Απίστευτη η ανταπόκριση των ομογενών στον ραδιομαραθώνιο των «HRF» και «Hellas-FM» για την Ελλάδα

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Ντιν Ευκαρπίδης, Κώστας Ζαχαριάδης και Δημήτρης Φιλιππίδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η ανταπόκριση της ομογένειας στον ραδιοτηλεμαραθώνιο που διοργάνωσαν την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020, το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation, HRF) σε συνεργασία με το ραδιόφωνο «Hellas FM» για την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά και διανομή επισιτιστικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Οι ηγέτες των δύο φορέων λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυσχέρειες που προκάλεσε η πανδημία και στην ίδια την ομογένεια έθεσαν δειλά – δειλά τον πήχη στα $30.000 προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα για την χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων στην Αθήνα.

Η ομογένεια όμως ανταποκρίθηκε και την ώρα που ολοκληρωνόταν ο Μαραθώνιος το ποσό ανήλθε στις $55.000.

Η νεότερη γενιά των εθελοντών η οποία έκανε την διαφορά. Από αριστερά διακρίνονται οι Παναγιώτης Ευκαρπίδης, Αφροδίτη Δημοπούλου και Ελένη Ευκαρπίδη.

Ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του «Hellas Fm» Νίκος Φύλλας επεσήμανε ότι έχουν και άλλες υποσχέσεις και ότι ο αριθμός των χρημάτων θα ξεπεράσει τις $60.000.

Οι τηλεφωνικές γραμμές του Hellas-FM για 8 ώρες πήραν φωτιά και μια χούφτα εθελοντών κατάφερε να κάνει την διαφορά και να διευκολύνει την ροή του προγράμματος και το έργο του προέδρου του Hellas FM Νίκου Φύλλα και της συζύγου του Έφης, του διευθυντή και παρουσιαστή του μαραθωνίου Δημήτρη Φιλιππίδη και των ηγετών του Ιδρύματος Κώστα Ζαχαριάδη και Ντιν Ευκαρπίδη.

Οι Αννα Ηλιοπούλου, Ελένη Ευκαρπίδη, Παναγιώτης Ευκαρπίδης, Αφροδίτη Δημοπούλου και ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, οι οποίοι ανήκουν στην νεώτερη γενιά του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης εργάστηκαν άοκνα και κάλυψαν την απουσία όλων όσων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιορισμών για τις συναθροίσεις δεν μπορούσαν να παραστούν.

Από αριστερά οι Νίκος Φύλλας, Δημήτρης Φιλιππίδης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, Γιώργος Τράγκας και Πέτρος Γαλάτουλας.

Ο τηλεμαραθώνιος από μόνος του αποτελεί μια υπερπαραγωγή διότι λειτούργησε ως γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού και παρείχε την δυνατότητα στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, στους εθελοντές εδώ και στην Αθήνα να προβάλλουν το έργο τους και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη στους ομογενείς για την γενναιοδωρία τους.

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και άλλοι πολιτικοί, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέ, αντίστοιχα, εξήραν την προσφορά του Ιδρύματος και του Hellas-FM και υπενθύμισαν στο ακροατήριο από όλα τα σημεία του πλανήτη ότι «μαζί μπορούμε», «μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία και να απαλύνουμε τον πόνο και την δυστυχία που έχουν προκαλέσει οι εποχές των Μνημονίων στην γενέτειρα και η πανδημία του κορωνοϊού».

Οι μαρτυρίες των ευεργετημένων από την αγάπη και της γενναιοδωρία της ομογένειας ήταν συγκλονιστικές και παρείχαν την δυνατότητα στο ακροατήριο του «Hellas FM» να συνειδητοποιήσει ότι κάθε δολάριο που προσφέρουν οι ομογενείς θεραπεύει πληγές και σώσει στην κυριολεξία ψυχές και ζωές.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», ιδρύθηκε στα τέλη του 2011 και εκ των πραγμάτων είναι ένας από τους νεώτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της ομογένειας. Είναι ταυτόχρονα ο μόνος ομογενειακός φορέας απαλλαγμένος από την προεδρομανία. Δεν υπάρχουν αξιώματα, αλλά μια χούφτα ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη και προσφέρουν βοήθεια στους δεινοπαθούντες της γενέτειρας σεβόμενοι στο ακέραιο την αξιοπρέπειά τους.

Είναι ταυτόχρονα και ο μόνος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που κάθε δολάριο διατίθεται αποκλειστικά και μόνο για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους αναξιοπαθούντες.

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης είναι επίσης το μοναδικό Ίδρυμα που αξιοποιεί τον οβολό των ομογενών στο έπακρο και στηρίζει την πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, καθώς όλα τα προϊόντα αγοράζονται από τους τοπικούς παραγωγούς στην γενέτειρα.

Οι «Αναμνήσεις» συγχαίρουν τους πρωτεργάτες αυτού του εράνου και τις δεκάδες εκατοντάδες των ομογενών που προσέφεραν τον οβολό τους και έκαναν την διαφορά.

Hellas-FM

Ο Hellas FM εκπέμπει στους  97,2 mhz στα ειδικά ραδιόφωνα, στα 5 boroughs της Νέας Υόρκης, στο New Jersey και στο Connecticut, επίσης  online (www.hellasfm.us), σε όλα τα smart phones (free download application : Hellasfm), και τηλεοπτικά στην πλατφόρμα του Ellas TV (Channel 4).. (9 μ.μ. – 3 π.μ. ώρα Ελλάδας). Η μετάδοση θα είναι επίσης διαθέσιμη μέσω ζωντανής ροής στις σελίδες Facebook τόσο του Hellas FM όσο και του Hellenic Relief Foundation. 

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation Inc.) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (501 (c) 3) Ιδρύθηκε το 2012, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χρησιμοποιηθούν για την αγορά στην Ελλάδα ειδών διατροφής και άλλων βασικών αναγκών για την αρωγή δεινοπαθούντων στην Ελλάδα. Oι ανάγκες είναι αυξημένες τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί και αποσταλεί στην Ελλάδα περίπου $700.000 συμπεριλαμβανομένων δωρεών στην Ελλάδα καθώς και εθελοντικές κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με τη πραγματική αξία της βοήθειας να ανέρχεται περίπου στο $1,5 εκατομμύρια δολάρια. Οι δωρεές εκπίπτουν των φορολογικών δηλώσεων. 

Οι τηλεφωνικές γραμμές (718 7073120-4) για δωρεές θα είναι προσβάσιμες από την αρχή του ραδιοτηλεμαραθώνιου, θα είναι διαθέσιμες σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και θα ολοκληρωθούν 11 η ώρα το βράδυ. Οι δωρεές δεν σταματούν με τον ραδιοτηλεμαραθώνιο αλλά θα συνεχίζονται και θα είναι αποδεκτές στον ιστότοπο του H.R.F για όσο διαρκεί η κρίση.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.