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα που διοργανώνονται από τους ομογενείς με πρωταγωνιστές ομογενείς και τα οποία συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς τα έσοδά του θα διατεθούν για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα.

Από αριστερά διακρίνονται οι Jestin Pieper, Στέλλα Παπαθεοδώρου, Μελίνα Ζαχάρη (Melina Jaharis), Νίνα Κάσση και Δημήτρης Τσινόπουλος. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Στην παράσταση συμμετέχουν ο τενόρος Δημήτριος Τσινόπουλος, η σοπράνο Μελίνα Τζαχάρη, η σοπράνο Στέλλα Παπαθεοδώρου, η σοπράνο Νίνα Κάσση, η μετζοσοπράνο Ξένη Τζιουβάρα και ο πιανίστας Jestin Pieper, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική επιμέλεια.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει ο συνθέτης Παύλος Κόρδης

Τα καθαρά έσοδα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση τύπου, θα διατεθούν για αγορά και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων στην Ελλάδα.

Η σοπράνο Στέλλα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Τα εισιτήρια είναι των $50, $60, $75. Για περαιτέρω πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο (954) 294-7680.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, όπως έχουν έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης στη γενέτειρα και κατάφερε να δώσει το έναυσμα της προσφοράς σε χιλιάδες ομογενείς σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου $630,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης.

Ο πιανίστας Jestin Pieper. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.

Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενώ τα έξοδα διανομής στην Ελλάδα καλύπτονται κυρίως από χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Το εν λόγω Ίδρυμα είναι ένα από τους ελάχιστους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που κάθε δολάριο που προσφέρουν οι ομογενείς διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την παροχή βοήθειας στους δεινοπαθούντες της γενέτειρας.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνετε κλικ στο:  www.hellenicrelief.org

Η σοπράνο Μελίνα Ζαχάρη. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
Η σοπράνο Νίνα Κάσση. Φωτογραφία: Ντίνος Αυλωνίτης.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.