Απίστευτη περιπέτεια 27χρονου ομογενή που θεωρήθηκε ύποπτος στο μέτωπο της φωτιάς

0
Η πυρκαγιά στην Ρόδο.

Mια απίστευτη περιπέτεια με τις αρχές βίωσε ένας 27χρονος ομογενής από την Αυστρία, κάτοικος προσωρινά της Κρεμαστής, που θεωρήθηκε ως ύποπτος ενώ παρείχε υπηρεσίες ως εθελοντής στην φωτιά.

Σε γραπτή του δήλωση ο 27χρονος αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς, σαν να μην έφτανε η απέραντη θλίψη που έχω για την καταστροφή του τόπου μου από τις πυρκαγιές, έπρεπε να βιώσω και τον προσωπικό εξευτελισμό μου για πράξεις, τις οποίες δεν διέπραξα ποτέ.

Το βράδυ της 22/7/23, στις 20:00 περίπου, ενώ συμμετείχα και εγώ, εθελοντικά, μαζί με γνωστούς και φίλους, στις προσπάθειες πυρόσβεσης των μικρών εστιών φωτιάς που υπήρχαν στην ευρύτερη περιοχή των Απολλώνων και του Προφήτη Ηλία, υποδείχθηκα, από δημόσιο πρόσωπο της περιοχής, ως δήθεν εμπρηστής.

Δίχως στοιχεία και δίχως να έχω δώσει την παραμικρή αφορμή. Μόνο και μόνο επειδή του ήμουν άγνωστος. Λόγω της υπόδειξης αυτής προσήχθην και κρατήθηκα για αρκετές ώρες και ανακρίθηκα από τα αρμόδια όργανα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μέχρι που αφέθηκα ελεύθερος κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, αφού η σε βάρος μου κατηγορία δεν είχε καμία απολύτως βάση.

Από τότε μέχρι σήμερα όχι μόνο απολογούμαι συνεχώς σε συγγενείς και φίλους, αλλά, επιπλέον, εισπράττω τη χλεύη και τη μήνη γνωστών και αγνώστων για ένα έγκλημα που δεν έκανα.

Είμαι παιδί Έλληνα οικονομικού μετανάστη και δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ούτε στην Ελλάδα ούτε και στη χώρα, στην οποία διαμένω μόνιμα. Αγαπώ τον τόπο που μεγάλωσα και θεώρησα υποχρέωσή μου να προσφέρω με τις ελάχιστες δυνάμεις μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά τη διάρκεια των ολιγοήμερων καλοκαιρινών διακοπών μου.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να τοποθετηθώ δημόσια για το συμβάν, επειδή η ταυτότητά μου έγινε γνωστή όχι μόνον στον κύκλο μου, αλλά και σε τρίτους και οφείλω πλέον να αποκαταστήσω το όνομά μου.
Τα στοιχεία μου βρίσκονται στη διάθεση του δικηγόρου μου κ. Κ. Χαλκιά, τον οποίο και εξουσιοδότησα να διερευνήσει τις ευθύνες του προσώπου που με κατέστησε ύποπτο.

Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω ότι είχα άμεμπτη αντιμετώπιση από τις αστυνομικές αρχές και από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, οι οποίες υποχρεώθηκαν να απασχοληθούν με εμένα, αντί να επιτελούν το σημαντικό έργο τους, εξαιτίας της ψευδούς καταμήνυσής μου».

 Πηγή:www.dimokratiki.gr 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.