ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απίστευτη η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε ανήμερα της Γιορτής του Πατέρα, 20 Ιουνίου 2021 στην πολίχνη Jackson Township του Οχάιο. Ο ομογενής Νίκολας Μαυράκης (Nicholas Mavrakis III), 47 ετών, η 37χρονη σύζυγός του, Λέσλι (Lesley Mavrakis), ο 13χρονος γιος τους Έις (Ace Mavarakis) και η μόλις 5 ετών Πίπα (Pippa Mavrakis) βρέθηκαν νεκροί στο διώροφο σπίτι τους.

Οι Αστυνομικοί, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην κλήση συγγενούς που χτυπούσε την πόρτα του σπιτιού τους και δεν άνοιγε κανείς, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν στο διώροφο σπίτι στον αριθμό 6800 της Οδού  Salerno εντόπισαν τα άψυχα σώματα του ομογενή, της συζύγου και των ανήλικων παιδιών.

Από τις πρώτες έρευνες προέκυψε ότι προηγήθηκε έντονος καυγάς, ο οποίος στις 4.00 περίπου το απόγευμα κατέληξε σε τραγωδία. Η Αστυνομία εξ αρχής απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπλοκής  άλλου προσώπου πέραν των θανούντων στην υπόθεση.    

Η οικογένεια του Νίκολα Μαυράκη, η οποία ξεκληρίστηκε. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Οι αστυνομικοί και ο ιατροδικαστής κατέγραψαν το τραγικό γεγονός ως τριπλή ανθρωποκτονία και ως αυτοκτονία. Δράστης και αυτόχειρας βάσει του κοινού ανακοινωθέντος ήταν ο ομογενής Νίκολας Μαυράκης.

Η τραγωδία της οικογένειας Μαυράκη έχει συγκλονίσει όχι μόνο τους συγγενείς και φίλους, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής, διότι πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός το οποίο εκτυλίχτηκε ανήμερα της γιορτής του πατέρα.

Η κηδεία του Νικολάου, της συζύγου και των ανήλικων παιδιών θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας, 28 Ιουνίου 2021 στον ναό «Faith Family Church» στην διεύθυνση 8200 Freedom Ave NW,
North Canton, Ohio 44720. Οι σοροί τους από τις 11.00 έως τις 12.00 θα εκτεθούν για προσκύνημα και αμέσως μετά θα ψαλεί η νεκρώσιμη Ακολουθία.

Η οικογένεια του Νίκολα Μαυράκη, η οποία ξεκληρίστηκε. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Ο διευθυντής του Γραφείου Τελετών «Lamiell Funeral Home» κληθείς από τις «Αναμνήσεις» να σχολιάσει το τραγικό συμβάν και να εισέλθει σε λεπτομέρειες για τις προσωπικές του εμπειρίες επικαλούμενος το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο δεσμεύτηκε να μεταφέρει στους οικείους το αίτημά μας για επικοινωνία μαζί τους.

Αν και ασχολούμαι 25 χρόνια με το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ και έχω καλύψει αμέτρητες ομογενειακές τραγωδίες, εν τούτοις η τραγωδία της οικογένειας Μαυράκη είναι ανάδελφη και απίστευτη.

Είναι η πρώτη φορά που είδα μια νεκρολογία να αναφέρεται ως Οικογένεια Μαυράκη (Obituary Mavrakis Family).

O αυτόχειρας και δράστης υπηρέτησε για δύο δεκαετίες στον αμερικανικό στρατό και συμμετείχε στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Αφυπηρέτησε το 2013 και έκτοτε διέμενε με την οικογένειά του στην πολίχνη Τζάκσον, πλησίον του Κάντο Οχάιο.

Το ανακοινωθέν της Αστυνομίας.

Ο ομογενής, όπως έγραψε ο αδελφός του Τόνυ Μαυράκης στο λογαριασμό του οργανισμού Wounded Warrior Project  στο Face Book έπασχε από διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD).

«Χτες, ανήμερα της Γιορτής του Πατέρα 2021, ο αδερφός μου, Νικόλας Μαυράκης, που υπηρέτησε στον Αμερικανικό Στρατό The U.S. Army 101st Airborne Division για 22 χρόνια και υπέφερε από διαταραχή μετατραυματικού στρες εξαιτίας της υπηρεσίας σκότωσε την σύζυγό του και τα δύο του παιδιά και αυτοκτόνησε. Εάν υπηρετήσατε με τον αδελφό μου ή γνωρίζετε κάποιον που υπηρέτησε μαζί του παρακαλώ βοηθήστε με να ενημερώσω τους άνδρες που υπηρέτησαν μαζί να του για το τραγικό συμβάν», έγραψε ο Τόνυ Μαυράκης.

Οι «Αναμνήσεις» απέστειλαν μήνυμα στον αδελφό του  Τόνυ Μαυράκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Face Book, αλλά μέχρι και ετούτη την ώρα δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το μήνυμα του Τόνυ Μαυράκη, αδελφού του αυτόχειρα και δράστη Νίκολα Μαυράκη.

Ο Νικόλαος Μαυράκης, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπηρέτησε στο Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, αλλά και στο Ιράκ σε δύο διαφορετικές φάσεις, το 2003 και το 2007 και διακρίθηκε στα πεδία των μαχών.

Οι οικογένειες Μαυράκη και Ratliff καλούν τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη τους στον οργανισμό The Humane Society  of Stark County κάνοντας κλικ στο http://starkhumane.org/

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τελετών με τη νεκρολογία της οικογένειας Μαυράκη.
Το σπίτι της οικογένειας Μαυράκη. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.